Volim te, ali ne mogu biti sa tobom

Paula

black cat
VIP
Poruka
37.728
Da li ste nekada čuli ovakav iskaz?

U kojim situacijama je opravdan?
Da li to može biti ljubav ? Drugim rečima, može li ljubav ići uz bilo kakvo odbacivanje?
primeri?

1644246031622.png

Da li to može biti ljubav ? Drugim rečima, može li ljubav ići uz bilo kakvo odbacivanje?
primeri?

Pogledajte prilog 1098734
Može biti ljubav ,koja recimo nema budućnost zbog nekih razloga.
Ali,i u tom slučaju -bolje je uopšte i ne reći to volim te ..
Čemu?
Postoje čudne ljubavi ,postoje razne vrste ljubavi .
Postoje i razlozi ,koji nekome deluju nazamislivo i neshvatljivo .
Ljubav ne pobeđuje sve ...Svi koji to misle -u zabludi su.

primeri?

Meni su skoro sve to rekle, ustvari nisu rekle da me vole, nego kao eto mi se druzimo. Nikad nisu rekle da smo u vezi, nego eto mi smo kao prijatelji. Meni to nije smetalo jer mi je bilo vazno da mi prazne jaja kako ja zelim.

Može biti ljubav ,koja recimo nema budućnost zbog nekih razloga.
Ali,i u tom slučaju -bolje je uopšte i ne reći to volim te ..
Čemu?
Postoje čudne ljubavi ,postoje razne vrste ljubavi .
Postoje i razlozi ,koji nekome deluju nazamislivo i neshvatljivo .
Ljubav ne pobeđuje sve ...Svi koji to misle -u zabludi su.

I da...Imala sam baš tu situaciju sa tom rečenicom-Volim te , ali mi ne možemo biti zajedno .
Dobila sam i objašnjenje zbog čega je to tako .
Kasnije sam shvatila da je bio u pravu ..Nerado , jer ja se stvarno držim toga da sam ja uvek u pravu.
Ovde je bio u pitanju sukob karaktera.
Nešto nas je vezivalo , ali mnogo više je bilo onoga što nas je razdvajalo .
Mene je teško voleti .Imam previše kontrasta u sebi .
I ja teško volim.Idem iz krajnjosti u krajnjost .
Kod mene ne postoji sredina i nema kompromisa.

I da...Imala sam baš tu situaciju sa tom rečenicom-Volim te , ali mi ne možemo biti zajedno .
Kasnije sam shvatila da je bio u pravu ..Nerado , jer ja se stvarno držim toga da sam ja uvek u pravu.
Hm, onda ta izjava ljubavi je neki iskaz trenutnih osećanja.. I to je ljubav, ali još je veća ljubav kada/ako postoji odluka da se bude sa nekim. Sad to je zanimljivo pitanje, da li je veća ljubav kada biraš da budeš uz nekoga stalno, iako osećanja nisu jaka, ili kada su osećanja tu ali je odluka za vezu negativna...
Ili su to 2 vrste samo... Mada, odluka da se bude sa nekim je jača stvar, jer osećanja će i da prođu posle nekog vremena...

Ma mogli ste se svadjati kao mentoli i dalje biti zajedno.

E, na temu.

Dve situacije. Prvo, ljudi nikada i nisu bili u vezi. Kako su došli do toga da se zavole? obično internet komunikacija. Gledam da to sebi ne dozvolim, šta će mi takva ebena situacija. Samo da se pati. Msm, ko voli nek izvoli. Drugo, u vezi su, ali ... Ne. Ako rešiš da sa nekim ne želiš biti onda tu staje i ljubav. Zvuči svakako romantično ali mislim da postoje mnogi koji žive od izazivanja emocija u drugima bez ikakve odgovornosti.. ko zna kome sve ne kažu da ih vole (ne istovremeno, ali prosto vole takve romantične iskaze). Žene se prime, naravno. Dakle, DELA, a ne reči. Dela će mi pokazati ljubav. To što hoće da bude sa mnom. Sve ostalo je "pičkin dim", dođe, prođe... Možda bi mogao da kaže stalo mi je do tebe, pa zato, ili imam osećanja , ali... no, reći "volim te" je velika odgovornost prema nekome

Dakle, volim te ali ne mogu biti sa tobom. To znači biću sa nekom drugom. Šta dalje o tome reći... Voleće me i dok iebe neku drugu? Mhm, važi

primeri?

Citaju prevodu;, ne zelim da te povredim ( i da ti kazem da je seks stobom u redu, ali ne vise od toga), znam da me volis, ali te ja ne volim, pa zato ne mogu da budem stobom,

koristila sam taj izraz...i istinit je...ali bih dodala retroaktivno da je to znacilo...volim te ali te ne vidim vise pored sebe kao muskarca, partnera...vec kao osobu te volim...kao druga...zelim mu sve najbolje na svetu...daleko od mene...
kod mene je to znacilo...za druge ne znam...
Ja ne znam, ali meni se čini da je to nešto najgore što mogu da čujem od nekog koga volim... da me voli kao osobu, ali ne kao partnera. Drugim rečima, možeš da se krešeš sad sa nekim drugim, nije mi bitno, ja te volim i želim ti sve najbolje... Zaista, više bih volela da se ne čujemo više.
Možda tebi zvuči ok, ali meni "želim ti sve najbolje" izaziva ospe.
Jer. Naravno da mi želi dobro, ne bih ni bila sa osobom koja mi ne želi dobro. Ali... to nije ta ljubav kako je ja gledam. I bolje da mi onda ne kaže da me voli. Volim ja tako i svoju mačku i želim joj sve najbolje.

Back