volela bih da odem u dubai

ako neko zna kako je moguce naci posao u emiratima neka se javi, ja sam inace inzenjer tehnologije vode

http://www.careerjet.ae/water-jobs/abu-dhabi-123158.html
http://http://www.adwec.ae/Job_ref3.html

googlaj water jobs, water companies in emirates, pa vidi sta ima. salji cv - nikad se ne zna. Po mom misljenju, imas sanse sa tom strukom, ne znam samo kakvo iskustvo imas.

neko je skoro dolazio u dubai tako sto mu je firma u kojoj je aplicirao preko neta platila kartu i smestaj u hotelu za 2 dana, kako bi dosao na intervju. U pitanju je bila Dnata travel - turisticka agencija u okviru Emirates airlina. Decko je dosao, bio tu 2 dana, odradio intervju, vratio se. posle manje od meseca dana su ga kontaktirali sa ponudom, on je odbio jer nije bio zadovoljan platom. Eto....vredi pokusati.

Pozz

Vidim da spominjete turisticke agencije, pa me zanima, zna li neko kako se krecu plate u agencijama u Abu Dabiju? Hvala unapred!

I sama sam x puta aplicirala za posao u turistickoj agenciji nadajuci se da ima smisla raditi u turizmu u Emiratima :). Medjutim stvari su totalno drugacije. Agencije su male, osim par velikih u koje je tesko uci (Dnata, Omeir Travel...), a cini mi se da turizam drze Indusi (sto je van svake pameti), sto znaci male pare, nekvalitetna usluga. Uvek su menadzeri Indusi. Sve agencije sa kojima saradjujem na poslu u vezi bookinga hotela i avio karata isto - Indus menadzer i losa usluga. Nikada ne mogu da dobijem ono sto hocu bez svadje :)

Znala sam par ljudi iz agencija, kao arabic speaking sales person imao je platu 5000 dirhama (1000 eur) plus smestaj u vili van grada, naravno podrazumeva se da imas turizam iskustvo i sertifikat o zavrsenom kursu Amadeusa ili slicnih booking programa, uvek to preferiraju u oglasima za posao. Druga osoba radila je u Etihad (Airlines) call centru za isto tako 5000 hiljada, ali naravno tu su jeftine karte za tebe i porodicu i jos mnogo drugih benefita kada radis u turizmu ili airline-u.

Sve u svemu, slabo placeno (osim ako imas neku ludu srecu, pa bude drugacije, desava se ili se uglavis u Etihad ili Emirates Airline), neprofesionalan kolektiv, dvokratno radno vreme 6 dana u nedelji (od 8 do 1 pa pauza do 4, pa od 4 do 8 - tako nesto).

Jako sam zelela da radim u turizmu, ali sam shvatila da nema vajde. Jos uvek se nadam da cu jednog dana raditi u Airline-u :)

Pozzzz

Hvala, Aribi. Nije ohrabrujuce...

Pogledaj Emirates Airline i Etihad, kreiraj svoj username i profil i prati stalno oglase koje imaju, a imaju ih svakodnevno i u svim sferama. U okviru Emirates-a ti je Arabian Adventure, Dnata i mozda jos neka turisticka agencija, oni uvek imaju raspisane konkurse za airport representatives i sales. Apliciraj i cekaj, nikad se ne zna.Pozzzz

Jos jednom hvala! Ne znam da li se isplati, nisam bas odusevljena tim poslom, ali imam iskustva, pa sam razmisljala da li da to uzmem u obzir prilikom trazenja nacina da se preselim, a da onda kasnije, kada upoznam grad i ljude, trazim posao koji mi vise odgovara.

Jos jednom hvala! Ne znam da li se isplati, nisam bas odusevljena tim poslom, ali imam iskustva, pa sam razmisljala da li da to uzmem u obzir prilikom trazenja nacina da se preselim, a da onda kasnije, kada upoznam grad i ljude, trazim posao koji mi vise odgovara.

Svakako se isplati, a kad se ukaze prilika uvek mozes promeniti posle odredjenog vremena. Jedan moj prijatelj je IT, a na novom poslu radi kao Health & Safety inspector, tako da, nikad se ne zna.

Na to i racunam. Da odem i radim neki posao koji mozda i nije sjajan, ali je siguran (u smislu, da je legalan, da imam osiguranje i obezbedjen stan), pa posle nekog vremena da promenim. Nije mi u planu da ostanem zauvek tu, ali videcemo.

Pogledaj Emirates Airline i Etihad, kreiraj svoj username i profil i prati stalno oglase koje imaju, a imaju ih svakodnevno i u svim sferama. U okviru Emirates-a ti je Arabian Adventure, Dnata i mozda jos neka turisticka agencija, oni uvek imaju raspisane konkurse za airport representatives i sales. Apliciraj i cekaj, nikad se ne zna.Pozzzz

Za 800 dolara mozda i manje .

Back