Quantcast

Vojvodina: Medjunarodni sporazumi i predstavništa u inostarnstvu

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.728
To je u nešto ranijoj izjavi potvrdio i predsednik Izvršnog veća Bojan Pajtić.
- Mi smo od početka priče o statutu insistirali na tome da Vojvodina ima pravo na autonomiju, ali ne i atribute državnosti - rekao je predsednik SPS-a i precizirao da se amandmani njegove koalicije odnose na to da se Vojvodina ne definiše kao deo srednje Evrope, već kao neodvojivi deo Republike Srbije, te da ne može da ima bilo kakav oblik zakonodavne vlasti.
Takođe, umesto međunarodnih ugovora, pokrajina će moći da sklapa međuregionalne sporazume, a predstavništva u Evropi otvaraće samo uz saglasnost Vlade Srbije. Ni Novi Sad neće biti glavni grad, već “glavni administrativni centar”, a APV će svoje nadležnosti finansirati iz izvornih prihoda.
- Mi želimo da se Vojvodina i dalje razvija, ali se protivimo autonomiji kakvu joj je obezbeđivao Ustav iz 1974. godine i bilo kakvom jačanju separatizma u bilo kojem delu naše zemlje - rekao je na kraju Dačić.


http://www.novosti.rs/code/navigate...ario pečat statutu&kword_add=statut vojvodine
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.