Vojska Srbije najjača u regionu

to znači da je SRJ bila ladno 10-a ili 15-a ...
a i ovo NA BALKANU ne znači NIŠTA
jer nas ako napadnu napašće nas SVI SA BALKANA združeno
uz pomoć KFORA, NATO, plaćenika, itd....
snaga su kalaši po kućama i svaka kuća da duži 10 000 metaka i 4 kalaša!
e takvu zemlju niko ne sme da pipne!
Sad je jos jasnije zasto je vucic razoruzavao Srbiju nakon onih namestenih masovnih ubistava.
 
Sad je jos jasnije zasto je vucic razoruzavao Srbiju nakon onih namestenih masovnih ubistava.
Izvini, ali ratovi se ne vode, a naročito ne dobijaju pištoljima, (lovačkim) puškama, i onim što možeš da legalno poseduješ, a ni onim čime može neko sam da rukuje, makar da je potreban samo pritisak na dugme - treba mnogo da se stvar dovede do toga da samo pritisneš dugme.

Čime se sada ratuje u Ukrajini? Jel bilo žalbi da nedostaje npr pištoljska municija? Možda municija za lovačke puške? Ono čime se bavi policija i što se oduzima ne dobija ratove, treba jači kalibar.
 

Srbija razvija avio-bombe vWAGK, FAB-250 PGB​

Paralelno sa projektom privatnog beogradskog instituta za razvoj i istraživanje VLATACOM i Vojnotehnički institut iz Žarkova razvija svoj model planirajuće bombe FAB-250 PGB.
U poslednje vreme srpska odbrambena industrija na osnovu vojnih iskustava iz Ukrajine radi na modifikaciji vazduhoplovnih nenevođenih bombi čiji je glavni cilj povećanje efektivnog dometa primene avio-bombi, kao i njihove preciznosti.
Ova ubojna sredstva su veoma podesna za modifikaciju jer ne zahtevaju velike novčane izdatke, dok je njihova razorna moć impresivna, jer se radi o avio-bombama.

Stručnjaci kompanije VLATACOM su na bazi nevođene vazduhoplovne bombe Mk82 napravili planirajuću viskopreciznu bombu pod nazivom “Wing Assisted Guidance Kit” skraćeno vWAGK koju su predstavili na poslednjem sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner-2023" u Beogradu.

Radi se o vođenom ubojnom sredstvu odnosno avio-bombi koje kada se odbaci radi u autonomnom režimu rada, jer poseduje sopstveno navođenje sa mogućnošću korekcije putanje u svim meteo-uslovima, danju i noću, čime se povećava tačnost odnosno smanjuje odstupanje od cilja bez obzira na domet.

Paralelno sa projektom privatnog beogradskog instituta za razvoj i istraživanje VLATACOM i Vojnotehnički institut iz Žarkova razvija svoj model planirajuće bombe FAB-250 PGB koja ima slične taktičko-tehničke karakteristike kao i planirajuća avio-bomba vWAGK.

Naime, ova, kako je definisano od strane konstruktora, precizno vođena avio-bomba sastoji se od kočione avio-bombe opšte namene FAB-250, zadnjeg odnosno repnog modula za vođenje i kompleta za povećanje doleta bombe. Vođenje se vrši integrisanim satelitskim GNSS i Inercijalnim sistemom navođenja.

SD
 
130B12B5-2E76-47E3-A859-83730E178F08.jpeg

Još jedan dron u prozvodnji domaće kompanije "Yugoimport SDPR"

Na sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2023” kompanija “Yugoimport SDPR” je predstavila prvi domaći naoružani nadvodni dron koji se može koristiti za specijalne misije na rečnim tokovima i u morskom priobalnom pojasu.
Ovo bespilotno džet ski plovilo opremljeno sa daljinski upravljanom borbenom stanicom čije je glavno naoružanje mitraljez Zastava M84 kalibra 7,62 mm. Ovaj daljinski pilotirani dron je namenjen da deluje sa vodenih površina u svim složenim i rizičnim borbenim misijama kada se izbegava upotreba ljudstva u prvim borbenim dejstvima.


Dronom se upravlja, tj svim njegovim funkcijama potpuno bežično sa kontrolne pozicije koje može biti vozilo ili izdvojeno komandno mesto sa konzolom za upravljanje dronom.

https://www.sd.rs/vesti/naoruzanje/...s-domace-namenske-industrije-video-2023-10-12

_____________________

@Boris T Kako ono beše, vojni budžet kao koja ono zemlja? :lol:
 
Poslednja izmena:

Back
Top