Vojska Srbije na vežbi u Makedoniji

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.833
Na poligonu Krivolak u Makedoniji iizvedena je međunarodna vojna vežba "Lanser 2012" na kojoj su učestvovali pripadnici oružnih snaga 24 države, uključujući i Vojsku Srbije.

Cilj vežbe, kojoj je prisustvovao i načelnik Generalaštaba Vojske Srbije, general potpukovnik Ljubiša Diković, bio je, između ostalog, povećanje interoperabilnosti i sposobnosti jedinica.

Vežbi su prisustvovali makedonski ministar odbrane i načelnik Generalštaba Armije te države Fatmir Besimi i general-major Gorančo Koteski, kao i predstavnici zemalja učesnica vežbe, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

images


http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/325719/Pripadnici-Vojske-Srbije-na-vezbi-u-Makedoniji
 
:lol:

Najava iz zrenjaninske fabrike „Luksol“ da će biti obnovljena proizvodnja sapuna koji se ovde pre pola veka proizvodio za predsednika Jugoslavije maršala Josipa Broza Tita, njegovu suprugu Jovanku i pripadnike najužeg vojnog vrha pobudila je medijsku pažnju kakva gotovo da nije zabeležena u 125 godina postojanja ovog preduzeća.

Kako se u „Luksolu“ i danas može čuti, dopremanje sirovina, proizvodnja, pa čak i mašine na kojima se pravio sapun na kome su bili utisnuti venci nalik onima na maršalskim epoletama, bili su pod strogom kontrolom vojne obaveštajne i kontraobaveštajne službe. Po gotove proizvode dolazilo je vojno vozilo u pratnji visokog oficira.

marsal-2.jpgoho k'o fol slučajno...:whistling:

Vojska je uvek u pripravnosti,vezbe se odrzavaju periodicno
 

Back
Top