Mene vojska vise ne zanima.Ja sam svoje odsluzio casno,ko vas yebe sto ste dosli kasno.
Inace,obuka zna da bude izuzetno zanimljiva posebno ako odete u neku spec jedinicu.Ali ne preporucujem nikme da ide ko nije cvrsto resen za tako nesto.Vojska nije film.
Nisam zaradio nikakve bolestine,osim sto sam bronhitis prelezao na nogama i sto imam neke povremene bolove u kolenima,hehehehe! Sve u svemu nista posebno.
Do ukidanja vojske kod nas nece doci jos jako dugo.Ovih 6 meseci je maximum i ispod ovoga se nece ici...barem za narednih 10-20 godina. Sve zavisi od situacije u regionu.Za uvodjenje profesinalne vojske u razvijanim zemljama zapadne evrope bilo je potrebno jako dugo vremena.Mislim da je Francuska tek pre 7-8 godina potpuno ukinula poziv na vojnu obavezu.
Hocu samo da posavetujem momke koji planiraju da idu u vojsku da ako mogu odaberu da idu u septembru.Zasto? Ja sam bio decembarac i nayebao sam zbog nikad gore zime u poslednjih 10 godina. Junski rok je takodje nayebao zbog uzasne vrucine.Ovako...odes u septembru standardna obuka je 3 meseca,a to je septembar,oktobar,novembar...vreme idealno za obuku.Ni toplo ni hladno. Za novu godinu i bozic mozete kuci bez problema jer ste vec dzombe.A u aprilu ste vec kuci...stiglo prolece,a vi palite kuci i yebe vam se za sve.
Ko hoce da ide,ko nece ne mora to je moj stav.Nisu svi za vojsku...zato momci i izvrsavaju samoubistva po kasarnama.Nisu svi dovoljno jaki.Pre svega za vosku je potrebna jaka mentalna stabilnost. Iako sam imao obuku ceo vojni rok nikad ni nista fizicki nije bilo tesko,ali psihicko "maltretiranje" zna da bude nepodnosljivo za pojedince.
U EU necemo uci nikad.Za to je potreban mentalitet koji mi nemamo.