Vojni poziv popularniji među ženama nego muškarcima u Srbiji

Meni je on pravi gospodin, dobio me za sva vremena kada je napisao da na sastancima Putinove stranke cinka Hrvate i Srbe sta pisu po krstarici.
Tebe će neko tako da uhvati za rep, pa preda vlastima što ih potkopavaš. Kako imaš sreće što je Broz lipsao, opasnim jeretikom i disidentom Jugoslavom bi se bavilo posebno odeljenje DB. :D
 
Meni je on pravi gospodin, dobio me za sva vremena kada je napisao da na sastancima Putinove stranke cinka Hrvate i Srbe sta pisu po krstarici.
Tebe će neko tako da uhvattvo za rep, pa preda vlastima što ih potkopavaš. Kako imaš sreće što je Broz lipsao, opasnim jeretikom i disidentom Jugoslavom bi se bavilo posebno odeljenje DB.

Zamislite Jugoslava kao lice sa poternice:

DF67925A-3DE6-48F4-9084-0E1EF4E3CF69.jpeg
 
Rado ide Srbin u vojnike ... hm, pa ne baš. U poslednje vreme rađe idu Srpkinje:

Vojni poziv popularniji među ženama nego muškarcima u Srbiji​




Vojska_Srbije1.jpg


U prethodna dva upisna roka u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu u Beogradu upisano je više devojčica nego dečaka.

Kako prenosi portal Balkanska bezbednosna mreža, pozivajući se na podatke Ministarstva odbrane, broj upisanih devojčica u te dve srednje škole bio je veći i u septembru 2021. i 2022. godine a broj žena veći je, sveukupno posmatrano, i u samom Ministarstvu odbrane.

Portal navodi da je na konferenciji u organizaciji OEBS-a "Žene, mir, bezbednost" savetnica ministra odbrane pukovnica Snežana Vasić ukazala je da je žena ukupno u Ministarstvu odbrane Srbije oko 54 odsto, dok je muškaraca oko 46 odsto.

Vojni poziv nije uvek bio pristupačan ženama pa je u prošlosti njihov broj u Ministarstvu odbrane i naročito u oružanim snagama bio zanemarljiv, i više incident nego pravilo.

To je postepeno počelo da se menja od 2007, kada je ženama omogućen upis na sve smerove Vojne akademije, da bi 2014. i 2015. godine upis bio omogućen i u Vojnu gimnaziju, odnosno Srednju stručnu vojnu školu.

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...ji-medju-zenama-nego-muskarcima-u-Srbiji.html

Momci, šta je sad ovo?
Odgovor se vidi iz samog teksta - broj žena u Ministarstvu Odbrane stalno raste, izvodđenje zaključaka odatle npr o broju žena u jedinicama Vojske stalno angažovanim na terenu je smešno.
 
Не него је држава и друштво неозбиљно, неспособно и декадентно...

Озбиљни мушкарци треба да се склоне од жена које све знају и умеју
Žene jesu većina u Ministarstvu, a da li baš i u brdskoj pešadiji, padobrancima i slično?
 
Žene jesu većina u Ministarstvu, a da li baš i u brdskoj pešadiji, padobrancima i slično?
Tu još nisu, ali pročitaj ceo tekst. Ja sam vam kopirao samo deo. Piše recimo i ovo:

U ovom trenutku, na Vojnoj akademiji ima 34 odsto kadetkinja

To su znači budući oficiri i one neće biti sekretarice u ministarstvu ili nešto tako.
 

Back
Top