Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Gage molim te da mi pošalješ ove obrasce za tužbu za naknadu štete u duhu zakona o parničnom postupku i jedno pitanje : tast mi je VP i prijavljen je sa adresom boravka u Aleksincu - kom sudu on podnosi tužbu ? Moj mail je nanuk021@gmail.com Hvala unapred i POZDRAV !

NANUK pozdravljam te i poslaću ti obrasce za tužbu. Što se tiče tasta, može podneti tužbu protiv fonda u Beogradu u duhu odredbe čl. 41. ZPP (zakona parničnog postupka) jer je sedište tuženika u Beogradu ili u Aleksincu kod Osnovnog suda u duhu odredbe čl. 45. obzirom da je šteta nastala u mestu gde tužilac ima prebivalište. Zbog velikog uticaja političkog stava na sudije i sudstvo, preporučujem da angažuje punomoćnika-advokata. Odnos sudija prema njima je profesionalniji i uvažavajući u odnosu na nas i prema nama. POZDRAVLJAM TE i čujemo se !!!

Da li to znaci da ni ja necu imati pravo na bespovratni kredit jer moj muz nije imao 20 godina efektivnog radnog staza

GOSPODJO SNEŽO, mi do sad nismo imali takav slučaj, da je na osnovu toga odbijena porodična penzionerka. Poslali smo zahtev za 20.000 eu, za porodičnu penzionerku, jednog našeg kolege i sada očekujemo da vidimo kakav će odgovor dobiti. Bićemo u kontaktu i dobićeš pravu informaciju. Pozdravljam te i čujemo se !!!

POŠTOVANE KOLEGE, poslaću vam NACRT i ujedno vas molim da kratkom porukom potvrdite prijem, a UPOZNATE SVE SVOJE KOMŠIJE I KOLEGE koji su zainteresovani i mogu nešto da učine na pisanje primedbi i predloge KAKO OVAJ NACRT NE BUDE PRIHVAĆEN OVAKO KAKO JE PREDLOŽEN, jer pored pozitivnih pomaka ima DOSTA NEPRIHVALJITVIH PREDLOGA I DISKRIMINACIJE,
pozdravljam vas !!!!

Видим да учешђе у рату скоро да није ни бодовано.Тако да они који су ходали по шумама и горама,док су други решавали своја животна питања, данас су задњи на листама.А у арту команданти су говорили ,полако ти си млад твоје време ће тек доћи.Дошло је то време,кад смо задњи у свему.

Pozdrav svima,
da li neko zna na ovome svetu do kada se prima RENTA koji to zakon regulise, i da li uopste postoji zakonska regulativa ko ja tu problematiku definiše.:rtfm:
Ja sam ostvario pravo na rentu sudski sporom a ne vansudskim poravnanjem i u presudi piše da će se renta isplaćivati dok za to postoje zakonski u slovi, koju su to uslovi ja do dana današnjeg nisam uspeo da saznam pouzdano.Ako neko zna bilo šta po ovom pitanju molio bih da mi da informaciju.:bye:

Interesuje me da li je neko dobio tužbu od MO da vrati deo novca od rente jer po novom Zakonu o Vojske Srbije razlika između plate i penzije je smanjena pa traže da im se od donošenja navedenog Zakona 01.januar 2008. godine(sl.glasnik RS br.116/2007) vrate pare sa kamatom.Meni konretno, renta je bila 8.438,00 mesečno, po Tužbi MO renta bi trebala da bude 2.412,76 dinara počevši od 01.11.2009.godine tako da MO, Odeljenje za imovinsko-pravne poslove, obavezuje me da na ime razlike između isplaćene rente od 8.438,00 dinara i rente koja bi mi s obzirom na promenjene okolnosti pripala u iznosu od 2.412,76 dinara, isplatim Ministarstvu odbraneiznos od 6.025,24 dinara, za svaki mesec počev od 01.11.2009.godine sve do donošenja odluke suda o primeni iznosa mesečne rente sa zakonskom zateznom kamatomna svaki dospeli a isplaćeni iznos ove razlike, računajući od prvog u mesecu za potraživanje iz prethodnog meseca do konačne isplate, sve u roku 15 dana od prijema presude pod pretnjom prinudnog izvrčenja.Normalno tu se traži i da se namire troškovi spora itd.Tužba je podneta 26.11.2009.godine, meni dostavljena 16.04.2010.godine,a prvo ročište sam imao 15.06.2010.godine.Odgovor na tužbu dostavio sam 15.05.2010.godine.Do sada sam imao još jedno ročište 31.01.2011.godine i sledeće je 13.05.2011.godine.Ja se sada bukvalno branim time da tužilac nije ispoštovao do promene navedenog zakona nastale promene u vrednosti boda, stažai unapređenja u dva čina.Da li ću šta uraditi u svoju korist neznam, samo znam da to nemogu reširi bez advokata a to je po ročištu 6.500,00 dinara.Pravni zastupnik Tužioca traži da kad mi se stvore realni uslovi za penzionisanje 2013.godine, nemam pravo na rentu, tj. ukidanje isplate rnte. Možda sam Vas sve zamorio ovim ali kako sam čuo po sudskim hodnicima da će ovakih kao ja biti još više, jer valjda to neko diktira kao i za sve oste dugove prema KVP.:sad2:

Postovani,
Moja majka je korisnik porodicne vojne penzije. Da li je kasno da se tuzi za dug? Ima li udruzenje nekog advokata za preporuku u Nisu? (preko koga svi idu) Da li je potrebno da majka prisustvuje rocistima (1924 godiste je i nije bas pokretna)? Da li da se obratim udruzenju u Domu Vojske? Majka od svih mogucih resenja ima samo ono iz 1996 kada je posle oceve smrti postala korisnik njegove penzije.
Pozdrav

Komisija je bila zakazana za sredu 13. april, ako nesto nisu pomerili. Mozete da se informisete na 011 3203 544 i 011 3203 528.

Da li neko ima informaciju je li danas zasedala komisija (Upravni odbor fonda) u vezi odobavanja kredita. Ja sam više puta zvao na ove brojeve telefona, ili se niko neće da javi ili samo zvoni. Inače sam krajem januara podneo zahtev za kredit, poslao sam im sve tražene papire i još ništa.

Back