Vojna intervencija VS na severu Kosova

Podržavate li vojnu akciju VS na severu KiM?

• Ukupno glasova
    43
Na severu Kosova imaš KPS samo, kako je to tačno problem za specijalne jedinice Vojske Srbije? Olako su rešavali razne naoružane vehabije, kriminalce i teroriste u ratu, zašto misliš da su im problem neki obični službenici koji rade za platu...
Problem je ako na sjever Kosova dođu i oružane snage iz ostatka Kosova kao pojačanje, plus Albanija, Albanci iz Makedonije kao dobrovoljci, Hrvatska...

Problem je ako na sjever Kosova dođu i oružane snage iz ostatka Kosova kao pojačanje, plus Albanija, Albanci iz Makedonije kao dobrovoljci, Hrvatska...
Onda se aktivira i artiljerija i avijacija VS. Opet ne vidim kako mogu ugroziti VS. Shvataš da bi to bio rat državne vojske i gerile, tj. naoružanih civila. Albanija i Makedonija ne bi slale svoju vojsku nego bi to bilo dobrovoljci. Hrvatska ne bi smela ništa bez dozvole NATO. Pogledaj kakav haos izaziva ideja o slanju par vojnika u Ukrajinu a govoriš mi da će ratovati protiv Srbije zbog Kosova lol

Tih par stotina terorista što bi iz Hrvatske dobrovoljno došli bi bili lagan zalogaj za VS.

Onda se aktivira i artiljerija i avijacija VS. Opet ne vidim kako mogu ugroziti VS. Shvataš da bi to bio rat državne vojske i gerile, tj. naoružanih civila. Albanija i Makedonija ne bi slale svoju vojsku nego bi to bilo dobrovoljci. Hrvatska ne bi smela ništa bez dozvole NATO. Pogledaj kakav haos izaziva ideja o slanju par vojnika u Ukrajinu a govoriš mi da će ratovati protiv Srbije zbog Kosova lol

Tih par stotina terorista što bi iz Hrvatske dobrovoljno došli bi bili lagan zalogaj za VS.
Od kud znaš da te države uključujući nas ne bi slale regularnu pravu vojsku? Zašto misliš da bi to bili samo dobrovoljci, gerila, naoružani civili? Podcijenjuješ činjenicu da vas vaši susjedi blago rečeno ne vole i da jedva čekaju da vam se još osvete bilo di na bilo koji način, razmisli o tome da možda mnogim Hrvatima Maslenica, Bljesak, Oluja nije bila dovoljna kazna za Srbe. Slanje vojnika u Ukrajinu je skroz nešto drugo jer se tamo ratuje protiv Rusije nuklearne velesile, Srbija nije ni blizu toliko jaka pa nema razloga da vas se bilo tko plaši.

Od kud znaš da te države uključujući nas ne bi slale regularnu pravu vojsku? Zašto misliš da bi to bili samo dobrovoljci, gerila, naoružani civili? Podcijenjuješ činjenicu da vas vaši susjedi blago rečeno ne vole i da jedva čekaju da vam se još osvete bilo di na bilo koji način, razmisli o tome da možda mnogim Hrvatima Maslenica, Bljesak, Oluja nije bila dovoljna kazna za Srbe. Slanje vojnika u Ukrajinu je skroz nešto drugo jer se tamo ratuje protiv Rusije nuklearne velesile, Srbija nije ni blizu toliko jaka pa nema razloga da vas se bilo tko plaši.

1. Ako i dalje govorimo o kontrolisanoj akciji Hrvatska ne bi ni imala dozvolu zapada za napad. HDZ-u je bitan "ugled Hrvatske na zapadu" ne bi to dovodili u pitanje zbog Kosova

2. Razlog zbog kojeg je opozicija protiv slanja vojnika u Ukrajinu nije strah od nuklearnog napada na Hrvatsku nego ne žele da Hrvati ginu u tuđim ratovima

3. Hrvatskom agresijom na Srbiju bi i Hrvatska postala legalna meta VS a isto tako imaš i masu Srba koji bi dogodine u Knin tenkom...

1. Ako i dalje govorimo o kontrolisanoj akciji Hrvatska ne bi ni imala dozvolu zapada za napad. HDZ-u je bitan "ugled Hrvatske na zapadu" ne bi to dovodili u pitanje zbog Kosova

2. Razlog zbog kojeg je opozicija protiv slanja vojnika u Ukrajinu nije strah od nuklearnog napada na Hrvatsku nego ne žele da Hrvati ginu u tuđim ratovima

3. Hrvatskom agresijom na Srbiju bi i Hrvatska postala legalna meta VS a isto tako imaš i masu Srba koji bi dogodine u Knin tenkom...
Dao bi zapad dozvolu, ne haluciniraj da bi oni ikad stali na stranu vas pravoslavaca i malih Rusa u sukobu protiv katolika i muslimana. Od kud ti znaš zašto je opozicija u Hrvatskoj protiv slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu? Šta sad i njihove misli čitaš vidoviti Milane? Čak i da jeste tako mišljenje opozicije ne bi bilo važno niti glasanje u saboru. Pritisak našeg naroda bi bio toliki da bi hrvatska vojska morala pomoći Albancima na Kosovu čak i da Milanović ili Plenković to brane. Osim toga Hrvatska će se prije odlučiti na rat protiv Srbije nego na rat protiv Rusije ne samo zato jer je Srbija puno manje opasan protivnik od Rusije nego i zato jer su nam Srbi daleko više zla napravili nego Rusi, dakle dupli motiv. To što bi Srbi dogodine u Knin tenkom ne znači da su sposobni za to, a i veliko je pitanje je ima li više Srba koji su voljni ratovati protiv Hrvatske ili Hrvata koji su voljni ratovati protiv Srbije, ja mislim da bi lakše mi naše naložili na takav poduhvat nego vi vaše, uostalom vi sami po vašim medijima stalno tvrdite da mi vas više mrzimo nego vi nas i da smo mi spremniji za sukob nego vi, mislim da je ipak Marko Perković Thompson popularniji u Hrvatskoj nego Baja Mali Kninđža u Srbiji a to također dosta toga govori o raspoloženju našeg i vašeg stanovništva.

Dao bi zapad dozvolu, ne haluciniraj da bi oni ikad stali na stranu vas pravoslavaca i malih Rusa u sukobu protiv katolika i muslimana.
U zabludi si ako u 2024. misliš da je ateističke i jevrejske neoliberale briga za tvoju religiju. Njih zanima samo interes.

Od kud ti znaš zašto je opozicija u Hrvatskoj protiv slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu? Šta sad i njihove misli čitaš vidoviti Milane? Čak i da jeste tako mišljenje opozicije ne bi bilo važno niti glasanje u saboru.
Pa pratim šta pričaju. Osim ako misliš da lažu ili namerno teraju kontru HDZ.

Pritisak našeg naroda bi bio toliki da bi hrvatska vojska morala pomoći Albancima na Kosovu čak i da Milanović ili Plenković to brane. Osim toga Hrvatska će se prije odlučiti na rat protiv Srbije nego na rat protiv Rusije ne samo zato jer je Srbija puno manje opasan protivnik od Rusije nego i zato jer su nam Srbi daleko više zla napravili nego Rusi, dakle dupli motiv.
Pre će izabrati rat protiv Rusije nego protiv Srbije to da, ali ne mislim ipak da će radije izabrati rat zbog Kosova nego mir... naravno svega ostalog bi bilo razniraznog licemerja o "velikosrpskoj invaziji na Kosovo" i sličnih gluposti.

To što bi Srbi dogodine u Knin tenkom ne znači da su sposobni za to, a i veliko je pitanje je ima li više Srba koji su voljni ratovati protiv Hrvatske ili Hrvata koji su voljni ratovati protiv Srbije, ja mislim da bi lakše mi naše naložili na takav poduhvat nego vi vaše, uostalom vi sami po vašim medijima stalno tvrdite da mi vas više mrzimo nego vi nas i da smo mi spremniji za sukob nego vi, mislim da je ipak Marko Perković Thompson popularniji u Hrvatskoj nego Baja Mali Kninđža u Srbiji a to također dosta toga govori o raspoloženju našeg i vašeg stanovništva.
Ni Srbija ni Hrvatska nisu sposobne za veći rat, ali Srbija itekako jeste sposobna za akciju specijalnih jedinica na severu. Hrvatska oko toga se ništa se ne bi pitala niti bi išta mogla

U zabludi si ako u 2024. misliš da je ateističke i jevrejske neoliberale briga za tvoju religiju. Njih zanima samo interes.

Pa pratim šta pričaju. Osim ako misliš da lažu ili namerno teraju kontru HDZ.

Pre će izabrati rat protiv Rusije nego protiv Srbije to da, ali ne mislim ipak da će radije izabrati rat zbog Kosova nego mir... naravno svega ostalog bi bilo razniraznog licemerja o "velikosrpskoj invaziji na Kosovo" i sličnih gluposti.

Ni Srbija ni Hrvatska nisu sposobne za veći rat, ali Srbija itekako jeste sposobna za akciju specijalnih jedinica na severu. Hrvatska oko toga se ništa se ne bi pitala niti bi išta mogla
Vas bi rasturila sama Antiteroristička jedinica Lučko pogotovo sada kad ih trenira Mirko Filipović. Nemate vi jake borce.

Srbi su pobjegli glavom bez obzira iz Knina. Nije baš realno očekivati bilo kakvo junaštvo od takvih kukavica.

Što se tiče drugoga, ne kužim koji bi to bio razlog da Hrvatska aktivno pošalje svoju vojsku na Kosovo. Druga je stvar slanje hrane, logistike, naoružanja i druge vrste pomoći kosovskim Albancima. Toga bi sigurno bilo.

Čudi me da Kurti neće formira tu neku zajednicu srpskih općina. Kada bi to napravio odmah bi stranci primili Kosovo u Vijeće Europe pošto je to uvjet. A on bi kasnije lako mogao da smanji nadležnosti te zajednice odnosno da zezne Srbe i svede to na neku organizaciju sa vrlo malo utjecaja.
Dogovori takve vrste ne mogu se tek tako jednostrano mijenjati. Primjeti problem BiH vezan uz Daytonski sporazum.

Sad je možda momentum za ovo. Znamo kako svet trenutno funkcioniše. Ako je zapad zbog nafte tolerisao etničko čišćenje celog Karabaha, zašto ne bi onda zbog litijuma tolerisao akciju Vojske Srbije na etnički srpskom severu Kosova?

Podrazumeva se da bi to bila ozbiljna, strogo profesionalna i brzinska akcija, ako je moguće zabraniti učešće bilo kakvim paravojnim, nacionalostičkim i drugim potencijalno zločinačkim grupacijama. Albanci na severu nemaju nikakve bitne oružane snage pa bi čitava akcija mogla proći i bez žrtava.

Kurti nikad neće odustati od severa, nastaviće da krši sporazume, držaće stalno sever na ivici rata a Srbi nikad neće popustiti. Vreme je da se stavi tačka na to. Treba iskoristiti splet okolnosti koji nam trenutno idu na ruku da bismo konačno dobili "mig" sa zapada. Međutim pitanje je koliko taj mig želi Vučić, hoće li ga iskoristiti ako ga dobija, ili će radije tražiti novac i druge lične interese. Ovo bi mogla biti i njegova šansa da spere ljagu izdajnika i konačno učini nešto dobro za naciju, ako dođe do toga treba bi imati i podršku opozicija, bar dok traje akcija koja mora biti odrađena savršeno dobro da bi se izbegle buduće komplikacije.

Nama ova akcija treba iz više razloga:
1. Rešiti problem severa i konačno zaustaviti dalju destabilizuju koja najviše sa sever dolazi
2. Zaustaviti tiho etničko čišćenje Srba
3. Reintegrisati sever u pun sastav Srbije da se završi trenutna anarhija tamo
4. Srbija bi ovom akcijom pokazala svetu da je spremna za ozbiljan i profesionalno vojni angžman čime bi se makar malo sprala ljaga sa zločina iz devedesetih.

Šta mislite o vojnoj intervenciji Srbije na severu i u kom obliku i pod kakvim uslovima podržavate tu ideju?

Ja mislim da je uspjeh Srbije moguc jedino ako ti Perperius licno predvodis juris :lol:

Srbi su pobjegli glavom bez obzira iz Knina. Nije baš realno očekivati bilo kakvo junaštvo od takvih kukavica.

Što se tiče drugoga, ne kužim koji bi to bio razlog da Hrvatska aktivno pošalje svoju vojsku na Kosovo. Druga je stvar slanje hrane, logistike, naoružanja i druge vrste pomoći kosovskim Albancima. Toga bi sigurno bilo.
Stefan je dobio odgovor kakav priliči njegovom komentaru :)

On je taj koji tvrdi da bi Hrvatska napala Srbiju u slučaju vojne akcije oslobađenja Kosova... moš misliti što bi HV samostalno objavila rat Srbiji...

Stefan je dobio odgovor kakav priliči njegovom komentaru :)

On je taj koji tvrdi da bi Hrvatska napala Srbiju u slučaju vojne akcije oslobađenja Kosova... moš misliti što bi HV samostalno objavila rat Srbiji...
da, napali bi oni, a i ostala boranija..prvo NATO podrska...kontrola rezima u Beogradu, kao 95...pocetak akcije, bombardovanje od strane NATO...tek tada bi ta boranija, nesto pokusala

Još smišnije je usporediti Kobre sa Antiterorističkom jedinicom Lučko.
Ne baš, mada ne znam ni kakve veze Lučko ima sa Kosovom...

Pa vidiš da MOST6 također tvrdi da bi Hrvatska slala oružje Albancima na Kosovu u slučaju da ih napadnete.
I šta onda? To bi ih kao spasilo? Ako se desi situacija u kojoj zapad neće (moći) reagovati u slučaju da Srbija vojnim putem krene na Kosovo onda ne vidim koliko bi bitna bila uloga Hrvatske u tome ako napravite takav glupav korak. Sutra se hipotetički može desiti da se Srbija dogovori sa zapadom oko preuzimanja severa, šta vi tu tačno možete, a da vam se ne vrati nazad kao bumerang? U slučaju da zapad ne može reagovati opet ne možete mnogo učiniti, osim direktne agresije na Srbiju što bi po vas moglo imati gadne posledice.

Ne baš, mada ne znam ni kakve veze Lučko ima sa Kosovom...

I šta onda? To bi ih kao spasilo? Ako se desi situacija u kojoj zapad neće (moći) reagovati u slučaju da Srbija vojnim putem krene na Kosovo onda ne vidim koliko bi bitna bila uloga Hrvatske u tome ako napravite takav glupav korak. Sutra se hipotetički može desiti da se Srbija dogovori sa zapadom oko preuzimanja severa, šta vi tu tačno možete, a da vam se ne vrati nazad kao bumerang? U slučaju da zapad ne može reagovati opet ne možete mnogo učiniti, osim direktne agresije na Srbiju što bi po vas moglo imati gadne posledice.
Dobre bajke pišeš. Svaka ti čast.

Back