Quantcast

Vojna akademija

M4j4

Domaćin
Poruka
4.028
Teoretski može! Naime, ratovanje već 'iljadama godina nije bilo samo šetanje oružja na frontu! Npr. Napoleon i Hitler su popushili u Rusiji i zbog nesposobnosti i problema oko LOGISTIKE i opskrbe trupa na frontu!
Ipak ne može biti invalid jebbo ga
Doduše, kriterijumi su spušteni vrtoglavo. Ako dobro prođe na testu inteligencije, ima veće šanse, ali ako bukvalno ne može da diše bez pumpice kako misliš da prođe fizički ispit?
 

fosilvaso

Buduća legenda
Moderator
Poruka
27.727
Ipak ne može biti invalid jebbo ga
Doduše, kriterijumi su spušteni vrtoglavo. Ako dobro prođe na testu inteligencije, ima veće šanse, ali ako bukvalno ne može da diše bez pumpice kako misliš da prođe fizički ispit?
Ne preteruj! Pa ne šetaju astmatičari celi dan sa pumpicama na ustima!
 

ДраганЖ

Aktivan član
Poruka
1.724
Onda je dobro, hvala
Све лепо пише само треба прочитати:

СЕЛЕКЦИЈА КАНДИДАТА:

а) Војна академија
Селекција кандидата за Војну академију се реализује у два дела.
У првом делу селекције, који се реализује на Војној академији, кандидати полажу пријемни испит који обухвата проверу знања из математике и проверу физичке способности. На основу резултата првог дела селекције, формира се прелиминарна ранг листа на основу мерила за утврђивање редоследа кандидата.

Кандидати који су као ученици III или IV разреда средње школе освојили једно од прва три места из математике на републичком такмичењу које организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, не полажу пријемни испит из математике, а пријемни испит из тог предмета вреднује се максималним бројем бодова. Ово се не односи на награде освојене на републичкој смотри научног и уметничког стваралаштва талената. Кандидати прилажу оверену фотокопију дипломе о освојеним наградама и њиховом рангу са републичког такмичења.Приликом доласка на први део селекције-пријемни испит кандидати су обавезни да донесу потврду од водећег лекара да су здравствено способни за физичку проверу и потребну спортску опрему.

Други део селекције обухвата медицинско-здравствену и психолошку процену, која је елиминационог карактера, на коју се позивају кандидати почев од најбоље рангираног па све до попуне потребног броја здравствено способних кандидата.

Током процеса селекције врши се и безбедносна провера кандидата.

O терминима за селекцију по датуму, месту и времену кандидати ће бити обавештени преко интернет странице Војне академије и Универзитета одбране и преко Центара МО где су конкурисали.

http://www.mod.gov.rs/cir/12177/kon...ademije-univerziteta-odbrane-u-beogradu-12177
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.