Vojinu Lazarevicu 11 miliona a Cumetu 3 miliona evra

Тихи

Zaslužan član
Poruka
136.003

Čumetu 2,9 miliona €
Na obilaznici oko Beograda država će ar građevinskog zemljišta plaćati 300.000 dinara, a poljoprivrednog 200.000 dinara


Thumb_0701dadodjilas_2.jpg


BEOGRAD - Država Srbija na obilaznici oko Beograda, deonici Batajnica - Dobanovci, eksproprijaciju zemljišta plaćaće do 300.000 dinara po aru, saznaje Kurir iz Poreske uprave.
Naime, kako nam je otkrio naš sagovornik, metar kvadratni na građevinskom zemljištu na trasi buduće obilaznice plaćaće se do 3.000 dinara po metru kvadratnom, a za poljoprivredno zemljište do 2.000 dinara po kvadratu.

- Naravno, cena će zavisiti i od postojećih objekata na građevinskom zemljištu, odnosno zasada na poljoprivrednom zemljištu - objašnjava on.

Tako će, recimo, Ljubiša Buha Čume, koji, prema podacima Geodetskog zavoda, poseduje devet hektara, dobiti oko 270 miliona dinara ili 2,9 miliona evra, a Vojin Lazarević, koji je suvlasnik u "Rang nekretninama" i u čijem vlasništvu se nalazi 35 hektara, inkasiraće 1,05 milijardi dinara, ili oko 11,2 miliona evra. Među većim vlasnicima su i "Taurnum nekretnine", koje imaju 22 hektara, čiji je zvanični vlasnik kiparska firma "Pajkel korporejšen".

Jasenko Lazović, član Upravnog odbora preduzeća "Koridor 10", nije hteo ni da potvrdi niti da demantuje informacije Kurira o visini naknade, ali je rekao da su rešenja o eksproprijacijama već stigla na adrese pojedinih vlasnika u Surčinu i Zemunu.

- U Surčinu su uručena prva rešenja za JP "Železnicu Srbije", a u Zemunu za zemljište koje pripada JP "Putevima Srbije", dok će za desetak dana biće poslato rešenje za "PIK Zemun" i za preduzeće "Galovica" - rekao nam je Lazović.

Prema njegovim rečima, na potezu obilaznice popisano je 500 hektara zemljišta, a biće eksproprisano svega 147 hektara.

- Može da se desi i da se vlasniku 30 hektara ekspropriše jedan ili dva hektara. Tačan prikaz kome će šta biti eksproprisano daće geodet, koji će odrediti koje se zemljište nalazi na trasi puta. Inače, u ovom trenutku raspolažemo samo okvirnom procenom, prema kojoj će troškovi eksproprijacije na obilaznici Beograd iznositi oko dve milijarde dinara - naglašava Lazović.
- Nadležni organi donose rešenja o eksproprijaciji, a posle toga vodi se postupak utvrđivanja naknade, sporazumno pred opštinskim organom uprave, ili, ako sporazuma nema, pred nadležnim sudom. Kad se pokrene postupak naknade, pribavlja se podatak o tržišnoj vrednosti nepokretnosti od nadležne poreske uprave. Ovaj podatak je podložan promenama jer se daje na osnovu tržišne vrednosti nepokretnosti u momentu kad se o naknadi odlučuje - objašnjava Lazović.

http://www.kurir-info.rs/clanak/vesti/kurur-09-10-2009/cumetu-2-9-miliona

----------

Ko sto vidimo iz prilozenog, nekima je Srbija ocito majka a nekima maceha....
 

CTAHOJKO

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.684
Људи па неће им узимати целе парцеле него само делове куда пролази пут са зоном заштите пута
њима се исплати да за џабе дају те делове парцела јер онда им остатку скаче цена 5-10 пута

pa ko čita Kirir, voli taj ekskluzivistički pristup, pa mu valjda godi da ovo pročita....
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.