Vođa antivakcinaškog pokreta osuđena na kaznu od 75.000 dinara koju neće platiti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
222.399
Vođa antivakcinaškog pokreta u Srbiji dr Jovana Stojković, osuđena je u Osnovnom sudu u Zrenjaninu na kaznu od 75.000 dinara, jer je vređala lekara Tomislava Stevanovića, koji je pokrenuo peticiju protiv šarlatanstva u medicini. Po najavi njenog muža Vladimira Stojkovića, ona ne namerava da plati kaznu, nego će da je odsluži u zatvoru "zbog ideala", kako je napisao na Tviteru. Grupa lekara i 270 roditelja podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazivanje panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece.

Doktor Tomislav Stevanović iz Zrenjenina, koji se zajedno sa beogradskim doktorom Vladimirom Cimermanom nalazi na čelu grupe protiv antivakcinalista, rekao je da su roditelji bili prinuđeni na taj korak, jer jedino tako može da se stane na put onima "koji šire paniku u strah" i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije. Ono za šta je osuđena Stojković, odnosi se na slučaj izrečenih laži na račun dr Stevanovića.

"Juče je bilo ročiste, ona se pojavila tek sada treći put, ranija dva je izbegavala. U maju u emisiji "Balkan info" izjavila je da sam glup, nenormalan i da imam psihijatrijsku dijagnozu, preko čega nisam mogao da pređem i tužio sam je. Izneli smo dokaze, sudija se vratio posle 10 minuta i osudio ju zbog vređanja. Kazna je novčana i iznosi 75.000 dinara. Ona ima pravo žalbe na Višem sudu u Zrenjaninu", rekao je Stevanović za "Blic".
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...rQ6UoxDAAqHyPmgxiUPqTTF07Rv6h5oRITswrIx4n_vdg

Po meni trebalo je ovo ranije, ali dobro je da je i sada. Ovako direktno ugrožavanje zdravlja velikog broja ljudi i dece mora biti sankcionisano.

Doktor Tomislav Stevanović iz Zrenjenina, koji se zajedno sa beogradskim doktorom Vladimirom Cimermanom nalazi na čelu grupe protiv antivakcinalista, rekao je da su roditelji bili prinuđeni na taj korak, jer jedino tako može da se stane na put onima "koji šire paniku u strah" i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

Ono za šta je osuđena Stojković, odnosi se na slučaj izrečenih laži na račun dr Stevanovića.

Nije izrekla laž nego je, kao psihijatar, dala dijagnozu.
Srbijom još uvek vladaju Cimermani
Warren_Zimmermann.jpg

Kao sto neki vec napisase - vrlo NEKOREKTAN naslov koji *na prvu loptu* obmanjuje citaoce posebno one (a takvih je mnogo) koji nece ni procitati tekst ali ce naslov videti i upamtiti podmuklu podsvesnu sugestiju (*Ne pruzaj otpor establismentu jer ces nastradati, budi pokorna ovca*)
Kao kad bi neko naslovio tekst *Sef udruzenja za zastitu prava gradjana zaduzenih u svajcarcima* placa veliku novcanu kaznu (... a onda u tekstu bude opisano da npr. treba da plati jer se vozio u autu bez vezanog pojasa )

Poslednja izmena:
Koliko ja kapiram ona je osudjena, jer je vredjala drugu osobu tako da u ovoj vesti ne treba pominjati nikakve njene aktivnosti vezane za vakcine....

Kao sto neki vec napisase - vrlo NEKOREKTAN naslov koji *na prvu loptu* obmanjuje citaoce posebno one (a takvih je mnogo) koji nece ni procitati tekst ali ce naslov videti i upamtiti podmuklu podsvesnu sugestiju (*Ne pruzaj otpor establismentu jer ces nastradati, budi pokorna ovca*)
Kao kad bi neko naslovio tekst *Sef udruzenja za zastitu prava gradjana zaduzenih u svajcarcima* placa veliku novcanu kaznu (... a onda u tekstu bude opisano da npr. treba da plati jer se vozio u autu bez vezanog pojasa )

Tema je vest o presudi

Ista se zakljucava

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back