Voda za pice - kako precistiti?

openbox

Poznat
Poruka
7.642
С обзиром да умногоме зависимо од ресурса звани вода, почео сам мало истраживати, и тако сам направио свој први филтер са активним угљем.
Ништа тешко, мало песка, шљунка, мало ватре и угљенисаних дрва (званих активни угаљ да нико не сконта!) боца и ето...
Интересантан видео доста говори чиме је вода загађена - енкокрини ометачи (endocrine disruptors)

Ja sam to prvi put uradio kada sam imao ispod 20 god sa isečenim dnom na flaši od 2 litra,pravio sam slojeve svačega,šljunak,sitno,krupno kamenje,trava neka,još nešto zaboravio sam..nisam koristio ugalj.. Znam da sam pio vodu iz potoka sa tim :D Je&em li ga dal sam uradio kako treba i koliko bilo zdravo :D

А шта ради сребро?

најсавршенији филтери данас третирају воду са
ув зрачењем
инфрацрвеним зрачењем
магнетним пољима (да избришу меморију)
јонизују воду
и додају минерале (мислим само со)

е сад већина се може одрадити ако се вода држи на сунцу барем 6 сати..

А шта ради сребро?

најсавршенији филтери данас третирају воду са
ув зрачењем
инфрацрвеним зрачењем
магнетним пољима (да избришу меморију)
јонизују воду
и додају минерале (мислим само со)

е сад већина се може одрадити ако се вода држи на сунцу барем 6 сати..

Infracrveno zracenje?Zasto?Lakse i jeftinije je da se prokuva...
Memorija?NE cistis HD nego vodu,pobogu..
Jonizacija vode po mom milsljenju je kao i ostale dve pozicije,pokusaj da se skupo proda glupost ljudima koji imaju novac a nemaju znanje...

Srrebro deluje antibakterijski,kao i UV zracenje.Najbolji filteri koriste aktivni ugalj (mislim da je od kokosa ili tako nesto),specijalne smole koje omeksavaju vodu (razbijaju molekule kalcijum karbonata,tzv kvaziomeksavanje)...Ima tu jos mnogo sitnica,zavisi kakvu vodu hoces da cistis,da li ima teskih metala u njoj ili ne,koloidne cestice.....itd.Mnogo kompleksnije nego sto izgleda na YT ,i oblast u kojoj treba malo vise znanja od flase sa ugljem i peskom.

Sta radi da radi , isekao sa brusilicom filter od 400 funti da vidim sta ima unutra .
Prvo je obloga od specijalne zemlje- kao neka keramika koja zadzava sve krupne necistoce , rdju , masti i sl
i koja se sa vremena na vreme ismirgla da spadne sto se spolja nakupilo , unutra je masa granula aktivnog uglja
pa filcevi i na sabirnoj pipi srebrne mrezice .Ima istih modela i bez srebrnih mrezica ali se oni ne smatraju
sterilizatorima vec samo preciscivacima vode . Znaci ta mrezica ( fabricki katalog) unistava amebe bakterije itd
odnosno ono sto aktivni ugalj nije u stanju jer on vezuje toksine i neke elemente.

Memorija?NE cistis HD nego vodu,pobogu..
молекули воде се везују у кластере у зависности од спољашних магнетних поља.. о овоме има доста на нету
Jonizacija vode po mom milsljenju je kao i ostale dve pozicije,pokusaj da se skupo proda glupost ljudima koji imaju novac a nemaju znanje...
могуће - све би радили ти менаџери да узму више пара

- - - - - - - - - -

пс јел неко зна шта је то у угљенисаном дрвету што везује за себе све штетне хемикалије (нисам неки хемичар па тажим можда основне одговоре..)?

па не бих се сложио.. мислим да није нека наука типа црних рупа и дилатација времена.. него је доста једноставно..

Procitaj sve sta sam napisao.Sa prirucnim sredstvima mozes da ocistis vodu koja je i inace cista,odvajas pesak,sitnije necistoce,donekle bakterije (ne mogu sve,zato se koriste lampe ili kuvanje vode).Problem je hod hemijskih necistoca i tragova teskih metala,koje ti ne mozes da odvojis tek tako sa malo uglja.
A to za memoriju vode,iskreno,spada u rang teorija da je zemlja ravna ili u obliku krofne,i da su ljudi-gusteri medju nama.Voda je inertna supstanca,njeni molekuli se ne vezuju niti imaju neki energetski potencijal za to,pusti internet i takve strucnjake po YT.Pitaj nekog fizicara da ti objasni,oni su ipak strucniji za te stvari od nekih proroka i teoraticara zavere.

A sto je ova tema u teorijama zavere?
Па зато што ти продају песцитиде... који после 20так година допру до неке дубине па са те дубине артешки бунари узимају воду и све то долази на провршину. Таква вода и да се дестилује не ослобађа се тих хемикалија... тек са активним угљем то се елиминише...
Е сада, добро питање је а ко филтрира воду активним угљем?

ja sam kupio geyser ulozak i filter za celu mrezu u kuci

mozes redno povezati nekoliko istih kucista sa razlicitim filterima

ima i sa aktivnim ugljem

a na cesmi gde pijem sam dodao onaj sto ide na cesmu iste marke

- - - - - - - - - -

*cist* vodovod ali se ipak isprlja filter

Poslednja izmena:
Za sve potrošače vode možete koristiti razne filtere, gde imate raznih punjenja filtera,sve od toga zavisi šta želite sa vodom? da bude čista, bistra i zdrava ili samo da bude takva kakva je!
Biofilteri za pitku vodu, ovi filteri skidaju sve elemente koje loše utiču na zdravlje živih bića, a ostavja elementi koji su potrebni za funkcionisanje organizma, naravno ako to postoji u predmetnoj vodi.
Za više informacije
0638429467 ili 063505528

Za sve potrošače vode možete koristiti razne filtere, gde imate raznih punjenja filtera,sve od toga zavisi šta želite sa vodom? da bude čista, bistra i zdrava ili samo da bude takva kakva je!
Biofilteri za pitku vodu, ovi filteri skidaju sve elemente koje loše utiču na zdravlje živih bića, a ostavja elementi koji su potrebni za funkcionisanje organizma, naravno ako to postoji u predmetnoj vodi.
Za više informacije
0638429467 ili 063505528
српски ти није баш најбољи што ме води до закључка да ниси из Србије, а то опет води до закључка да нећеш добро србима са својим филтерима?
Вода је јако битна за свако живо биће и свима саветујем да је не купују од странаца!

Ko želi čistu i zdravu vodu na dobrom je mestu, imam isti DNK kao svi ostali na forumu... I Crna krava ima belo mleko
Лепо лепо мало филозофије...
Него да се вратим на тему, пошто је падао снег.. скупљао сам га и пробао сам да га употребим. Као воду за пиће и кување пошто сам га исфилтрирао од механичких нечистоћа обичном крпом.
Показао се као одличан, не оставља каменац уопште у прохронским посудама! А и нисам осећао никакве негативне споредне ефекте!!

Back