ВЛАСТ ДРЖИ РЕЧ...ВЕЛИКА ПОЈЕФТИЊЕЊА

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/227159/Vise-cene-mleka-kafe-sokova-jeftina-garderoba-iz-Turske
S NOVOM GODINOM STIGLI NOVI CENOVNICI U RADNJE
Više cene mleka, kafe, sokova, jeftina garderoba iz Turske

Na već istanjeni kućni budžet nalet novih cena, koje su proizvođači već pripremili, nije nikako utešan početak nove godine. Mleko i kiselomlečni proizvodi, brašno, kafa, začini, slatkiši, prerađevine od voća i povrća, vode, sokovi, vina, sredstva za ličnu higijenu i kućna hemija na spisku su novih, uvećanih cenovnika koji nas čekaju već u januaru.
Kada se tome doda da će po osnovu zakona o akcizama, cigarete narednih dana poskupeti za oko 20 dinara po pakli, da će cene južnog voća po osnovu Zakona o PDV-u biti uvećane za 10 odsto, da su od 1. januara cene gradskog prevoza u Beogradu uvećane za 20 odsto, kao i da je najavljeno poskupljenje struje za 13,7 odsto, jasno je da će građani Srbije, i pored najavljenog odmrzavanja plata i penzija, u 2011. biti prinuđeni na dodatno stezanje kaiša.

Na osnovu cenovnika koji su trgovcima upućeni tokom decembra, cene pojedinih proizvoda u maloprodaji korigovane su već prvog dana januara. “Donkafe” je poskupela za šest odsto, slatkiši kompanije “Nestle” za pet, kompanije “Marbo” svoje proizvode podigla je za 14 odsto, “Centroproizvod” za 20, a “Podravke” za šest odsto. Nove cene dobili su i sokovi “nektar”, “multivita” i “Krašovi” proizvodi.
U utorak će “Henkelov” prašak za veš “persil” poskupeti za osam odsto, a nove cene dobiće i “reksona”, “dav”, “cif”” i “domestos”. Mineralna voda “zlatibor” 6. januara poskupeće za 10 odsto, prerada voća i povrća “zdravo organik” 9. januara poskupeće za dva odsto, a potom će nove cene dobiti i slani konditori “kubeti mareti”, vina “skovin” i “aleksandrija”, konditori “dunja”, “bi voda”…

Najveće iznenađenje svakako je novo poskupljenje mleka i mlečnih proizvoda čije će cene biti uvećane za dva do tri odsto. “Imlekovi” i cenovnici “Subotičke mlekare” počinju da se primenjuju 10. januara, dok će proizvodi “Šabačke mlekare” zvanično poskupeti pet dana kasnije.

Slobodan Petrović, generalni direktor “Imleka”, kaže za “Blic” da je odluka o povećanju cena u maloprodaji doneta na osnovu odluke o povećanju otkupne cene sirovog mleka za prvi kvartal ove godine.

- U dogovoru sa primarnim proizvođačima cena sirovog mleka biće korigovana sa 32 na 33,10 dinara po litru. U tom smislu, neminovne su i minimalne korekcije cena u maloprodaji, pa će naše pasterizovano i UHT mleko biti skuplje za dva dinara po litru, dok će cene jogurta, pavlake, voćnog jogurta biti uvećane za dinar. Ove cene trebale bi se zadržati sve do kraja drugog kvartala, naravno pod uslovom da ne dođe do veće kursne oscilacije - kaže Petrović.

Zbog velikog rasta cena pšenice, tokom ovog meseca može se očekivati i poskupljenje brašna i to za 10 do 12 odsto, što znači da za toliko treba očekivati i rast cena testenina. Kompanija “Žitko” cene svoga brašna i pojedinih vrsta testenina već je korigovala za 15 odsto. Nove cene brašna mogle bi da povuku nova poskupljenja konditora, ali i hleba, koji bi kako kažu upućeni realno trebao da poskupi na 55 dinara po vekni.

Konditori, međutim, poručuju da će, iako cena njihovih finalnih proizvoda zavise od cene sirovina, oni učiniti sve da cene svojih proizvoda održe na postojećem niovu.
:zskace: :zskace: :zskace:

...................................
...................................
Ал сам вас заебао са насловом....
:zskace: :zskace: :zskace:
104684_0405grafika_origh.jpg
 
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/227159/Vise-cene-mleka-kafe-sokova-jeftina-garderoba-iz-Turske
S NOVOM GODINOM STIGLI NOVI CENOVNICI U RADNJE
Više cene mleka, kafe, sokova, jeftina garderoba iz Turske


А најцрња је ова "гардероба" - знате ли како Турци праве ту "јефтину" гардеробу. Скупљају по Западу КРПЕ И СТАРЕ СТВАРИ СВИХ ВРСТА И ОНДА ИМАЈУ НЕКУ ТЕХНОЛОГИЈУ ДА ПОНОВО НАПРАВЕ ТКАНИНЕ И ОВУ "ЈЕФТИНУ ГАРДЕРОБУ" - туга.......ЈЕР СЕ ТАКВЕ ТКАНИНЕ И СТВАРИ РАСПАДАЈУ ПОСЛЕ 2 ПРАЊА...

Уосталом, овде је већ раније све речено:
http://forum.krstarica.com/showthre...СКИ-УБИЦА!?p=15228074&viewfull=1#post15228074
 
Poslednja izmena:

Back
Top