Vlahovic(DS) i Deloitte ucestvovali u kradji u "Kolubari"

NN77

Domaćin
Banovan
Poruka
3.255
Revizori nisu videli pljačku u „Kolubari”
Izvor: Politika

Od 2004. do 2007. nezavisna revizorska kuća Dilojt je radila nezavisnu reviziju poslovanja i nisu utvrđeni bilo kakvi propusti u radu ovog rudarskog basena. Isti revizor je dao izveštaj i za 2009. godinu.

Sjajno, sve vise se otkirva korpupcija. Inace, Sutanovac je isto ukljucen, mozda to ode i do samog vrha.
 
Sjajno, sve vise se otkirva korpupcija. Inace, Sutanovac je isto ukljucen, mozda to ode i do samog vrha.

.zatashkace se to ......sad ce pricha oko prevremenih izbora i ode ovo niz vetar,jedino se mozemo nadati da je zapad pustio niz vodu neke svoje kerove kao u hrvatskoj pa moze doci do nechega,ovako svi su toliko dobri i povezani da nema shanse da vrana vrani chupa ochi ........
 
Privatizaciju Srbije vode ljudi koji su bili zaposleni u firmi Deloitte Touche. Iz Deloitte Touche u srpsku vladu došli su Aleksandar Vlahović (ministar privatizacije), Gordana Matković (ministar za socijalna pitanja), Slobodan Milosavljević (ministar trgovine), Goran Pitić (ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom), a u Agenciju za privatizaciju došli su bivši službenici ove kuće, direktori Vladimir Ćupić, pa Mirko Cvetković. I Siniša Mali, bivši direktor za tendere, i potonja direktorka Katarina Tončić došli su iz ove revizorske kuće, kao i savetnik u agenciji, Goran Mrđa. Iza poslova Deloitte Touche u Srbiji stoji direktor za centralnu Evropu Danko Đunić. U Agenciji za privatizaciju skončala su najbolja srpska preduzeća. Nepodnošljiv pritisak političke oligarhije malo je ko mogao da podnese. Cvetković je od 2003. do 2004. godine kao prvi čovek Agencije za privatizaciju učestvovao u najmanje 88 sumnjivih privatizacija. Jedan od njegovih najvećih grehova je to što je dok je bio na čelu Agencije istovremeno bio izvršni direktor firme CesMekon, koju je Agencija često angažovala, što je sukob interesa. Vladimiru Čupiću, tadašnjem izvršnom direktoru Agencije za privatizaciju nešto krupno otrglo se kontroli. CesMekon je za račun državnog paketa akcija uradio presek imovine AD Građa sa 31.12. 2001. godine. Mirko Cvetković je u to vreme bio izvršni dirketor te konsultantske firme. AD Građa je za samo pola godine prikazala poslovni minus, pa je Bogdan Petrović, odgovorni rukovodilac Agencije za privatizaciju, na zahtev kupaca o sudbini gubitka, poslao nalog direktoru Ćulibrku, koji nije odgovorio Agenciji o visini duga, mada je dokument bio spreman. Početkom devedesetih u Ekonomskom institutu u Beogradu Vlahović je bio asistent Mirku Cvetkoviću za koga je tada smatrao da je “patrijarh konsultantskih poslova” u Srbiji. Nije čudno što ga je ministar Vlahović uzeo za svog zamenika, a kasnije postavio za direktora Agencije za privatizaciju. Niz poslova na početku tranzicije u Srbiji više je obavljao Cvetković. Za pretpostaviti je da Mirko Cvetković nije pokvario odnose sa Vlahovićem i društvom iz Ekonomskog instituta, u koji je Cvetković došao kada se u njega utopio Institut za ekonomiku industrije, a ni kada su napustili državnu službu 2004. godine. Za te institute radili su svi koji su davali softver svim srpskim vladama poslednjih decenija: Đunić, Savić, Cvijetičanin, Bajec, Labus, Pitić.... Reputaciju konsultanta broj jedan, Mirko Cvetković je imao i u konsultantskoj firmi Zvonka Nikezića, CesMekon.

Malo lakog štiva za radoznale forumaše.
 

Back
Top