Vladu uhvatila panika, predstoje zestoke svadje

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/233596/Vladu-uhvatila-panika-predstoje-zesce---svadje

Vladu uhvatila panika predstoje žešće svađe

Tamara Spaić | 05. 02. 2011. - 00:02h | Komentara: 61

Svađe preko medija, uvrede i afere obeležile su početak predizborne godine u Vladi Srbije, i to neposredno nakon što su se svi lideri vladajuće koalicije, na prednovogodišnjem sastanku kod predsednika Borisa Tadića, dogovorili da šire optimizam :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:, nastupe složnije i urade mesečne planove sa konkretnim zadacima. I mada deluje da većeg stepena razdora i ne može biti, Vladimir Goati, predsednik Transparentnosti Srbija, kaže za „Blic” da će sukobi u koaliciji postati još žešći.

Nema nijedne ozbiljne teme oko koje se koalicioni partneri nisu razišli, pa i posvađali u javnosti, počev od toga da li i kako treba menjati Ustav i izborne zakone, preko toga da li treba povećati porez na kompjutere i hotelske usluge ili samo na južno voće, pa do rekonstrukcije vlade i zamene pojedinih ministara. Zanimljivo je da su najžešće reakcije političara kad se radi o tome da nekoga, poimence, treba smeniti i kad je u pitanju novac čije će ulaganje direktno uticati na budući rejting stranke na izborima. Po Goatiju, histerične reakcije političara posledica su straha od blizine izbora i povećanja napetosti pred „novu podelu karata“ i pravljenje novih koalicija.

(...)
Rekonstrukcija Vlade


Boris Tadić traži rekonstrukciju, od SPS se očekuje smena ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića
Ivica Dačić odbio
Milutin Mrkonjić ocenio da bi rekonstrukcija bila besmislena, a da je priča o tome zamajavanje javnosti i nanosi štetu Vladi jer niko neće da radi nego čeka smenu ministra
Mlađan Dinkić u javnosti zatražio “radikalnu rekonstrukciju”
Dragan Marković Palma traži smenu dva ministra DS (Slobodana Milosavljevića trgovina i Saše Dragina poljoprivreda)

Postizborna koalicija DS i SNS
Boris Tadić traži uvođenje principa direktnog glasanja za kandidate na izbornim listama
Svi koalicioni partneri protiv menjanja izbornog sistema

Akcize na gorivo

Pred kraj prošle godine u Skupštini usvojen amandman SPS kojim se uvode različite akzice za “domaće” i “strano” gorivo uprkos što se time krši.
Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Potpredsednik Vlade Božidar Đelić (DS) traži hitnu promenu, ministar energetike Petar Škundrić (SPS) protiv.

Afera "Gorenje"
Mlađan Dinkić traži smenu državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića (DS) nakon prethodno u javnosti iznetih optužbi o “krađi” investitora iz Slovenije i njegovo odvođenje iz Valjeva u Zaječar

Afera Čiplić
Na brojne afere koje su se dogodile u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava čiju smenu je do sada tražilo dvadesetak nevladinih organizacija, ostavku podneo i pomoćnik ministra Petar Antić

Sukob SPS-PUPS
Milan Krkobabić uvredljivo ocenio da je SPS “kombinacija Volstrita i Emirata” i najavio moguću koaliciju PUPS i SNS

DS i G17 plus oko zasluga za pobedu Tadića

Mlađan Dinkić izjavio da je zahvaljujući njegovim predizbornim potezima, poput dovođenja Fijata u Kragujevac i obećanja o 1.000 evra po akciji za NIS, Boris Tadić pobedio na predsedničkim izborima.
Iz DS oštro osudili tu izjavu
 

Back
Top