Vladimir Corovic-Istorija Srba...

Gediminas:
ИГРАЧИНО, ПРВО ПРОЧИТАЈ КЊИГУ ПА ОНДА РЕЦИ ХОП. ИНАЧЕ БИ И ЊЕН АУТОР ПО ТВОЈОЈ ЛОГИЦИ ТРЕБАО ДА БУДЕ ЦРНОГОРАЦ ЈЕР ЈЕ РОЂЕНИ ИЈЕКАВАЦ ИЗ МОСТАРА.

Glupane deseti put ponavljas isto.

Ja nikada nijesam, niti cu reci, da je crnogorski jezik taj, zato sto je ijekavski, a srpski zato sto je ekavski!
Glupane to upucujes na pogresnu adresu!

Ja kazem da su Srbi preuzeli crnogorski dijalekt (jezik), a odbacili su svoje srpske dijalekte:vojvodjanski i jezik iz "Zone Zamfirove"

Ja kazem da su Srbi (copavi Vuk) zamijenili teze!

Srbi su jezik Crnogoraca P R O G L A S I L I za svoj.
Dakle P R O G L A S I L I su tudji jezik za svoj!
I ozvanicili ga u skolama!

Није ме било дуго, поздрав свима, вратих се из Републике Србске :roll:

Владимир Ћоровић је један од наших најбољих историчара, ако не и најбољи. Његове књиге вреде.

igracina:
Gediminas:
ИГРАЧИНО, ПРВО ПРОЧИТАЈ КЊИГУ ПА ОНДА РЕЦИ ХОП. ИНАЧЕ БИ И ЊЕН АУТОР ПО ТВОЈОЈ ЛОГИЦИ ТРЕБАО ДА БУДЕ ЦРНОГОРАЦ ЈЕР ЈЕ РОЂЕНИ ИЈЕКАВАЦ ИЗ МОСТАРА.

Glupane deseti put ponavljas isto.

Ja nikada nijesam, niti cu reci, da je crnogorski jezik taj, zato sto je ijekavski, a srpski zato sto je ekavski!
Glupane to upucujes na pogresnu adresu!

Ja kazem da su Srbi preuzeli crnogorski dijalekt (jezik), a odbacili su svoje srpske dijalekte:vojvodjanski i jezik iz "Zone Zamfirove"

Ja kazem da su Srbi (copavi Vuk) zamijenili teze!

Srbi su jezik Crnogoraca P R O G L A S I L I za svoj.
Dakle P R O G L A S I L I su tudji jezik za svoj!
I ozvanicili ga u skolama!

Хајде, да ти не бих опет објашњавала, прочитај објашњење на Књижевности!!! Ко каже да су Срби одбацили шумадијско-војвођански дијалекат?!Он је заједно са источнохерцеговачким основа српског књижевног језика. Одбацили су много дијалеката: косовско-ресавски, смедеревско-вршачки, зетско-сјенички, сврљишко-заплањски... да не набрајам. А ова два су изабрана зато што оба имају 4 акцента, 7 падежа...и друге сличности.
Него, реци ти мени који је дијалекат узет за тај ''црногорски'' језик? Који лингвисти заступају теорију о томе? Дај нам мало стручне литературе!
И како то мали Монтенегрин замишља: Срби су говорили неким другим језиком до Вука, па онда сви научише страни, црногорски језик и прихватише га као свој?! Тек тако?!
Којим ли језиком Прота Матеја Ненадовић написа своје ''Мемоаре''? Ваљда је учио црногорски у Бранковини, а? :D

Back