Vladika Teodosije sinoć vraćen sa Jarinja

nesko101

Elita
Poruka
15.274
Vladika Teodosije sinoć vraćen sa Jarinja

Vladika raško-prizrenski Teodosije vraćen je sinoć sa administrativnog prelaza Jarinje.
Službenici kosovske carinske službe nisu mu dozvolili da prenese dve kante meda za manastir Gračanicu, javlja RTS.
Vladika je za RTS izjavio da mu se prvi put u 20 godina događa da mu nije dozvoljen prelaz, navodeći da je doživeo neprijatno ophođenje carinika i da mu se nadređeni u carinskoj smeni tokom komuniciranja, unosio na razdaljinu od pola metra bez zaštitne maske.
Nakon zabrane unošenja dve kante meda, vladika ih je vratio u Rašku, a potom se ponovo uputio ka punktu Jarinje.
"Oba puta sam pretresen uz neprijatno ponašanje pripadnika carine u večerašnjoj smeni na Jarinju. Nisam to očekivao, u automobilu sam bio sam, dolazio sam iz centralne Srbije, putovao za manastir Gračanicu. U gepeku sam nosio dve kante meda kao poklon za sestrinstvo", naveo je vladika Teodosije.
Dodao je da su ga carinici zaustavili, kazali mu da parkira automobil sa strane i da sačeka da dođe njihov šef smene.
Šefu smene vladika je pokušao da objasni da kante meda ne prelaze vrednost robe dozvoljenu za prenos i da je spreman da plati carinu.
Pošto mu je šef smene prišao i počeo komunikaciju bez maske i propisane distance, a na vladikino ukazivanje da ne nosi obaveznu masku, okrenuo se iI odmahnuo rukom.
"Osim što se nisu pridržavali preventivnih mera, posebno neprijatno i razočaravajuće je bilo to što sam u njihovom ponašanju večeras osetio određenu dozu animoziteta prema meni", naveo je vladika koji je nakon takvog odnosa kosovskih carinika stigao u Kosovsku Mitrovicu.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=08&dd=14&nav_category=640&nav_id=1719185
Da podsetim one Srbe koji nisu upućeni a to je da pola carinika čine albanci a pola Srbi.Drugo svi ti Srbi su na platnom spisku Aleksandra Vučića to jest primaju platu od države Srbije.I kada se dogodi ovo normalno je da je za veliku brigu Srba koji žive kao jedan Srpski narod a imaju dva harača.
 

ИПХ ЗИЛОТ

Veoma poznat
Poruka
12.240
Ja zbog tih Srba mrzim što sam Srbin.
Треба њихово лажно представљање да мрзиш, а не свој реални идентитет...

Иначе, владике СПЦ подржавају Вучића и сваку комуно-власт, тако да за њих нема зиме... ако се промени власт, само ће да кажу: није се могло другачије... и све ће раја да заборави
 

Top