Владика Григорије за председника државе

Људи шта мислите о владици Григорију као могућем председнику државе. У најбољим годинама за политичара, образован, воли фудбал, бави се књижевношћу, окупао се и у економији:

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Епископ_диселдорфски_и_њемачки_Григорије

Већ је исказивао интересовање за положај председника државе.

Po ugledu na iransku islamsku republiku. To isprobajte vi u HR sa splitsko-makarskim nadbiskupom mons. Zdenkom Križićem.

Potpuno si upravu, ali kada bi on stalno izlazio u javnost i promovisao hriscanske vrednosti, recimo "proispitujmo sebe i svoje postupke", ""volimo druge narode", "oprastajmo", "ne gordimo se", ""nisu junaci oni koji su ubijali civile i zarobljenike", brzo bi bio zbacen sa vlasti od strane sluzbe, naroda, medija...Mi mozemo da pricamo o tome kako mi podrzavamo hriscanske vrednoati, ali teorija je jedno, a praksa drugo...Hriscanske vrednoati paraju nase usi i narod ih prezire...Narod voli "ponosni smo", "necemo zaboraviti", "oni zele da nas uniste", "to su potomci onih", "bolji smo" itd...
Niko u Srbiji ko se bavi politikom nije lud da promovise prave vrednoati, jer tako moze da dobije 1 posto na izborima....
Upravo tako.

Srbi ce da glasaju za nekog Luku Bojovica i Velju Nevolju, a ne za ovakve.

Вероватно је одустао под притиском патријарха бившег и садашњег. Иначе је модеран човек, неоптерећен прошлошћу.
Онда је требао да се бави компјутерима, а не да буде Владика СПЦ, која се бави вечношћу, и за коју су прошлост и садашњост једно те исто, као и будућност. Ја сам против сваког кога је срамота да каже да је Србин. А против копања литијума сам исто као и он.

U tom slucaju bi morao da se promeni Ustav, jer je Republika Srbija prema ustavu sekularna država
Tako da je ova tema hipoteticka i u rangu predloga da Novak Djoković treba da bude predsednik
mogo bi se zakleti ali kobajagi, kad smo bili mali pamtim kad treba lazno da se zakunes u majku, uhvatis se da levi testis i zakunes i to onda ne vazi

Inace Vladika Grigorije ima moje poštovanje kao vladika i on je trebao da bude Patrijarh SPC
Nije. I dobro je što nije.

Upravo tako.

Srbi ce da glasaju za nekog Luku Bojovica i Velju Nevolju, a ne za ovakve.
On ne može da bude i vladika i političar. Ako bi htio da se kandiduje na izborima morao bi da prestane da bude vladika. I bilo koji drugi vladika.

Па и он је само грађанин. Тако и каже за себе: ја као грађанин. А епископ му је професија. Одради радно време... Тако сам бар разумео из његових изјава. Посао не одређује човекову личност.
odradi posao pa krka vino i kolace i naskace na zene

Potpuno si upravu, ali kada bi on stalno izlazio u javnost i promovisao hriscanske vrednosti, recimo "proispitujmo sebe i svoje postupke", ""volimo druge narode", "oprastajmo", "ne gordimo se", ""nisu junaci oni koji su ubijali civile i zarobljenike", brzo bi bio zbacen sa vlasti od strane sluzbe, naroda, medija...Mi mozemo da pricamo o tome kako mi podrzavamo hriscanske vrednoati, ali teorija je jedno, a praksa drugo...Hriscanske vrednoati paraju nase usi i narod ih prezire...Narod voli "ponosni smo", "necemo zaboraviti", "oni zele da nas uniste", "to su potomci onih", "bolji smo" itd...
Niko u Srbiji ko se bavi politikom nije lud da promovise prave vrednoati, jer tako moze da dobije 1 posto na izborima....
Narodi Balkana religiju koriste cesto za propagiranje svojih najodvratnijih nacionalistickih, ksenofobnih i devijantnih stavova.

Већи проблем је у онима који му то толеришу и допуштају му да остане епископ. А зна се чија је то брига. Или их се много намножило таквих ако не и горих.
Највећи проблем је што би ти њега, и не само ти, хтео за Председника Србије.
То је оно што не ваља...

Највећи проблем је што би ти њега, и не само ти, хтео за Председника Србије.
То је оно што не ваља...
Не гледам конкретно на личност. Писао сам о начелима. Председник би требао да буде неко ко ће да буде партијски неутралан.

Back