Владика Григорије за председника државе

Gedeon

Poznat
Poruka
7.069
Људи шта мислите о владици Григорију као могућем председнику државе. У најбољим годинама за политичара, образован, воли фудбал, бави се књижевношћу, окупао се и у економији:

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Епископ_диселдорфски_и_њемачки_Григорије

Већ је исказивао интересовање за положај председника државе.

Misljenje vladike Grigorija o litijumu se poklapa sa 90 posto naroda,.. Ali njegovi generalni spoljnopoliticki i drugi stavovi se nikako ne pogklapaju sa vecinom, vec tek sa par procenata ljudi u Srbiji...Dakle ljudi ne zele, niti bi zeleli njega, protive se njegovim stavovima itd...Uz sve to mislim da on nema nista protiv drugih religija, sto bi bilo neoprostivo za vecinu stanovnika, da ne govorim o drugim stvarima...

Misljenje vladike Grigorija o litijumu se poklapa sa 90 posto naroda,.. Ali njegovi generalni spoljnopoliticki i drugi stavovi se nikako ne pogklapaju sa vecinom, vec tek sa par procenata ljudi u Srbiji...Dakle ljudi ne zele, niti bi zeleli njega, protive se njegovim stavovima itd...Uz sve to mislim da on nema nista protiv drugih religija, sto bi bilo neoprostivo za vecinu stanovnika, da ne govorim o drugim stvarima...
"Uz sve to mislim da on nema nista protiv drugih religija, sto bi bilo neoprostivo za vecinu stanovnika, da ne govorim o drugim stvarima..."
+++
Вера је приватна ствар. Нек верује како ко хоће. Важно је да волиш своју народ, да друге не мрзиш и волиш своју отаџбину Србију тако да је не поткрадаш, плаћаш порезе....

Да, још један екумениста на челу државе и цркве. Боље да се сви колективно прогласимо за Бугаре, они бар умеју да штите свој национални интерес. Пиринска Македонија постоји само у старим уџбеницима, а овој Северној не дају ни очи да отвори. Додуше, ушли су у ОТАН, али ће и први да изађу ако се другачије промешају карте по свету.

Људи шта мислите о владици Григорију као могућем председнику државе. У најбољим годинама за политичара, образован, воли фудбал, бави се књижевношћу, окупао се и у економији:

crkva je oduvek stremila ka politici i državnom upravljanju
isto kao i isus

Да, још један екумениста на челу државе и цркве. Боље да се сви колективно прогласимо за Бугаре, они бар умеју да штите свој национални интерес. Пиринска Македонија постоји само у старим уџбеницима, а овој Северној не дају ни очи да отвори. Додуше, ушли су у ОТАН, али ће и први да изађу ако се другачије промешају карте по свету.
Кад сутра Руси победе у Украјини биће први у реду за честитање.

Kako vladika za predsednika? Onda bismo imali teokratiju
Па и он је само грађанин. Тако и каже за себе: ја као грађанин. А епископ му је професија. Одради радно време... Тако сам бар разумео из његових изјава. Посао не одређује човекову личност.

Вера је приватна ствар. Нек верује како ко хоће. Важно је да волиш своју народ, да друге не мрзиш и волиш своју отаџбину Србију тако да је не поткрадаш, плаћаш порезе....
Potpuno si upravu, ali kada bi on stalno izlazio u javnost i promovisao hriscanske vrednosti, recimo "proispitujmo sebe i svoje postupke", ""volimo druge narode", "oprastajmo", "ne gordimo se", ""nisu junaci oni koji su ubijali civile i zarobljenike", brzo bi bio zbacen sa vlasti od strane sluzbe, naroda, medija...Mi mozemo da pricamo o tome kako mi podrzavamo hriscanske vrednoati, ali teorija je jedno, a praksa drugo...Hriscanske vrednoati paraju nase usi i narod ih prezire...Narod voli "ponosni smo", "necemo zaboraviti", "oni zele da nas uniste", "to su potomci onih", "bolji smo" itd...
Niko u Srbiji ko se bavi politikom nije lud da promovise prave vrednoati, jer tako moze da dobije 1 posto na izborima....

Па и он је само грађанин. Тако и каже за себе: ја као грађанин. А епископ му је професија. Одради радно време... Тако сам бар разумео из његових изјава. Посао не одређује човекову личност.
kod imenovanja na funkciju, po zakonu, miruje radni odnos. dakle ne bi mogao da bude episkop.

Екумениста, па екумениста. Шта има лоше у томе што се неки залажу за јединство хришћана. Ја сам за екуменизам, али без одрицања од православних догмата.

geda je uvek imao fiks ideje
Немам фикс идеје, него ми на живце иде то стално странчарење. Док су били СПС и ЈУЛ само се гледало ко је њихов, после ДОС, па сад СНС. Доста више тога. Нека способни људи буду на правим местима а не подобни. И председник државе (краљ, ајатолах, шта год) нека буде неко ко ће да буде партијски неутралан. Свима једнаке шансе за посао и функције.
Шеф државе лице остварено у својој професији. А не да живи од политике и да не зна ништа друго у животу да ради.

Немам фикс идеје, него ми на живце иде то стално странчарење. Док су били СПС и ЈУЛ само се гледало ко је њихов, после ДОС, па сад СНС. Доста више тога. Нека способни људи буду на правим местима а не подобни. И председник државе (краљ, ајатолах, шта год) нека буде неко ко ће да буде партијски неутралан. Свима једнаке шансе за посао и функције.
Шеф државе лице остварено у својој професији. А не да живи од политике и да не зна ништа друго у животу да ради.
znam ja sta ti nama pricas, ali se promenila definicija "SPOSOBNOSTI", plus afere sa diplomama, i Nikolica i Malog, evo sada i Milice - sposobnost znaci za rezim da lazes i varas narod, ili da si krimilanac bar, eto to je aljek siftar i njegov rezim

ne mozes ti sada da menjas predsednika ili rezim, moras da osudis valjda laganje i prevaru?!
pa i sada se gleda ko je njihov, ali nije u tome problem

Poslednja izmena:

Екумемита и јеретик никако.

Екумемита и јеретик никако.
Зар и он. Православним поповима је изгледа материјални интерес испред православља (ортодоксије=правоверја). Католички су се претворили у сексуалне предаторе и педофиле. Нико нигде нормалан. Боже, сачувај.
+++
Кад ће једном Србија да постане попут Чешке нпр. Нико је помиње, нормална држава и полако се и нормално, мирно живи.

a oće li se zakleti nad ustavom Srbije?

Back