Vladika Artemije odredio sebi platu 144.000 dinara

Pa SPC je tehnicki gledano privatna firma kao i svaka druga. Njihova je stvar kolike ce im zaposleni imati plate. Nije bas da ih ti finansiras porezom pa da imas pravo da se bunis...

E pa onda nisiinformisan... Ima u tekstu... Izdvaja se iz budžeta za crkvu...

U toj meri imam i pravo da kritikujem...

Sem toga, donator sam, pa mogu i sa tog aspekta...

Ни свештеници немају плату, значи оно што се да приликом крштења, венчања, освештења..., од стране верника то им је плата .

Aha, moja zaova i njen muz odustali od vencanja u Uspenskoj crkvi jer im pop trazio da donesu izvode iz banaka da ustanovi koliko da im mazne za tu svetkovinu. Njima se zgadilo i otisli lepo kod maticara i platili samo onu taksicu i eto braka svetoga.

Sad se vidi i zašto...
Еј немој да ти постирам шта је Блиц изнео о стрељаним цивилима и ђацима у Крагујевцу 1941. као и изјави једног сенилног страца и колико су умањили број стрењаних од стране Немаца.
Ко је власник Блица ? :think:

Poslednja izmena:
E pa onda nisiinformisan... Ima u tekstu... Izdvaja se iz budžeta za crkvu...

U toj meri imam i pravo da kritikujem...

Sem toga, donator sam, pa mogu i sa tog aspekta...

E vidis to za budzet to nisam znao i izvinjavam se...

Sto se tice tvoje pozicije kao donora, ili doniraj u nesto u sta sigurno znas da ce novac pametno biti potrosen (u izgradnju neke crkve npr.) ili prestani da doniras...

Ja iako smatram da je SPC vazna institucija u nasem drustvu smatram da za nju ne treba izdvajati sredstva iz budzeta.

Aha, moja zaova i njen muz odustali od vencanja u Uspenskoj crkvi jer im pop trazio da donesu izvode iz banaka da ustanovi koliko da im mazne za tu svetkovinu. Njima se zgadilo i otisli lepo kod maticara i platili samo onu taksicu i eto braka svetoga.

Где је то тражио?
Који бре попа?
нека га пријаве
На то нема право,ако су чланови СПЦ и плаћају годишње колико ј прописано 8није много) нема наплте ни венчања,ни крштења ни сахране ни свећења водице

то што се даје је добра воља оног коме се обред врши и ништа друго

Тога имаш и у медицини и у школству свуда је криза морала али не можеш судит на појединачном случају да лекари и наставници не поштују етику.

Плату немају и не можеш све у исти кош да сврставаш, против владике Артемија се води хајка он је остао као пастир са својим стадом иако је на Косову уништено преко 150 манастира и цркава и није напусти свој народ већ остао са њим.

Ja podrzavam tog lika, njega ne dovodim u pitanje, moji postovi su uopsteni na temu i objektivni. Kad neko generalizuje ja kontrageneralizujem replikom. Ali sto se datog lika tice, on je ok i verujem da Dacha napamet prica u uvodnom postu.

Где је то тражио?
Који бре попа?
нека га пријаве
На то нема право,ако су чланови СПЦ и плаћају годишње колико ј прописано 8није много) нема наплте ни венчања,ни крштења ни сахране ни свећења водице

Тачно тако свако има право да се жали и то треба пријавити Патријаршији и сам патријарх Павле је указивао раније на то и да се сваки случај пријави. Постоји црквени суд.

Где је то тражио?
Који бре попа?
нека га пријаве

Eto to su cinjenice sa terena.:neutral:

Jel za ovog popu Pinki?

Kao da je član bande Anđeli pakla, a ne SPC...

Bajker_clip_image001.jpg

hellsangels.jpg

Teodosije i ja mogu sad da nađem nekoliko feljtona o našim zločinima, ali to nije tema...

То што су они са подршком запада радили србима, то срби нису ни хиљадити део узвратили.

У Бг у сред клања срба у потуричко окупираном Сарајеву, слободно се шеткали цнн, разне прозападне организације, пљували на србе и несметано радили. То је срамота Бг и Србије.

Back