Vladajuća bag*a

Superpipo

Zainteresovan član
Poruka
194
Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu zahtev za privremeno oduzimanje imovine bivših čelnika Crvene zvezde Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića i još dvojice optuženih.

Oni se terete za prisvajanje višemilionskih suma od transfera fudbalera u strane klubove, izjavili su danas njihovi advokati.

Advokati su u nastavku suđenja rekli da su optuženi posle završetka jučerašnjeg suđenja "bukvalno presretnuti na ulici" i da su im pripadnici Jedinice za finansijske istrage MUP-a uručili rešenja o privremenoj zabrani raspolaganja imovinom.

Sudija Danko Laušević, koji sudi po optužnici za zloupotrebe u transferu igrača, rekao je da mu je poznato da je pokrenut postupak za oduzimanje imovine.

Laušević bi naknadno trebalo da zakaže ročište po tom zahtevu tužilaštva.

Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela uveden je takozvani obrnuti teret dokazivanja po kojem optuženi dokazuje da je vrednost imovine u skladu sa njegovim zakonitim primanjima, a imovina se prvo privremeno oduzima, a trajno po pravnosnažnosti presude.

To znači da bi Džajiću i Cvetkoviću imovina mogla da bude trajno oduzeta u slučaju da budu proglašeni krivim i pravosnažno osuđeni za prisvajanje novca od transfera igrača.

Pored Džajića i Cvetkovića, optuženi su i bivši sekretar Zvezde Miloš Marinković i fudbalski menadžer i bivši golman Partizana Ranko Stojić.

List "Politika" objavio je juče da je protiv Džajića i Cvetkovića završena finansijska istraga.

Prema navodima tog lista, Džajić poseduje kuću u elitnom beogradskom naselju Dedinje površine 243 kvadratna metra i ima više bankovnih dinarski i deviznih računa na kojima nema novca.

Džajićeva supruga ima stan u centru Beograda površine 98 kvadratnih metara, kao i stan na Novom Beogradu površine 85 kvadrata, a prodala je još jedan stan na Novom Beogradu, površine 86 kvadrata.

Cvetković, prema navodima "Politike", ima tri stana u centru Beograda, površine 106, 41 i 134 kvadratna metra, kao i još dva stana takođe u centru Beograda od po 110 kvadrata.

Njegov sin ima dva manja stana od 44 i 29 kvadrata, dva stana od po 99 kvadrata, sve u centru Beograda, a prodao je atelje površine 86 kvadrata u centru Beograda i pola stana na Novom Beogradu.

Marinković i njegova supruga imaju stan i kuću u Beogradu, a Stojić je suvlasnik kuće i vlasnik stana u Beogradu, a na njega se vodi i restoran na Dedinju, dok je ranije prodao stan u centru Beograda bivšem čelniku Partizana Nenadu Bjekoviću.

Optuženi se terete da su zloupotrebom službenog položaja prisvojili
7,12 miliona evra, osam i po miliona nemačkih maraka i dva miliona američkih dolara od transfera četiri fudbalera Crvene zvezde.

Bivši čelnici Crvene zvezde optuženi su za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

(Beta)
HTML:
http://www.mondo.rs/s196451/Hronika_i_Drustvo/Dzajicu_oduzimaju_imovinu.html
Pa kako ovu st*ku na vlasti nije sramota da terete Džaju i ostale kad se dokazana bagra šeta i pljačka po celoj Srbiji?
Kad bi sudstvo bilo ovako prema svakome mi bi do sutra ujutru ostali bez cele vladajuće strukture.
 

Back
Top