Vlada Srbije: Za zlato na OI 400.000 evra!!

Донирали су милионе.
Прича почиње тако што Исус примећује богаташе који прилажу новац у храмовну ризницу. Међу тим богаташима његову пажњу привлачи једна неугледна појава. Једна сиромашна удовица прилази и прилаже две лепте у храмовну ризницу. Исус констатује да је сиромашна удовица, иако је приложила скромне две лепте (два новчића), дала више од свих. Наиме, сви богати који су давали своје прилоге, давали су од сувишка, а она је од сиротиње своје дала сву своју имовину (Лк 21,1–4).

Прича почиње тако што Исус примећује богаташе који прилажу новац у храмовну ризницу. Међу тим богаташима његову пажњу привлачи једна неугледна појава. Једна сиромашна удовица прилази и прилаже две лепте у храмовну ризницу. Исус констатује да је сиромашна удовица, иако је приложила скромне две лепте (два новчића), дала више од свих. Наиме, сви богати који су давали своје прилоге, давали су од сувишка, а она је од сиротиње своје дала сву своју имовину (Лк 21,1–4).

Postoje ljudi koji su OVOzemaljski... Ali postoje i oni drugi, koji pripadaju ONOstranom (ti su jako retki). Ovo je pdf Politika, pa da sirim pricu necu... Samo konstatujem.

_nobody_

Volio bih da te pare odu nekome ko se takmici u nekom sportu koji nije profitabilan, vise njemu nego Djokovicu koji vec zaradjuje milione. Mada hoce li ovo samo potvrditi onu teoriju "Obecanje, ludom radovanje" i to cemo vidjeti.

A sto se tice humanosti, lako je biti human onome koji ne zna sto ce s parama. Ja ne kazem da on to ne treba da bude, ali ne kapiram toliku odusevljenost mnogih kad neko da prilog . Da su te pare njima licno date, ne bi bili toliko odusevljeni :lol:

Volio bih da te pare odu nekome ko se takmici u nekom sportu koji nije profitabilan, vise njemu nego Djokovicu koji vec zaradjuje milione. Mada hoce li ovo samo potvrditi onu teoriju "Obecanje, ludom radovanje" i to cemo vidjeti.

A sto se tice humanosti, lako je biti human onome koji ne zna sto ce s parama. Ja ne kazem da on to ne treba da bude, ali ne kapiram toliku odusevljenost mnogih kad neko da prilog . Da su te pare njima licno date, ne bi bili toliko odusevljeni :lol:

Vi ovde pricate o nekim silnim prilozima, ja znam samo da je Djokovic dao nekih 100.000 dolara za renoviranje neke crkve na Kosovu.

Ali se valjda o tome psie svaki dan pa onda ispadne da su milioni u pitanju.

Divac radi zaista humanitarno, ne znam da li i koliko daje iz svog dzepa, ali je vazan taj njegov rad.

Vi ovde pricate o nekim silnim prilozima, ja znam samo da je Djokovic dao nekih 100.000 dolara za renoviranje neke crkve na Kosovu.

Ali se valjda o tome psie svaki dan pa onda ispadne da su milioni u pitanju.

Divac radi zaista humanitarno, ne znam da li i koliko daje iz svog dzepa, ali je vazan taj njegov rad.

Sto dodatno potvrdjuje ovo moje cudjenje cemu tolika odusevljenost time. Super je to sto je Djokovic uspjesan, ali onako, zargonski receno, presrali su mnogi s njim. Sta god da izgovori, to mora biti medijski ispraceno kao da zivoti zavise od njegovih izjava i tekstova. Njemu licno svaka cast za sve, ali su mediji toliko prepuvali njegovu licnost da on nema kud dalje bez da pada.

Jutros na tv, zeljan da vidim razne sportove, koje gledam jednom u 4 godine, ja vidjeh...opet tenis i to dva autsajdera. Prosto nemam komentar.

Sto dodatno potvrdjuje ovo moje cudjenje cemu tolika odusevljenost time. Super je to sto je Djokovic uspjesan, ali onako, zargonski receno, presrali su mnogi s njim. Sta god da izgovori, to mora biti medijski ispraceno kao da zivoti zavise od njegovih izjava i tekstova. Njemu licno svaka cast za sve, ali su mediji toliko prepuvali njegovu licnost da on nema kud dalje bez da pada.

Jutros na tv, zeljan da vidim razne sportove, koje gledam jednom u 4 godine, ja vidjeh...opet tenis i to dva autsajdera. Prosto nemam komentar.
I ja ne vidim nikakav napredak sto se Djokovic pominje svaki dan sem sto su njima dzepovi sve puniji a onaj koji bi trebao dobiti,poput onog momka metematickog genija,on ne dobi ni pisljiva cvonjka a ovi sto jurcaju ko sumanuti po terenima dobijaju milione.

Da, zaista je steta da se Olimpijada ovako na neki nacin i "zloupotrebljava", da se ne prikazuju sprotisti i sportovi koje i ne poznajemo,
nego tenis pa tenis, Djokovic pa Djokovic, a i tako smo prinudjeni da ga svaki dan gledamo. Svuda se samo vode diskusije kako mu je namestena teska grupa,
kako svi rade protiv njega i njegovog talenta. Pa sta me to briga?

Da, zaista je steta da se Olimpijada ovako na neki nacin i "zloupotrebljava", da se ne prikazuju sprotisti i sportovi koje i ne poznajemo,
nego tenis pa tenis, Djokovic pa Djokovic, a i tako smo prinudjeni da ga svaki dan gledamo. Svuda se samo vode diskusije kako mu je namestena teska grupa,
kako svi rade protiv njega i njegovog talenta. Pa sta me to briga?

Tacno tako!Ako on dobije taj novac,pa neka mu nek se najede istih!

Da nije malo mnogo od Vlade siromasne Srbije,
u ovo vreme krize da se tako bacaju uludo pare poreskih obveznika!! :think:

Ekipno zlato 400.000 evra
Za medalju u ekipnim sportovima na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama naši sportisti od Vlade Srbije dobijaju 400.000 evra za zlato, 350.000 za srebro i 300.000 za bronzanu medalju. Pod ekipom se podrazumevaju članovi reprezentacije kojima je uručena medalja u skladu sa sportskim pravilima nadležnog međunarodnog sportskog saveza.
Za osvojeno odličje na Igrama u pojedinačnom sportu, našem reprezentativcu biće dodeljena novčana nagrada u visini od 15 odsto od 400.000 evra.
http://sport.blic.rs/Ostali-sportovi/217472/Srbija-ima-65-a-ne-98-medalja

Tako i treba.To je i malo novca.
Neki koji su ovde komentarisali drugacije, jednostavno nemaju pojma o stanju sporta u Srbiji,koliko samo zrtvovanja i truda treba da bi se uopste otislo na olimpijadu.
Koliko samo sopstvenih sredstava treba odvojiti u toku treniranja....
Posto vec po pravilu sve 90% para odlazi onim nulama od fudbalera!

Da nije malo mnogo od Vlade siromasne Srbije,
u ovo vreme krize da se tako bacaju uludo pare poreskih obveznika!! :think:

Ekipno zlato 400.000 evra

Za medalju u ekipnim sportovima na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama naši sportisti od Vlade Srbije dobijaju 400.000 evra za zlato, 350.000 za srebro i 300.000 za bronzanu medalju. Pod ekipom se podrazumevaju članovi reprezentacije kojima je uručena medalja u skladu sa sportskim pravilima nadležnog međunarodnog sportskog saveza.
Za osvojeno odličje na Igrama u pojedinačnom sportu, našem reprezentativcu biće dodeljena novčana nagrada u visini od 15 odsto od 400.000 evra.
http://sport.blic.rs/Ostali-sportovi/217472/Srbija-ima-65-a-ne-98-medalja

E taman sam video u busu onu kontanimiranu vešticu Borku Pavićević. Nema para za metlu. Ako su njenom udruženju babaroga oduzeli donacije i usmerili u fond za nagrade za medalje za OI, ja sam zadovoljan. ;)

Realno ...

Za pojedinacne sportove trebalo bi vise ... Propala i pijana Rusija daja 135 000 za zlato u pojedinacnoj konkurenciji ... 75.000 za srebro i 50 000 za bronzu (regionalni guverner oblasti Čeljabinsk kako je najavio platiti million dolara svakom lokalnom spotisti koji doma donese zlatnu medalju. Vlasti u St.Petersburgu obećale su sportistima iz toga grada oko 33.000 dolara za osvojeno zlato u Londonu. ) .. i jos ponesto tu ide ...

Uostalom evo kako ce pojedine drzave nagraditi svoje osvajace medalja ...

Rusija
$125,000 $75,000 $50,000

Srbija
$43,000 $37,000 $30,750

SAD
$25,000 $15,000 $10,000

Kanada
$20,000 $15,000 $10,000

Kina
$54,000 nije još odlučeno nije još odlučeno

Francuska
$61,500 $24,600 $16,000

Njemačka
$18,300 $12,300 $9,225

Italija
$172,200 $92,250 $61,500

Realno ...

Za pojedinacne sportove trebalo bi vise ... Propala i pijana Rusija daja 135 000 za zlato u pojedinacnoj konkurenciji ... 75.000 za srebro i 50 000 za bronzu (regionalni guverner oblasti Čeljabinsk kako je najavio platiti million dolara svakom lokalnom spotisti koji doma donese zlatnu medalju. Vlasti u St.Petersburgu obećale su sportistima iz toga grada oko 33.000 dolara za osvojeno zlato u Londonu. ) .. i jos ponesto tu ide ...

Uostalom evo kako ce pojedine drzave nagraditi svoje osvajace medalja ...

Rusija
$125,000 $75,000 $50,000

Srbija
$43,000 $37,000 $30,750

SAD
$25,000 $15,000 $10,000

Kanada
$20,000 $15,000 $10,000

Kina
$54,000 nije još odlučeno nije još odlučeno

Francuska
$61,500 $24,600 $16,000

Njemačka
$18,300 $12,300 $9,225

Italija
$172,200 $92,250 $61,500

Nemam nista protiv sportista ali me nervira to poltronstvo vlasti kad treba zaraditi koji poen kod naroda.
Za ovakve stvari lako pronadju novac a zasto nisu raspisali konkurs iz razlicitih oblasti i ponudili nagrade
za patente i pronalaske od kojih cemo imati vecu korist.
Za te svrhe nema novca onda je prazna kasa.

A sto vlada srbije mladim talentima koji idu na olimpijade iz Matematike, Fizike, Hemije, Programiranja i sl. nedaje nagrade kao njima?! Pa recimo ko osvoji zlatnu dobija 6000 evra, srebrnu 5000 i sl. i da im obezbedi sredstva da mogu da putuju na iste, a ne da svake godine pred neku Olimpijadu citamo tekstove kako se traze sponzori i kako skole nemaju para da decu poslaju na takmicenja. . .
Vecina tih sportista i ovako i onako ne igra za srpske klubove (i obicno su prepuni para), dok je ova mladez jos u Srbiji (i obicno gola i bosa) i sa takvim nagradama bi sigurno imala motiva i da ostane i pomogne svojoj zemlji. Umesto toga jos od malih nogu su nauceni da moraju da se bore za sebe i onda jedva cekaju da im neko sa zapada nesto da i da odu. Da im je Srbija davala ono sto daje sportistima (ili bar jedan deo) mogu da se kladim da bi mnogi ostali u Srbiji, a ovako odlaze i jedni i drugi. . .

Back