VLADA SRBIJE PREKIDA SVE VOJNE VEŽBE SA SVIM PARTNERIMA!

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
77.188
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je danas saopštio da je Vlada Republike Srbije donela odluku kojom se zamrzava održavanje svih vojnih vežbi sa stranim partnerima zbog pritisaka iz EU.

Republika Srbija se nalazi pred strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije. Pritisci koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni u našim odlukama i našim postupcima, pa čak ni u realnosti, i rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih zemalja. Od nas se traži po cenu napuštanja naše evropske budućnosti, po cenu još većih pritisaka na našu državu i na naš narod na KiM i u RS, napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom - rekao je ministar Vulin.
Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije mi smo vojno neutralna zemlja. Da bi sačuvali tu vojnu neutralnost, ili bar umanjili posledice pojačanih napada na našu zemlju i našu ekonomiju, Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici donela odluku da se u narednih šest meseci prekine održavanje svih vojnih vežbi sa svim partnerima.

https://www.novosti.rs/vesti/politika/916143/vlada-srbije-prekida-sve-vojne-vezbe-stranim-partnerima

Vojska će biti smorena. Nema više druženja sa NATO i Rusima. A ni sa Lukijem. :lol:
 
sta smo u tih 6 meseci imali u planu?
Ma nista, bitno ih je sad vratiti iz Minska gde su na zaejnickoj vezbi sa Rusima i Beolorusima. Cisto sumnjam da ce odloziti neku vezbu sa NATO.
Msm. Vucuc je danas u poziciji kao Broz pred raspustanje "Informbiroa" i onog cuvenog "NE Staljinu". Tako nekako, ako moze da se povuce neka istorijska paralela.
 
sta smo u tih 6 meseci imali u planu?

Ma daj.....Samo jedna vežba je bitna za otkazivanje i zbog toga se donosi ova odluka...ovo ostalo je da se SNS rusofilima malo uvije ovo konačno opredeljivanje AV-a u neku oblandu da lakše progutaju. Ruse sigurno neće zavaravati ai one zadrte *******e. Njih je izgubio zauvek rekao bih.

Dakle definitivno je stolica odabrana.
 
Naći će se već nešto da se ugodi Putku i Lukiju i čitaocima Informera. Putko treba da dodje u oktobru ali svakako vlast više ugadja zapadu. Ne znam čemu čudjenje više, ko god je na vlasti u Srbiji ni ne može da se poveže sa Rusijom i Belorusijom ni jednako ni više nego sa zapadom jer takva nam je geografija.

Smanjice rudnu rentu na 0%
 
Svi jednoglasno podržavamo Vrhovnog komandanta Aleksandra Vulina :super: ... ovaj, Vučića, izvinjavam se ...
Војска Србије не иде у Белорусију - влада отказала све међународне војне вежбе

677z381_drustvo-Slovensko-bratstvo-1-Foto-Ministarstvo-odbrane.png

Војска Србије одустала од традиционалне вежбе "Словенско братство" која је требало да се одржи у Белорусији (Фото Министарство одбране)
Влада Србије донела је данас одлуку да у наредних шест месеци прекине са свим војним вежбама и свим активностима са свим партнерима.
Министар одбране Александар Вулин после седнице Владе изјавио је да се Република Србија налази под страшним и незаслуженим притиском Европске уније.

- Притисци који немају никаквог смисла и нису утемељени у нашим одлукама или нашим поступцима, па чак ни у реалности, резултат су хистерије која одређује политичке одлуке и правце великих и моћних земаља. Од нас се тражи да по цену напуштања наше европске будућности и по цену још већих притисака на нашу политику, али и наш народ на Косову и Метохији и Републици Српској напустимо планиране војне вежбе са Белорусијом – рекао је министар Вулин, наводи се у саопштењу Министарства одбране..

Он је нагласио да смо Одлуком Народне скупштине Републике Србије војно неутрална земља. Да би сачували позицију војне неутралности, избегли или бар умањили последице појачаних напада на нашу земљу, нашу политику и нашу економију, Влада Републике Србије на данашњој седници донела је одлуку да се у наредних шест месеци прекине са свим војнима вежбама и свим активностима са свим партнерима, без разлике.

- У наредном периоду нећемо учествовати у било каквим вежбама или војним активностима ни са НАТО-ом ни са ОДКБ-ом, ни са Русијом ни са САД, ни са Кином, ни са Европском унијом, ни са истоком ни са западом. Наше учешће у мировним операцијама ће бити посебно размотрено и према потреби суспендовано – навео је министар Вулин.

- Процес опремања и јачања наше војске неће бити заустављен, а ми ћемо радити на повећању наше борбене готовости више и упорније него икада. Ово је једини начин да сачувамо војну неутралност и ова болна одлука нас обавезује да се ослонимо само на себе и само на своју снагу – нагласио је министар Вулин.

http://www.politika.rs/scc/clanak/4...ju-vlada-otkazala-sve-medunarodne-vojne-vezbe
 
Sramotno!

Tako nešto tražiti od suverene i vojno neutralne države...

Reči nemam...

Минск: Немамо званичну информацију да Србија неће учествовати на вежби „Словенско братство“
Министарство одбране
ЕВРОПА
17:48 09.09.2020(освежено 17:49 09.09.2020)Преузмите краћи линк
0 028
Пратите нас
Српска страна нас није обавестила да њени војници неће учествовати на вежби „Словенско братство“ која се овог месеца одржава на територији Белорусије, изјавио је руководилац прес службе белоруског Министарства одбране Игор Гремешкевич.
„Немамо информацију да су они отказали учешће на вежби. За сада немамо званичну информацију да неће доћи“, рекао је Гремешкевич.
Раније данас Влада Србије донела је одлуку којом се замрзавају све војне вежбе и активности са свим страним партнерима.
Одлука Владе подразумева да све војне вежбе и активности са страним партнерима буду прекинуте на шест месеци.
Министар одбране Србије Александар Вулин је с тим у вези рекао да се Србија налази под страшним и незаслуженим притиском ЕУ.
„Од нас се тражи да по цену одустајања од наше европске будућности и по цену још већих притисака на нашу политику, и на наш народ на КиМ и у РС, напустимо планиране војне вежбе са Белорусијом“, рекао је Вулин.
Тактичка вежба уз учешће белоруских, руских и српских војника треба да се одржи код Бреста у другој половини септембра, а планирано је учешће 1.500 војника.
Предвиђено је да током вежбе војници испуњавају задатке у борби протов тероризма. Долазак војника из Русије и Србије очекивао се у периоду од 10-15. септембра.
Пре две године вежба „Словенско братство“ одржана је у Русији, а прошле године домаћин је била Србија.

https://rs.sputniknews.com/evropa/2...nece-ucestvovati-na-vezbi-slovensko-bratstvo/
 

Back
Top