Vlada Srbije donela odluku o nagradama za osvojene medalje na OI: Vaterpolistima po 200.000 evra

Ko je najveci olos u drustvu?

• Dileri droge

glasova: 4 44,4%
  • Zlatni vaterpolisti

glasova: 1 11,1%
  • Utajivaci poreza

glasova: 2 22,2%
  • Prosvetari

• Novak Djokovic

• Ukupno glasova
    9

lukatomi

Zainteresovan član
Poruka
270

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu dodeli novčana nagrada članovima muške vaterpolo reprezentacije Srbije i njihovom treneru, kao i da se nagrade svi oni sportisti koji su osvojili srebrne i bronzane medalje, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije.​

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici rešenja o dodeli novčane nagrade članovima muške vaterpolo reprezentacije Srbije u visini od po 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a isti iznos dodeljen je i njihovom treneru, kaže se u saopštenju.

Za sportske rezultate - osvojenu srebrnu medalju u olimpijskoj disciplini tekvondo na Olimpijskim igrama u Parizu sportistkinji Aleksandri Perišić i njenom treneru dodeljena je nagrada u iznosu od po 100.000 evra u dinarskoj vrednosti, dok je članovima muške košarkaške reprezentacije, prema rešenju Vlade Srbije, pripala nagrada u visini od po 60.000 evra u dinarskoj protivrednosti za osvojenu bronzanu medalju.

Isti iznos dodeljen je i treneru srpske košarkaške reprezentacije, navodi se u saopštenju

https://pink.rs/ostali-sportovi/616...e-medalje-na-oi-vaterpolistima-po-200000-evra

Odluka Vlade Srbije da dodeli značajne novčane nagrade sportistima za osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, kao i doživotne nacionalne penzije, pokreće ozbiljna pitanja o prioritetima društva. To je gotovo milion evra po udaraču lopte sa penzijama, istovremeno se u društvu dešavaju hapšenja ljudi zbog utaje poreza od nekoliko hiljada evra. Postavlja se pitanje ko odlučuje šta je vredno nagrađivanja i zašto se toliki novac izdvaja za sport, dok se prema nekim ljudima postupa kao prema kriminalcima, jer nisu dali svoje, tj nisu platili reket. Šta bi se dogodilo kada bismo svi u društvu bili usmereni samo na sport, a niko se ne bi bavio drugim poslovima? Društvo treba da razmotri da li je poreski "utajivač" i diler droge možda korisniji od udaraca lopte.

Po 500. 000, samo kad su nam braća Hrvati na drugom mestu.
Vaterpolo, vaterpolo, ko te izmislio-nije uzalud uopšte živeo! :cvet: :cvet: :cvet:
200k za medalju, od 40te godine po 2000evra za penziju nek primaju 40godina to je milion evra. Potpuno beskorisni za drustvo. Aj ok da im se da po 20k evra i cestitke, ali ovo je sprdnja.

Što da ne? Na kraju krajeve predstavljaju svoju državu i njen celokupan narod.
pa da ti pojasnim ukratko. Zamisli svi udaraju loptu i prestavljaju drzavu i narod. drugo svi rade zaradjuju i vrse utaju poreza. Koje drustvo je bogatije. Pa drustvo utajivaca poreza, jer svi su produktivni stvaraju nesto. kad svi svi igrali lopte drustvo bi pomrlo od gladi.

Što da ne? Na kraju krajeve predstavljaju svoju državu i njen celokupan narod.
sta je korisnije za drustvo, da vaterpolita donese zlato ili da seljak kupi za 200k evra novi traktor. vaterpoliste, studente, prosveti to nisu elita drustva, to su propalice klosari koji ne bi znali da prezive da se ne otima drugima. A ljudi koji otimaju drugima su lopovi.

sta je korisnije za drustvo, da vaterpolita donese zlato ili da seljak kupi za 200k evra novi traktor. vaterpoliste, studente, prosveti to nisu elita drustva, to su propalice klosari koji ne bi znali da prezive da se ne otima drugima. A ljudi koji otimaju drugima su lopovi.
Pa dobro pitanje pa eto ti i odgovor..
Sportista uzdize emocije, animalno , zivot je kratak, ebi i budi eban, zivi punim plucima, Srbi su zreli da svi budu sportisti, a svi su mahom kilavi...

I zato cene one koji to nisu , jer ostalo moze, ostalo ih podseca na ono sto jesu, emotivni , animalni , ebes i bices eban i zivot je kratak..

A sto se tice ratovanja u sledecem ratu ocekujem da se komandant cete menja svaki dan, ebiga metak u ledja...

200k za medalju, od 40te godine po 2000evra za penziju nek primaju 40godina to je milion evra. Potpuno beskorisni za drustvo. Aj ok da im se da po 20k evra i cestitke, ali ovo je sprdnja.
Meni nisu nekorisni. Nekoristan je jedan koji je batalio vaterpolo, valjda je starosno već penzioner ili šta drugo, a bacio se na politiku isključivo. Taj mlati više para, ali OK.
Osmehnula sam se na pobedu i zlato. Neka moj osmeh jednom prevali cigansku paru. Hvala delfinima! Hvala od srca! Da mogu, i sama bih pošla da ih čašćavam, ali mi je ovako milo da će ih njihova domovina nagraditi.
Da li je sport sve? Nije, ali ti momci su dobri, odriču se mnogih stvari da budu šampioni, i to su juče postali, neko 3., neko 2., a neko tek 1. put.
Ja to volim!

pa da ti pojasnim ukratko. Zamisli svi udaraju loptu i prestavljaju drzavu i narod. drugo svi rade zaradjuju i vrse utaju poreza. Koje drustvo je bogatije. Pa drustvo utajivaca poreza, jer svi su produktivni stvaraju nesto. kad svi svi igrali lopte drustvo bi pomrlo od gladi.

Možemo li svi sve?
Što nisam npr. ja osvojila neku olimpijsku medalju?

Da, vaistinu, nikakve koristi većina nas nema od uspeha sportista, bilo da je individualni, bilo timski sportista.
Nisam sasvim sigurna, ali misli da su nekad sport i kultura išli u istu rubriku.
Meni to ima smisla.

Ne mogu sebe nazvati navijačem, jer je to opet određena grupa ljudi, ali da sam oduvek volela sport, jesam
Bavila sam se njime. Ne pratim ga kao nekad, ali i dalje me raduju pobede i naših pojedinaca i timova.
A opet ne mogu reći da sam deo čopora...gde će me najverovatnije svrstati, u gledalište antičkih arena...a i za to me nešto...

Uvk se zapitam kad slušam ili čitam slično, o bilo čemu, da li je zaista istinita ona; Uspeh se ne oprašta?

Da li moram kao pojedinac da prihvatim samo ono od čega ću imati korist?
Da li gledajući na taj način, mogu uspostaviti bilo kakav kontakt, ako u njemu nema koristi?

Ljudi iz mog kraja i dan danas u šali ( proizašloj iz zbilje ), pozdravljaju se sa : 'đe si prijatelju po potrebi
Da ne dužim, čini se da je uvek lična korist bila od značaja, a mene je dugo držalo utopističko gledanje na svet.
Odavno nemam oči utopiste, ali i dalje ne mislim da je sve što nam treba opipljivo.

pa kriterijm je prost. Ako trazis da se otme nekom drugom i da tebi, tj da se otme nekom radniku i da tebi, ti si lopov. Da li student trazi da se otme nekom radniku i da njemu(da, automatski implicira da se radi o kriminalcu). da li prosvetar i vaterpolista imaju slicno kriminalno razmisljanje, da. Jasno je da se radi o kriminalnim i parazitskim umovima.

pa kriterijm je prost. Ako trazis da se otme nekom drugom i da tebi, tj da se otme nekom radniku i da tebi, ti si lopov. Da li student trazi da se otme nekom radniku i da njemu(da, automatski implicira da se radi o kriminalcu). da li prosvetar i vaterpolista imaju slicno kriminalno razmisljanje, da. Jasno je da se radi o kriminalnim i parazitskim umovima.
Penzionere si zaboravio.
Ne funkcionise to tako, no slazem se da je ovo sa 200k isprdjivanje.

Možemo li svi sve?
Što nisam npr. ja osvojila neku olimpijsku medalju?

Da, vaistinu, nikakve koristi većina nas nema od uspeha sportista, bilo da je individualni, bilo timski sportista.
Nisam sasvim sigurna, ali misli da su nekad sport i kultura išli u istu rubriku.
Meni to ima smisla.

Ne mogu sebe nazvati navijačem, jer je to opet određena grupa ljudi, ali da sam oduvek volela sport, jesam
Bavila sam se njime. Ne pratim ga kao nekad, ali i dalje me raduju pobede i naših pojedinaca i timova.
A opet ne mogu reći da sam deo čopora...gde će me najverovatnije svrstati, u gledalište antičkih arena...a i za to me nešto...

Uvk se zapitam kad slušam ili čitam slično, o bilo čemu, da li je zaista istinita ona; Uspeh se ne oprašta?

Da li moram kao pojedinac da prihvatim samo ono od čega ću imati korist?
Da li gledajući na taj način, mogu uspostaviti bilo kakav kontakt, ako u njemu nema koristi?

Ljudi iz mog kraja i dan danas u šali ( proizašloj iz zbilje ), pozdravljaju se sa : 'đe si prijatelju po potrebi
Da ne dužim, čini se da je uvek lična korist bila od značaja, a mene je dugo držalo utopističko gledanje na svet.
Odavno nemam oči utopiste, ali i dalje ne mislim da je sve što nam treba opipljivo.
ok da li je po tebi ok uhapsiti coveka jer je tipa utajio 7k evra poreza i dati te pare vaterpolisti. Problem je sto te pare moraju nekome da se otmu. Prava drza bi rekla ok na rts- saljite poruke za zlatne vaterpoliste i verovatno bi se nakupilo nekoliko triliona biliona evra. jer svako od nas vise voli zlato, nego leba da jede. Ali kljuc je na dobrovoljnosti. Da bi nekome nesto oteo moras da imas veoma dobar razlog.

ok da li je po tebi ok uhapsiti coveka jer je tipa utajio 7k evra poreza i dati te pare vaterpolisti. Problem je sto te pare moraju nekome da se otmu. Prava drza bi rekla ok na rts- saljite poruke za zlatne vaterpoliste i verovatno bi se nakupilo nekoliko triliona biliona evra. jer svako od nas vise voli zlato, nego leba da jede. Ali kljuc je na dobrovoljnosti. Da bi nekome nesto oteo moras da imas veoma dobar razlog.

Lopova je bilo i biće.
A narod k'o narod... nikad zadovoljan.
Nikad nije ni bio, a nikad i neće.
Da mogu nešto promeniti, ne bih sad ovde pisala u prazno.
Da imam ideju kako da promenim, menjala bih, bez straha od bilo koga i bilo čega.
Nemam. Ako ti imaš, ili bilo ko od kritičara svega, neka izvoli.
Što gubiti vreme, ideje i mudrost ovde.

Nisam htela da nabrajam šta sve potpada pod tu brigu.
Život nema cenu, ali porodična invalidnina kao kategorija te brige postoji.
Cifre jesu smešne, ali...Ovo je tužna i teška teme.
Diskusija o njoj nije za mene.
pa tu bi se moglo razumeti. dao covek zivot za zemlju, red je da se drustvo brine o njegovoj porodici. Ima smisla. tad bi mogli reci da je otimanje od nekog privatnika opravdano. Ali otimati ljudima jer neko je dobar udarac lopte je zaista hajducija. Da bi se vaterpolisti dale pare, on mora da objasni zasto su njemu potrebnije nego recimo onome kome se te pare trebaju oteti.

Lopova je bilo i biće.
A narod k'o narod... nikad zadovoljan.
Nikad nije ni bio, a nikad i neće.
Da mogu nešto promeniti, ne bih sad ovde pisala u prazno.
Da imam ideju kako da promenim, menjala bih, bez straha od bilo koga i bilo čega.
Nemam. Ako ti imaš, ili bilo ko od kritičara svega, neka izvoli.
Što gubiti vreme, ideje i mudrost ovde.
pa svako ko misli da mu je drzava nesto duzna da da, nije nista drugo do lopova. Lav u savani ne kaze drustvo lavova mi je duzno da da nesto, nego lovi. Zamisli jedan lav olduci da bude umetnik i slika i onda kaze aj drugi lovite za mene.

Back