Vlada izdvaja šest miliona za Kraljevo iz Fonda Miladina Kovačevića

Somebody74

Poznat
Poruka
7.976
BEOGRAD, KRALJEVO, 4. novembar 2010, (Njuz) – Vlada Srbije je hitnim ukazom izdvojila prvu pomoć nastradalima u prekjučerašnjem zemljotresu u iznosu od 6 miliona dinara (oko 75.000 dolara). Novac je izdvojen iz Fonda Miladina Kovačevića koji raspolaže sa milion dolara namenjenih upravo hitnim slučajevima od nacionalne važnosti što ukazuje na to da je izdvojena pomoć 7,5% ukupne vrednosti fonda.
- Istina, novac u Fondu nije direktno namenjen ublažavanju posledica prirodnih katastrofa, više onih iz oblasti PR-a i zaštite članova porodica koje su važne nekome od nas. Ali, kako ne odgovoriti na poziv ugroženih? – izjavila je za Njuz.net direktorka Fonda Miladina Kovačevića.
Fond je nastao pre godinu dana kada je iz državne kase izdvojeno milion dolara kako bi se omogućilo suđenje u Srbiji Miladinu Kovačeviću, sada već pravosnažno osuđenom za brutalno premlaćivanje američkog građanina za vreme studiranja u Americi.
Ostalih 925.000 dolara u Fondu će biti upotrebljeno prema Statutu te organizacije. – Moramo uspostaviti prioritete u ovoj zemlji – tvrdi direktorka Fonda.
Ime direktorke poznato redakciji.
Đorđe Miščević
 

Back
Top