Vlada daje SPC milion evra da plati poreze i doprinose?

Nije isto, policija sprecava delovanje, npr. uhvati lopova koji je opljackao spc, da ga nije uhvatila sutra bi opljackao tebe, tako da ne samo nisi ostecen, nego nisi ni primetio da su te zastitili.

jeste isto. Nisu gotovo nista osteceni ako i tebe povezu. Policija i sudstvo takodje reaguju na potrebe spc. Postoje sudski sporovi ( a to kosta) i potreba policije da se angazuje i na teritorijama koje su pod nadleznosti spc. (a i to kosta)

jeste isto. Nisu gotovo nista osteceni ako i tebe povezu. Policija i sudstvo takodje reaguju na potrebe spc. Postoje sudski sporovi ( a to kosta) i potreba policije da se angazuje i na teritorijama koje su pod nadleznosti spc. (a i to kosta)

Ne mogu sa vama liberalima da se raspravljam o karakteristikama razlicitih trzista. Kao roboti samo ponavljate "sve je isto", sta god da kazem.

Ne mogu sa vama liberalima da se raspravljam o karakteristikama razlicitih trzista. Kao roboti samo ponavljate "sve je isto", sta god da kazem.

kad se spc sudi za nekim za to vreme trose se drzavni resursi, zato imamo brdo zastarelih slucajeva. Kad policija ode jer su se dva popa pobila onda opet se trose drzavni resursi. vojska brani i spc isto drzavni resursi.

Poslednja izmena od moderatora:
Ууу...пребациће Влада паре из једног џепа у други а другосрбијанци ће да полуде.

Црква је важна институција за свако цивилизовано друштво. Где у свету влада хришћански морал, невезано за то ко у шта верује и да ли верује, тамо је друштво цивилизовано. Где нема у друштву хришћанског морала, тамо се друштво распада.

То је тако. Невезано за то да ли неко верује или не верује.

Ja sem osobno PROTIV, i ako sam VERNIK, i slavim juce i danas sv.Arhangela...idem povermeno na svetu Liturgiju u crkvi u parku sv.Save.....

svatko treba da zivi od SVOG RADA=PRUZANJA USLUGA><<<pop Ivan zida crkvu preko puta mog trznog centra BEZ PAPIRA na DIVLJE preko puta glavne zel.stanice.

Vec 4 god. NE moze da je legalizuje....na zelenoj parkovskoj povrsini je OTEO 300m2 NAJBOLJE LOKACIJE....Dok sam ja firmu kupio i posteno platio preko 1.000.000 eura.

Placam porez na imovinu godisnje od 5.000 eura na 4.000 m2 i 5.300 m2 GRADJEVINSKOG ZEMLJISTA...Oni 000000...e ne moze batke tako.

- - - - - - - - - -

Sta je ovde vest uopste - Manijak daje milion-dva evra nevladinoj organizaciji na celu sa drugom Gavrilovicem koji je za uzvrat od Srba trazio da se zahvale Bogu sto im je poslao tog Manijaka.

Naprednjak naprednjaku u dzep.

Tocno, jos Irinej ima vanbracnui zenu Ivanku u Nisu ziveo javno i sina i kci...sin mu je u SPC zaduzen ZA LOKACIJE< EKONOMIJU< BIZNIS>>>>

Spalio glavnu sabornu crkvu, sa papirima oko donacija jer se pralo para, 5 milki eura....ma sve to sotonisti, pod krinkom mantija. Misim velikasi., ai sitna buranija ne zaostaje.

- - - - - - - - - -

Не могу да заврше објекат на Новом Београду преко пута новог Меркатора
где зидају станове за продају на тржишу....фали кило лове
Објекат је иначе на црквеном земљишту које су добили на поклон од државе
су-инветитор СДПР.....фина дружина.

Gradjevinska mafija,,,zato se Irinej ulaguje *******om gmazu,,,bori se ki lav...ma idi bre u tri krasne pi.zde materine, pa nosi jos povece insignije i zeljeza, prostitutko matora.Blinde se vozaju.

- - - - - - - - - -

Види ''книнџа'' то тамо код тебе са твојим парама, наших се
оставите на миру
30 годна сте нам на буџету

REPKA ki BAALKONSKA VRATA,,,,mnogi ovi prekodrinaski uhljubi se povezali, umrezili, sisu li sisu,,,i od njih nasa deca Srbi iz Srbije idu na bausteli da babama menjaju pamperse.

Glupi ZLOba nas je zakopao, umesto da si ih je fino isporucio, istovario i ostavio u njine republike sas njinu jednokrvnu bracu....

majmune kad se spc sudi za nekim za to vreme trose se drzavni resursi, zato imamo brdo zastarelih slucajeva. Kad policija ode jer su se dva popa pobila onda opet se trose drzavni resursi. vojska brani i spc isto drzavni resursi.
A, baska sto ne placaju ni rezijske troskove - struju, vodu, grejanje, ekologiju, itd. itd. Sta vise, drzava naplacuje preko PTT dodatnu postarinu za obnovu manastira Hilandara (koji je grcko vlasnistvo) i hrama svetog Save.Sta sve nije smisljeno na teret guravog srpskog ;naroda.

Ja sem osobno PROTIV, i ako sam VERNIK, i slavim juce i danas sv.Arhangela...idem povermeno na svetu Liturgiju u crkvi u parku sv.Save.....

svatko treba da zivi od SVOG RADA=PRUZANJA USLUGA><<<pop Ivan zida crkvu preko puta mog trznog centra BEZ PAPIRA na DIVLJE preko puta glavne zel.stanice.

Vec 4 god. NE moze da je legalizuje....na zelenoj parkovskoj povrsini je OTEO 300m2 NAJBOLJE LOKACIJE....Dok sam ja firmu kupio i posteno platio preko 1.000.000 eura.

Placam porez na imovinu godisnje od 5.000 eura na 4.000 m2 i 5.300 m2 GRADJEVINSKOG ZEMLJISTA...Oni 000000...e ne moze batke tako.

...

Леле, знаш колко сам се ја тамо играо кад сам био дете!!!

Ми деца смо стално јели оне дудинке у парк. Све се умажемо.

Znaci policija stiti moju imovinu pa usput eto stiti i imovinu i spc. Da pojasnim tu logiku.
Recimo otidji na autobusku stanicu i recimo cekaj bus za nis. I sad kad ima par mesta ti reci vi svakako trosite gorivo, sta fali i da mene povezete. To je ista ta tvoja prica. Jako glupa. SPC treba da placa porez kao i svi gradjani ove zemlje. Ili ne mora da placa porez, ali glupost je uzimati od ljudi koji niti podrzavaju rad spc niti su vernici spc novac da bi se isfinansirala spc.

Ali kad covek pogleda koji se sve retardi finansiraju iz budzeta onda moze i spc

- - - - - - - - - -

ovo je visevekovna turska zemlja. Trenutno smo pod srpsko- komunistickom okupacijom.
To si u pravu ,pored Dragice i Tomislava sve izgleda manje strašno , pa i poklanjanje SPC .
Sipaj im još milion nek ide život . :ok:

12311319_1108858775821110_7775405672538756171_n.png

Najveca zla covecanst vu su nanele religije, prvenstveno hriscanstvo i islam. Hricani i njihove crkve su se bogatili na racun svojih kolonija, a sada prodaju rog za secu, tj. da su cilvilizovani i moralni.

Sramota je da crkva kamci bilio kakve nezaradjene pare od svojih gradajan. Taj luksuz crkvi platicemo mi, obicni gradjani ove skvrcene drzave.I te kakio je vazno da li ja kao neznabozac morao da placam jednoj parazitskoj organizaciji za plate njihovih sluzbenika. Kakve koristi Srbija ima od tih religioznih nevladinih organizacija. Nikakve, naravno, jednostavno placamo gotovane dok narod koga drzava guli - gladuje.

Koje je to i gdje kolonije imala SPC? Nemamo nikakve koristi od bilo koje NVO. Pa ih opet svi plaćamo. Naravno to ti ne smeta. Dobro od nekoga ko otvoreno mrzi SPC i religiju uopšteno i nije čudo.

Леле, знаш колко сам се ја тамо играо кад сам био дете!!!

Ми деца смо стално јели оне дудинке у парк. Све се умажемо.

Posekli dudove, nema dudinjke...pop me zahebo za kiriju za 3 god. Majka mi je verna, pa je obrlatio, a ja cesto tada putovao u inozemstvo po kola...100m2 zauzeo magacin.

Ja sredjivao letos i kazem cije ovo kocne, svece, roba....pa..pop Ivana...a on i zena mu pedaju na Bogosloviji kod zensk.fudb.kluba Masinac, mlate po 2000e mesecno,,,i nece da plati.

Ja mu kazem tuzicu te, a on majka tvoja me pustila za DZ...Napravicu odstetni zahtev i kod Irineja a ako su mutavi na sud i lepo kamata, adv. i suds.troskovi. Molicu, zakon da se postiva.

Država treba da oporezuje stanove kupljene za siniš
Слажем се.
Али, и да врати паре свима онима којима је одбијано од плате за стан, а нису га добили никад, а онима којима је одбијано, а добили стан после 20-25 година чекања- да се урачуна у цену откупа.
Тако би било поштено.
Јел' поштено?

Posekli dudove, nema dudinjke...pop me zahebo za kiriju za 3 god. Majka mi je verna, pa je obrlatio, a ja cesto tada putovao u inozemstvo po kola...100m2 zauzeo magacin.

Ja sredjivao letos i kazem cije ovo kocne, svece, roba....pa..pop Ivana...a on i zena mu pedaju na Bogosloviji kod zensk.fudb.kluba Masinac, mlate po 2000e mesecno,,,i nece da plati.

Ja mu kazem tuzicu te, a on majka tvoja me pustila za DZ...Napravicu odstetni zahtev i kod Irineja a ako su mutavi na sud i lepo kamata, adv. i suds.troskovi. Molicu, zakon da se postiva.

:)

Ako nadjes nekog dobrog i postenog advokata , mozda i dobijes ...!

Ovako nesto
:

https://www.blic.rs/vesti/tema-dana/djavolji-advokat-za-saobracajke/bezhqyr

"Đavolji advokat za saobraćajke

Poznate ličnosti, kao i oni koji imaju novca a izazovu tešku saobraćajnu nesreću angažuju advokatsku kancelariju Milenka Milisavljevića i budu - oslobođeni.

Upravo zbog ove „slavne statistike”, advokat Milisavljević ima ubedljivo najviše saobraćajnih slučajeva. Oslobađajuće presude koje njegovi klijenti dobijaju umesto zaprećenih višegodišnjih kazni izazivaju pažnju i često se u sudskim krugovima spekuliše da je razlog za to Milisavljevićeva uhodana šema sa tužiocima i sudijama, iako on to demantuje.

Poslednji njegov slučaj koji se završio oslobađajućom presudom je predmet optužene voditeljke Petre Cvijić, kojoj je prvobitno pretilo i 12 godina zatvora.

Specifičan je i njegov slučaj saobraćajne nesreće koju je izazvao Dževid Fazlijevski, vozač bivšeg ministra Slobodana Lalovića. On je službenim automobilom pregazio devojčicu Anitu Kostov. Fazlijevski se policiji javio posle sat vremena, izmeren mu je alkohol u krvi, a osuđen je samo na godinu dana zatvora. Trenutno u istrazi brani i Aleksandra Mitrovića (20), osumnjičenog da je džipom u Ustaničkoj ulici izazvao nesreću u kojoj je poginula Andrea Bojanić (17).

Kako za „Blic” priča nekolicina saobraćajnih veštaka, nijedan ozbiljniji slučaj saobraćajne nesreće sa poginulima ne može da prođe bez kancelarije Milisavljevića.
U sastavu njegove kancelarije je i advokat Miroslav Marinković, koji se takođe bavi istim krivičnim delima.
Zanimljivo je da je Marinković bio branilac u predmetu sudara na mostu Gazela u kojoj je poginuo trogodišnji Nemanja Andrić.
Za ovu nesreću je optužen njegov deda Milorad, iako se u njihov automobil zakucao Branko Pavlović velikom brzinom, koji je pobegao i izbegao alko-test. Pavlović, koga je zastupao Marinković, izbegao je krivicu, a veštačenje je radio Institut „Kirilo Savić”.

Isti institut je veštačio, a advokat Marinković branio okrivljenog i u drugoj nesreći, na Novosadskom putu. U automobil Milovana Anđelkovića udario je velikom brzinom Miško Milošević, a u nesreći je poginuo Milovanov četvorogodišnji unuk Dušan. Milošević je oslobođen krivice iako je vozio sa 100 kilometara na sat, a za nesreću je optužen deda Milovan.

Osim što se u svim slučajevima ponavlja advokat Marinković i veštačenja Instituta “Kirilo Savić”, koji je inače, radio i u slučaju Petre Cvijić, u oba slučaja presudio je isti sudija Prvog suda - Nada Mihajlović.

Na pitanje „Blica” kako objašnjava toliki uspeh, Milisavljević odgovara:

- Ne mislim ni da sam uspešan, niti da sam neuspešan. Pokušavam da najbolje radim svoj posao u kom sam 28 godina. Inače, 90 odsto mojih predmeta odnosi se na saobraćajne nesreće i na naknadu štete iz istih - kaže Milisavljević, ne želeći da priča o svom cenovniku.

- Moja tarifa zavisi isključivo od broja suđenja.

Jedan od njegovih kolega kaže za „Blic” da u Srbiji postoji grupa advokata koja svoje usluge, kada su u pitanju saobraćajne nesreće sa poginulim, naplaćuje od 30.000 do 50.000 evra. Ta grupa, prema njegovim rečima, ima uhodan sistem koji godinama funkcioniše i povezan je s policijom i pravosuđem.

- Ta grupa lako može biti razotkrivena i sankcionisana, ali država još uvek nije pokazala volju da reši ovaj kriminalni problem - ističe naš sagovornik."

- - - - - - - - - -

Vlada daje SPC milion evra da plati poreze i doprinose?
Foto: Tanjug/M.Paunović, arhiva
Podeli
BEOGRAD – Vlada Srbije uplatiće iz državnog budžeta milion evra Srpskoj pravoslavnoj crkvi i taj novac biće prosleđen za poreze i doprinose zaposlenih, piše danas Blic.

Prema navodima lista, odluka je usvojena na sednici Vlade u utorak, a zahtev SPC bio je upućen premijerki Ani Brnabić zbog teške finansijske situacije Crkve.

Uplaćeni novac vodiće se, kako je navedeno, kao dotacija nevladinim organizacijama, prenosi list.

„Patrijaršijska upravna kancelarija SPC u Beogradu obratila se dopisom 16. novembra predsedniku Vlade sa zahtevom za odobrenje sredstava u ukupnom iznosu od milion evra, s obzirom na tešku situaciju i nemogućnost izmirenja prispelih zakonskih obaveza za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje za svoje zaposlene, kao i pripadajuće poreze“, navedeno je u obrazloženju odluke Vlade, navodi list.

Izdvojeni novac će, kako je predviđeno, uplatiti Generalni sekretarijat Vlade na račun Patrijaršijskog upravnog odbora SPC u Beogradu, a za realizovanje je zaduženo i Ministarstvo finansija, preneo je list.

https://www.krstarica.com/vesti/pol...-spc-milion-evra-da-plati-poreze-i-doprinose/

Evo dokaza da su komunizam i levičarenje zahvatili sve segmetne srpskog društva , a SPC se po cedjenju državnog budžeta namestila u sam vrh te crvene piramide . Zašto bradate komunjare ne uplaćuju same deo od svojih brojnih profitabilnih poslova u PIO ,ili još bolje u neki privatni penzioni fond za mirnu starost svojih službenika , nego država otima svim gradjanima novac za njihove plate i penzije ? :roll:
Ili je to možda reket koji AV plaća da ga ne anatemišu zbog konstruktivne politike oko KiM . :think:

:think:

Nije li po malo indikativno pojavljivanje ove i ovakve vesti u medijima u trenutku dogadjanja na Kosovu i Metohiji i u vezi njega ?![

Po sistemu - brigo moja , predji na drugoga..

Слажем се.
Али, и да врати паре свима онима којима је одбијано од плате за стан, а нису га добили никад, а онима којима је одбијано, а добили стан после 20-25 година чекања- да се урачуна у цену откупа.
Тако би било поштено.
Јел' поштено?

Naravno.

Koje je to i gdje kolonije imala SPC? Nemamo nikakve koristi od bilo koje NVO. Pa ih opet svi plaćamo. Naravno to ti ne smeta. Dobro od nekoga ko otvoreno mrzi SPC i religiju uopšteno i nije čudo.

Prvo i pre svega, nauci da pazljivo citas i saznas sta je pisac hteo da kaze. Gde si ti procitao da sam rekao da su neke, bilo koje kolonije imale SPC, vec sam govorio o hriscanskim crkvama, a njih je mali milion.Gotovo cela Evropa, Amerika i Ausralija su hriscanske drzave I sve su na isti kalup, zive od prodaje magle.

Drugo, ne napisah da imamo bilo kakve koristi od ostalih NVO, sta vise, i one su paraziti koje drzava dotira., a ta ista drzava arci nas, svoj gradjane brojnim porezima dok veliki broj gradajana zivi u siromastvu.

I, trece, oni koji ne veruju da postoje bozanstva nisu mrzitelji, SPC i religiju uopsteno, vec su mrzitelji bas ti kojih nas napadaju. Ja samo navodim notorne cinjenice, sto nema nikakve veze sa emocijama.

P.S. Mozes li da objasnis zasto drzava otima jednima, a onda dotira beskorisne, parazitske organizacije?

Podzemlje! Mafija u mantijama.

Back