Vlada BiH bez Hrvata

Znam, imalo se, rokalo se - i opet ste slabi ispali. I vise no slabi.

Ebote, da je Bosnjacima nekim slucajem ostala sva ona JNA gvozdjurija a vi da ste se morali snalaziti goloruki, sad bi u Bosni postojao Smederevski kanton. :lol:

De slabi,mi ih pocistimo,ostane redovna vojska da cuva liniju ovi ih povuku.Pa se turci vrate,onda za par dana opet Dobrinja,Hadzici,Nedzarici,Butmir.
A onaj pam 20mm po zivoj sili,**** mamu,to dize adrenalin,pogotovo nocu.
Kazem,samo da su rekli za nedelju dana ne bi bilo nikog u Satrajevu.A momci odande su ljudine,hrabri,posteni,imam samo reci hvale za njih.Dok su Srbi iz Hrvatske olos nevidjen...

Razlika je u tome što ja nisam htio da bilo šta bude isključivo srpsko, muslimansko ili hrvatsko. Ja sam se borio za ideju bosanstva, državu svih njenih naroda i građana.
A znamo ko je prvi postavljao barikade i tražio granice po Sarajevu i po cijeloj državi. Protiv getoizacije i segragacija, protiv toga sam se borio....
Isto tako ti možeš reći koliko je bilo Bošnjaka i Hrvata pod vašom kontrolom i zašto se to "vaše" moralo zvati srpsko?

Razlika je u tome što ja isto nisam hteo ništa srpsko, hrvatsko ili tursko, ali nisam hteo ni bosansko. Meni je bilo sasvim dobro u jugoslovenskom, ali vama nije. Vi ste hteli da se odvajate, i da cepate narod.
Tek onda, kada se videlo da nije ostala niti ijedna klica jugoslovenstva među vama, za koju bi se vredelo boriti, okrenuli smo se svojim nacionalnim interesima.
Apsurdno je reći da ste se borili za multi - kulti državu, a rušili ste školski primer takve države.

vrlo interesantna opservacija jer su sve opste mobilizacije u bosni 91 muslimani i hrvati bojkotovali gotovo kompletno. svako tumacenje ustava i zakona od bilo kog muslimana ili hrvata na sudovima, pregovorima je vjesto izbjegavano i pred medjunaraodnom zajednicom se "drzalo" iskljucivo un i prava na samoopredjeljenje. ali ti si decko entuzijasta, jes da si malo nejac i intelektualno inferioran, bas se trudis:mrgreen: objasni po kojoj logici su muslimani i hrvati smjeli prekrsiti zakon i neodazvati se pozivima na mobilizaciju 91 u SR BIH? cak je bila i afera oko tih poziva jer su svi trebali krivicno odgovarati, malo se digla prasina a u medjuvremenu je doslo do rata u bih pa nisu stigli odgovarati. doduse, neki su odgovarali:lol::lol:

Pa tako bi bilo i da je ovaj Srbin iz primjera odbio mobilizaciju, odgovarao bi krivicno i onda bi bilo opet kako se Srbi slostavljaju i tako to.

Nego, za mene 91. SFRJ vec uveliko nije postojala, i ne samo za mene nego za sve osim Srba i (tada) Crnogoraca.

zaboravljas da je cijeli svijet bio protiv srba,kao i danas

nema sta, onda ste uspjeli manipulacijama i podvalama ocrniti srbe u hrvatskoj a dalje prenjeti istu sliku u bih. a zatim i na srj. danas se ne bih bas slozio 100% sa "cjeli svjet protiv srba" jer kako vidimo cjeli svjet nije priznao oteto kosovo a i vi ste vidim od te silne ljubavi 60 mlrd eura u dugu i vec ste u EU kako mi se cini? a i muslimani su prepoznali sta ste im radili u zadnjem ratu pa vas sad lagano asimiliraju. eto imao si nekidan vise tema i mozes zmiriti koliko hoces-preglasavaju vas. evo i auto put su pomjerili da zahebu hercegovacke hrvate

Poslednja izmena:
Pa tako bi bilo i da je ovaj Srbin iz primjera odbio mobilizaciju, odgovarao bi krivicno i onda bi bilo opet kako se Srbi slostavljaju i tako to.

Nego, za mene 91. SFRJ vec uveliko nije postojala, i ne samo za mene nego za sve osim Srba i (tada) Crnogoraca.

dobro, jasno ti je da sa cinjenicama ne treba polemizirati i to je ok. ali to sto za tebe sfrj nije postojala 91 ne mjenja nista pravno u odnosu na mus i hrv u bosni. jedno su nasa subjektivna misljenja a sasvim drugo su pravne i zakonske osnove i cinjenice.
ali dobro, nakon svega se ispostavilo da pravo i zakon i ustav i nemaju neke poklonike na balkanu. kompletno

Da se ne zamaram ostalim glupostima koje si napisao o Sarajevu, samo cu se osvrnuti na ovo gore.

Momcino, taj "tvoj" park su civili nalozili u one tri sarajevske ratne zime kako bi se ugrijali i sacuvali goli zivot, dok si ih ti gadjao snajperom a VRS stezala blokadom.

I ne samo park, nego i parket iz kuca i stanova, samo da se prezivi. I bogami prezivi grad, opsta Sarajevo kroz najgori period u svojoj povijesti, a ti se pjeni iz Subotice jer si dao 3,5 godine zivota Rasi i Ratku za velikosrpski cilj koji ne moze i nece biti ostvaren.

Jelde... Položena drva, pa nova nisu mogla da se posade, nego je trebalo na njihovom mestu napraviti džamiju. Izem ti logiku.

Jes' bogami... Preživi Sarajevo, i pored svih turskih napada, i pored svih stranih pritisaka.

A, to što ja penim, kako ti kažeš, iz Subotice, nije vaša, nego Miloševićeva zasluga.
I, ništa ja nisam dao Raši i Ratku. Prvi je za mene kriminalac i izdajnik, a drugi je glupa ********* seljačka. Ja sam te godine dao mom narodu.

I, još nešto da ti kažem, mada sam već toliko puta ponovio, ali nije na odmet opet: Još jednom me optuži da sam ubijao civile, završio si svoju karijeru na ovom forumu. Jel' jasno?

De slabi,mi ih pocistimo,ostane redovna vojska da cuva liniju ovi ih povuku.Pa se turci vrate,onda za par dana opet Dobrinja,Hadzici,Nedzarici,Butmir.
A onaj pam 20mm po zivoj sili,**** mamu,to dize adrenalin,pogotovo nocu.
Kazem,samo da su rekli za nedelju dana ne bi bilo nikog u Satrajevu.A momci odande su ljudine,hrabri,posteni,imam samo reci hvale za njih.Dok su Srbi iz Hrvatske olos nevidjen...

Tja, ne bih bas tako generalizirao, no dobro.

Prevelik je spisak mjesta koje je VRS, kad je 92. uspostavljena linija fronta, pokusala zauzeti kako je znala i umjela. Prevelik da bi se tako lakonski reklo "nisu nas pustili". Ne zauzima se grad od 300+ tisuca stanovnika (u tom momentu) tako lako.

Prevelik je spisak mjesta koje je VRS, kad je 92. uspostavljena linija fronta, pokusala zauzeti kako je znala i umjela. Prevelik da bi se tako lakonski reklo "nisu nas pustili". Ne zauzima se grad od 300+ tisuca stanovnika (u tom momentu) tako lako.
Prijatelju,da je neko imao m*da da upotrebi ono što je bilo u magacinima 295 000 stanovnika bi bili izbeglice a ostali pod zemljom.Najveće zgrade u Sarajevu bi bile ruševine u roku od nekoliko sati.

Jelde... Položena drva, pa nova nisu mogla da se posade, nego je trebalo na njihovom mestu napraviti džamiju. Izem ti logiku.

Jes' bogami... Preživi Sarajevo, i pored svih turskih napada, i pored svih stranih pritisaka.

A, to što ja penim, kako ti kažeš, iz Subotice, nije vaša, nego Miloševićeva zasluga.
I, ništa ja nisam dao Raši i Ratku. Prvi je za mene kriminalac i izdajnik, a drugi je glupa ********* seljačka. Ja sam te godine dao mom narodu.

I, još nešto da ti kažem, mada sam već toliko puta ponovio, ali nije na odmet opet: Još jednom me optuži da sam ubijao civile, završio si svoju karijeru na ovom forumu. Jel' jasno?

Ne znam jesu li mogli da nova posade, ali znas ti dobro gdje su zavrsila stara, samo se malo pravis grbav.

Ovo nije tvoj privatni forum, neznani snajperski junace. Jel jasno?

Sad svi peru ruke, niko nije nista, a onoliki narod izginu. Pitam se samo - kako?

Prijatelju,da je neko imao m*da da upotrebi ono što je bilo u magacinima 295 000 stanovnika bi bili izbeglice a ostali pod zemljom.Najveće zgrade u Sarajevu bi bile ruševine u roku od nekoliko sati.

Da je neko (Milosevic) imao ta muda, mozda bi Srbija bila bombardovana jos 92. a ne 99. godine.

Niste sami na svijetu niti ste neka svjetska sila da se nekaznjeno dovijeka mozete qrciti, sto je povijest i pokazala.

Ako si iz Bosne a mislim da jesi onda znas da su oni bili u rupi a mi skoro svuda okolo.(samo)Na Ilidzi je bilo dvadesetak Sarajlija i nas nekoliko iz Srbije.Komandovao nam je Brne Gavrilovic.
Da znas kakvi su momci,ne bi tako pricao.A da vidis kako se provedu Srbi uhvaceni u uniformi sa ljiljanima...ja nisam hteo ni mogao da gledam.
A slusam (citam)onu budalu sa nickom Srbin i mislim se pa ko je tu lud?

Da je neko (Milosevic) imao ta muda, mozda bi Srbija bila bombardovana jos 92. a ne 99. godine.

Niste sami na svijetu niti ste neka svjetska sila da se nekaznjeno dovijeka mozete qrciti, sto je povijest i pokazala.
Vidi,ti pričaš o svemu osim o dogovorima i pregovorima.Ne može da se pravi država tako što će neki narod silom da se utera u nju i da mu se oduzmu nacionalna obeležja,učešće u odlučivanju,imovina i štošta još,da ne nabrajam.A to što je Srbija bombardovana 99.-te je išlo u vašu korist,bolje da su nas bombardovali dok nisu rasformirane jedinice širom ratnih područja onda biste imali prilike da vidite kako vam saveznici pomažu.

Vidi,ti pričaš o svemu osim o dogovorima i pregovorima.Ne može da se pravi država tako što će neki narod silom da se utera u nju i da mu se oduzmu nacionalna obeležja,učešće u odlučivanju,imovina i štošta još,da ne nabrajam.A to što je Srbija bombardovana 99.-te je išlo u vašu korist,bolje da su nas bombardovali dok nisu rasformirane jedinice širom ratnih područja onda biste imali prilike da vidite kako vam saveznici pomažu.

Smijurija. :lol: BiH je primljena u UN u maju 92. zajedno sa Hrvatskom i Slovenijom. Jel vi to mislite da ste iznad UN-a sa tim svojim privatnim teorijama? :lol:

Sa Srbima nije bilo dogovora jer se nisu zeljeli dogovarati, a dogovarati se nisu zeljeli jer su iza sebe imali silu.

Smijurija. :lol: BiH je primljena u UN u maju 92. zajedno sa Hrvatskom i Slovenijom. Jel vi to mislite da ste iznad UN-a sa tim svojim privatnim teorijama? :lol:

Sa Srbima nije bilo dogovora jer se nisu zeljeli dogovarati, a dogovarati se nisu zeljeli jer su iza sebe imali silu.
Opet gluposti.Sila nije sila ako se ne koristi.I drugo,Srbija nije mobilisala i poslala vojsku u BiH da ratuje kao Hrvatska.

Ako si iz Bosne a mislim da jesi onda znas da su oni bili u rupi a mi skoro svuda okolo.(samo)Na Ilidzi je bilo dvadesetak Sarajlija i nas nekoliko iz Srbije.Komandovao nam je Brne Gavrilovic.
Da znas kakvi su momci,ne bi tako pricao.A da vidis kako se provedu Srbi uhvaceni u uniformi sa ljiljanima...ja nisam hteo ni mogao da gledam.
A slusam (citam)onu budalu sa nickom Srbin i mislim se pa ko je tu lud?

Ono sto sam napisao se tice BiH bojista u cjelini, a ne samo Sarajeva.

VRS je bezuspjesno pokusavala zauzeti Olovo, Gradacac, Teocak (mislio sam da ce 100% pasti taj Teocak), prosiriti koridor na Brckom, i jos niz stvari - i nije uspjela.

Pa cekaj,ako je rat prvo se ratuje pa se onda pregovara.Hteli smo da uzmemo sto vise teritorije,lakse je onda pregovarati.Isto kao i vi u Hrvatskoj.Sto nistye pregovarali dok su Srbi drzali pola Hrvatske?

Back