Vlada BiH bez Hrvata

@ BH Srbin
"Nema tu vaši i naši, postoje oni koji su ostali u svome gradu (pripadnici svih nacija) i oni koji su ga gađali s brda (pripadnici nažalost jedne, znamo koje nacije i koje vojske)."
Na zalost BH Srbine moram te malo dopuniti. Tacno je da su u Sarajevu ostali ljudi svih nacija, ali na zalost mnogo Srba koji su ostali u Sarajevu na npocetku rata ostali su zauvek.
A sto se snajperista koji su delovali po grbavici hoce li ti biti dovoljno da citiram Envera Velica, koji je kod Vikica bio komandir drugog voda koji je snajperisao po Grbavici.
Kada je jedan njegov "borac" snajperom pogodio mzenu u beloj medicinskoj uniformi
(Velic je mislio da je medicinska sestra) koja je trcala pored uniformisanog lica on ga je zapitao: Sto nju ubi sto ne ubi vojnika? A ovaj mu je odgovorio: Vise volim da gadjam zene one smesno izgledaju kad padnu i kad im se digne suknja.
I ako ti za ovo treba dokaz nema problema imam zvucni zapis. Ako hoces da ga cuje morali bi se negde naci pa da ga poslusas. A ako stvarno zivis u Sarajevu potrazi Envera Velica, ako je jos ziv jer je na zuci bio tesko ranjen pa ga pitaj gde i kome je to rekao.

@ BH Srbin,
"Ajde eto reci ko drži vlast u gradu Sarajevu. Iz koje je stranke gradonačelnik?"
Momak izgleda da stvarno malo toga znas i razumes, ali to malo cenis u picku materinu.:hahaha:
Vlast nikad nisu drzale marionete kao sto je gradonacelnik Sarajeva.:evil:
Njih uvek stvarni vladari isture kao figuru da naivnim zamazu oci.
I pitanje za tebe. Sto ne odes kod gradonacelnika da ga pitas kod koga redovno ide po svoje misljenje o svim vaznim i nevaznim pitanjima?:think:
Mozda ti i kaze, ali sumnjam.

Ja sam imao 17 godina kada se tada glasalo. Da sam imao 18, naravno da bih glasao za svoju otadžbinu, svoju BiH. Ponosan sam što je iz moje kuće tada otišlo tri glasa za nezavisnost moje otadžbine.
Nisam pogriješio, vjeruj. Uvijek ću biti za svoju Bosnu, kada na nju bilo ko udari, nju ću braniti jer ja druge otadžbine nemam. Nikome ne osporavam da ima svoju, ali ne dam ni da je meni neko osporava.

A što se džamahirije tiče, da je nju neko htio, fino bi taj Alija dao da se podjeli ova zemlja u tri države i u onome što bi pripalo njemu napravio džamahiriju, ali nije. Pa se ti pomiri s tim...

E, posle ovoga nemam reči. :dash:

Ali imam da uputim dvojici drugih ličnosti.
Kralju Aleksandre i Josipe Brozu da vam sve po spisku, šta učiniste od Srba, da tuđina zovu svojim, a svoga tuđinom.

Svijuh, veliš!?? Pa, ti ne da nisi Srbin, nego nisi ni Sarajlija. Svijuh kažu muslimani, al' ne sarajevski (to su oni koji su i pre rata generacijama živeli u SA), nego oni sa brda, oni has muslimani. Tako da si provaljen, i ne trudi se više.

A, sad ja da ti kažem... Ja kome u ličnoj karti piše:
-Mesto i opština rođenja: Sarajevo, Centar - Sarajevo
...e, ja ću došljo da ti kažem šta je Sarajevo (bilo), a šta ste vi došlje od njega napravile.

Sarajevo je bio grad kakvog ovaj deo Evrope, a Jugoslavije sigurno, nikada više imati neće. Prelep grad, sa dobrim ljudima.
U Sarajevu se niko nije osećao strancem. Sarajevo je svakog primalo otvorna srca, i svako pošten ga je zavoleo i smatrao svojim drugim zavičajem.
U Sarajevu je, kao nigde drugde, bila neverovatna mešavina nacija i vera, ali kompaktna, složna. Zbog toga je Sarajevo prednjačilo u svemu, u odnosu na druge, pa i veće, jugoslovenske gradove. Svi svetski trendovi su u Zagreb i Beograd stizali preko Sarajeva. Sarajevo je imalo najbolju muzičku scenu u Jugoslaviji.
Sarajevo je jedinstveno bilo i po tome što kada papak dođe u njega, njega taj grad emancipuje, dok su papci uspevali da poseljače Zagreb i Beograd.
I, da ne nabrajam dalje. Sarajevo je imalo duh, koji nijedan drugi grad nije. Samo Sarajevo je imalo pojam Sarajevska raja. Sam taj pojam je ukazivao na način (su)života u njemu.

A, onda ste došli vi. To je izgledalo kao najezda orka. Doneli ste sa sobom svoje smrdljive, otrovne ideje. Povraćalo vam se od sloge koju ste tamo zatekli, i trudili ste se svim silama da je razbijete. A, nama se povraćalo od vas.
Taj grad se našao zatečen, nenaviknut na takve pridošlice, nijeimao odbrambeni mehanizam. Onda ste vi počeli da trujete duše njegovih građana. Plašili ste ih njihovim komšijama.
I kada ste osetili da je strah dostigao tačku ključanja, stavili ste dvojici narkomana i kriminalaca pištolje u ruke da ubiju poštene ljude. Znali ste da će strah učiniti dalje svoje. Nikle su prve barikade isprepadanog dela Sarajlija. Sve je ličilo na to da je slom grada blizu. Ali, Sarajevo ne bi bilo Sarajevo kada bi se tek tako prepustilo siledžijama. sarajevo je još jednom pokušalo da pokaže da ima to što se zove sarajevska raja. To vas je izbezumilo, pa ste stavili drugom kriminalcu i njegovim banditima snajpere u ruke da zapucaju po toj raji, a onda ste za to pucanje optužili deo te sarajevske raje. Strah je bio toliki da su vam uplašeni ljudi poverovali, i toga dana ste ubili taj grad.

A, posle ste ubijali i one koji se nisu klanjali vašem Bogu, da biste na kraju, uz pomoć srpskih kriminalaca i izdajnika, kao što je Milošević i njegove sluge, očistili taj grad od Srba. Sveli ste ih na statističku grešku.
Da im ne bi palo na pamet da se kasnije vrate, vi ste u neverovatno kratkom roku na ruševine Sarajeva grada premestili Teheran, sa tendencijom da ga "unapredite" u Kabul.
U Teheranu, a još manje u Kabulu, Srbin ne može da živi, a bog'me ni Hrvat, pa čak ni musliman koji u sebi još nosi ostatke onoga mrtvog grada.
Zato svi oni iseljavaju, koji su otišli ne vraćaju se, i sva se ta smrdljiva Azija raširila po trupini mrtvog grada, i hrani se njegovim raspadnutim telom, kao i svaki parazit.
Bejah u tom evropskom Teheranu (na prelasku u Kabul) pre manje od mesec dana. I, videh nema parka pored moje zgrade, i drveća u njemu, na koje sam se kao dete verao. Sad je tamo "lansirna rampa". Nema ni dečijeg igrališta preko puta. Nema onih ljuljaški i klackalica, ni tobogana, uklizanog toliko da si imao osećaj da ćeš sa njega pravo u Miljacku da odletiš. I tamo je "lansirna rampa". I, tako svugde po truplu moga mrtvog grada. Lansirne rampe, sve jedna do druge.

Pa, sedite gospodo u te vaše rakete, odletite daleko, daleko, što dalje od Evrope, i pustite nas da dođemo, sa počastima pokopamo, i poslednji put pozdravimo NAŠ grad, koji ste VI ubili!

Nisam mogao da odolim a da ne kazem da si me ostavio ne samo bez teksta, vec bez daha...:worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth:

E, posle ovoga nemam reči. :dash:

Ali imam da uputim dvojici drugih ličnosti.
Kralju Aleksandre i Josipe Brozu da vam sve po spisku, šta učiniste od Srba, da tuđina zovu svojim, a svoga tuđinom.

Najnovija istraživanja pokazuju i da je srpsko pravoslavno stanovništvo oko tvrđave Hodidjed tj. i doline Vrhbosna tj. onog što će kasnije postati Sarajevo, poturčeno. Prvo su pokupovani sitnim poklonima i radnim mestima, nakon toga mobilisani u vojnike (pomoćni vojni red), ruke im okrvavljene sunarodnicima, a onda najrevnosnijim od njih negativnom selekcijom ponuđeno poturčavanje i pozicija na Baščaršiji + tu i tamo pokoji brak sa Turcima. Deca u janičare itd. Tako su nastali pacovi sa Baščaršije i "padinskih dijelova grada" u današnjoj mutiranoj formi.
i oni nama srbima nisu nikakav rod a kamo li braca, to je ustasko cvece:mrgreen: sve u svemu zesci srbomrsci i kompleksasi zato sto kontrolisu samo 25% bosne,tesno im jadnicima:per:

Poslednja izmena:
Najnovija istraživanja pokazuju i da je srpsko pravoslavno stanovništvo oko tvrđave Hodidjed tj. i doline Vrhbosna tj. onog što će kasnije postati Sarajevo, poturčeno. Prvo su pokupovani sitnim poklonima i radnim mestima, nakon toga mobilisani u vojnike (pomoćni vojni red), ruke im okrvavljene sunarodnicima, a onda najrevnosnijim od njih negativnom selekcijom ponuđeno poturčavanje i pozicija na Baščaršiji + tu i tamo pokoji brak sa Turcima. Deca u janičare itd. Tako su nastali pacovi sa Baščaršije i "padinskih dijelova grada" u današnjoj mutiranoj formi.

I onda dođe turski paša, najede se, napi i naj..a, pa reče: "Saraj je ovo", i posta Sarajevo.

i oni nama srbima nisu nikakav rod a kamo li braca, to je ustasko cvece:mrgreen: sve u svemu zesci srbomrsci i kompleksasi zato sto kontrolisu samo 25% bosne,tesno im jadnicima:per:

Mislio sam na one koji se i danas zovu Srbima, a koji Bosnu i druge novonastale države zovu otadžbinom.

Ko cini vlast u Sarajevu:

Gradonacelnici, odnosno, sadasnji naziv pored funkcije gradonacelnika, Nacelnici opcina (inace u F BiH, naziv za lokalne institucije je opcina a ne opstina)..

Pa redom:
Muhamed Kreševljaković
(1991-1994.)
kresevljakovic.jpg

Dr. Tarik Kupusović
(1994-1996.)
kupusovic.jpg

Dr. Rasim Gačanović
(1998-2000.)
gacanovic.jpg

Dr. Muhidin Hamamdžić
(2000-2005.)
hamadzic.jpg

Aktuelni
prof.dr Alija Behmen
alija-behmen.jpg

Rođen 1940. u Splitu, doktor ekonomskih nauka. Na Općim izborima u BiH 2006. godine, je izabran za poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. U januaru 2009. prestao mu je poslanički mandat kada je izabran na funkciju gradonačelnika Sarajeva. Diplomirao, magistrirao i doktorirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Od 1980. godine vanredni je profesor na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu. Radio je na rukovodnim dužnostima u privredi: predsjednik Poslovnog odbora SOUR-a ŽTO i R.O. Interšped. Bio je naučni saradnik na Ekonomskom institutu u Sarajevu. Objavio je više stručnih i naučnih radova i udžbenika. U periodu od 1998. do 2000. bio poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo, od 1998. do 2000. godine bio delegat i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH. Od 2001. do 2003. godine je obavljao dužnost premijera Federacije Bosne i Hercegovine.

Opcina Centrar
OPĆINSKI NAČELNIK
Dževad Bećirević
DzevadB.jpg

Opcina Novi Grad Sarajevo
nacelnik
Damir Hadžić

Nacelnik1.jpg

Opcina Novo Sarajevo
Nacelnik
Nedžad Koldžo
NedzadKoldzo.jpg

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo
Ibrahim Hadžibajrić
intervju1_manja.jpg

Mogu da se nadju i biografije svih Nacelnika opcina u Sarajevu, ali ne vjerujem da bi neko citao...

BH Srbine, nisi shvatio poentu bivseg sarajlije..
Nema vise sarajevske raje, nema vise ljudi koji su bili sarajlije..
cesto poentiras na tome, da se ovde pise o tome kako ljudi dobijaju informacije iz medija, kako ljudi ne znaju o mnogo cemu..
Cak i da je tako, pa ajd, ljudi ne znaju, ali meni ne mozes da pricas price sto pricas njima..
Poznajem teren, nista manje, ako ne vise nego ti, pa prema tome, uzalud krecis, i jos da dodam i ovo..

Nemoj, kad te fino molim, da se vise poistovjecujes sa MOJIM narodom.. jer stavove koje ti iznosis, i gluposti koje ti pises nisu stavovi MOG naroda, to su neciji drugi stavovi, pa ih pripiosuj kome hoces samo ne vise srbima.. Da smo nacisto...

Ja sam imao 17 godina kada se tada glasalo. Da sam imao 18, naravno da bih glasao za svoju otadžbinu, svoju BiH. Ponosan sam što je iz moje kuće tada otišlo tri glasa za nezavisnost moje otadžbine.
Nisam pogriješio, vjeruj. Uvijek ću biti za svoju Bosnu, kada na nju bilo ko udari, nju ću braniti jer ja druge otadžbine nemam. Nikome ne osporavam da ima svoju, ali ne dam ni da je meni neko osporava.

A što se džamahirije tiče, da je nju neko htio, fino bi taj Alija dao da se podjeli ova zemlja u tri države i u onome što bi pripalo njemu napravio džamahiriju, ali nije. Pa se ti pomiri s tim...

U toj tvojoj otadzbini 99% Srba i 90% Hrvata ne zeli da zivi. I sta cemo sad?

GZ:
Ko cini vlast u Sarajevu:

Gradonacelnici, odnosno, sadasnji naziv pored funkcije gradonacelnika, Nacelnici opcina (inace u F BiH, naziv za lokalne institucije je opcina a ne opstina)..

Pa redom:
Muhamed Kreševljaković
(1991-1994.)
kresevljakovic.jpg

Dr. Tarik Kupusović
(1994-1996.)
kupusovic.jpg

Dr. Rasim Gačanović
(1998-2000.)
gacanovic.jpg

Dr. Muhidin Hamamdžić
(2000-2005.)
hamadzic.jpg

Aktuelni
prof.dr Alija Behmen
alija-behmen.jpg

Opcina Centrar
OPĆINSKI NAČELNIK
Dževad Bećirević
DzevadB.jpg

Opcina Novi Grad Sarajevo
nacelnik
Damir Hadžić

Nacelnik1.jpg

Opcina Novo Sarajevo
Nacelnik
Nedžad Koldžo
NedzadKoldzo.jpg

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo
Ibrahim Hadžibajrić
intervju1_manja.jpg

Mogu da se nadju i biografije svih Nacelnika opcina u Sarajevu, ali ne vjerujem da bi neko citao...

Kakva multietničnost i zastupljenost sva tri konstitutivna naroda, ebo te...

samo bih dodao da ako gazija govori istinu primjer ne docarava pravo stanje. meni i mojim prijateljima se desilo prije dva mjeseca da smo od povece grupe mladica dozivjeli verbalno vrijedjanje. skontali su u toku veceri da se jedan zove nemanja i automatski je krenulo kao nevezano, ne gleda prema nama vec u stranu i kao "a cetnika sto su se oslobodili" i u tom stilu, a sve zacinjeno bolesnim smijehom. sretno je zavrsilo iskljucivo iz razloga sto je jedan od kolega prijatelj sa gazdom od prije rata, a koji se u medjuvremnu pojavio i stao sa nama. hebes ti navodnu "urbanu" raju medju kojom moras paziti hoces li dozvati prijatelja naglas ili saptati

Niti ce "Bosnjaci" dobiti sve sto zele, niti cemo mi. Jednostavno ovako je kako je, a pitanje je vremena kada ce se ta tamnica naroda i raspasti. Nisam zlurad i najvishe bih voleo da rata nikad nije bilo i da svi i dan danas zivimo kao ljudi,ali sa tim bosanskim mentalitetom sale nema. Ima da se kolju jos 50000 puta dok konacno neko nekog ne istrebi i zashto cekati tako neshto? Lepo svi na svoju stranu i kraj priche.

Zar ti misliš da bi cjepanja tu stala. Dalje bi se cijepala i RS i Srbija. Sve dok se ne iscjepaju do granica raznolikih interesa.

Vlast nikad nisu drzale marionete kao sto je gradonacelnik Sarajeva.:evil:
Njih uvek stvarni vladari isture kao figuru da naivnim zamazu oci.
I pitanje za tebe. Sto ne odes kod gradonacelnika da ga pitas kod koga redovno ide po svoje misljenje o svim vaznim i nevaznim pitanjima?:think:
Mozda ti i kaze, ali sumnjam.

Vlast nisu držale marionete poput gradonačelnika, a onda odmah ispod tvog posta neko postavi slike svih gradonačelnika od '91.
A i načelnika opština, niko naravno neće spomenuti da je više godina sarajevske opštine centar načelnik bio Ljubiša Marković. Srbin.
Mislim, što bi to neko spomenuo kada je ljepše pisati da talibani drže vlast.

Stvar je u tome da je u gradu Sarajevu vlast dobila Socijaldemokratska partija (SDP) i da vlada sa Našom strankom (stranka ljevice). Ono što hoću time da kažem jeste da je volja građana Sarajeva da u njihovom gradu vlada ljevica.
Ljevica, pogotovo bivši članovi SKJ je totalna kontradiktornost islamskom fundamentalizmu, desnom radikalizmu bilo kakve vrste.

Što meni niko ne odgovori zašto svi tvrde da u jednom Sarajevu vladaju šerijatski zakoni, a vlast (po volji građana izabana) drže bivši članovi SKJ, dakle ljevičari?

Zar ti misliš da bi cjepanja tu stala. Dalje bi se cijepala i RS i Srbija. Sve dok se ne iscjepaju do granica raznolikih interesa.

A ti mislish da ja volim shto je sve to tako.... Jednostavno vi ovako mozete josh 500 godina. Buducnosti ovako nema, tako da bi to bilo bolje za sve. Ili jednom se neshto dogovorite kao ljudi, ako ste u stanju uopshte ili se razilazite.

A ti mislish da ja volim shto je sve to tako.... Jednostavno vi ovako mozete josh 500 godina. Buducnosti ovako nema, tako da bi to bilo bolje za sve. Ili jednom se neshto dogovorite kao ljudi, ako ste u stanju uopshte ili se razilazite.

Pa ne birini ti, proći će ovi rušilački trendovi , dok ove oligarhije pograbe šta je ostalo, pa će se tenzije smanjivati. Neće biti interesa da se narod huška - trebaće jeftine radne snage,

Svijuh, veliš!?? Pa, ti ne da nisi Srbin, nego nisi ni Sarajlija. Svijuh kažu muslimani, al' ne sarajevski (to su oni koji su i pre rata generacijama živeli u SA), nego oni sa brda, oni has muslimani. Tako da si provaljen, i ne trudi se više.

A, sad ja da ti kažem... Ja kome u ličnoj karti piše:
-Mesto i opština rođenja: Sarajevo, Centar - Sarajevo
...e, ja ću došljo da ti kažem šta je Sarajevo (bilo), a šta ste vi došlje od njega napravile.

Sarajevo je bio grad kakvog ovaj deo Evrope, a Jugoslavije sigurno, nikada više imati neće. Prelep grad, sa dobrim ljudima.
U Sarajevu se niko nije osećao strancem. Sarajevo je svakog primalo otvorna srca, i svako pošten ga je zavoleo i smatrao svojim drugim zavičajem.
U Sarajevu je, kao nigde drugde, bila neverovatna mešavina nacija i vera, ali kompaktna, složna. Zbog toga je Sarajevo prednjačilo u svemu, u odnosu na druge, pa i veće, jugoslovenske gradove. Svi svetski trendovi su u Zagreb i Beograd stizali preko Sarajeva. Sarajevo je imalo najbolju muzičku scenu u Jugoslaviji.
Sarajevo je jedinstveno bilo i po tome što kada papak dođe u njega, njega taj grad emancipuje, dok su papci uspevali da poseljače Zagreb i Beograd.
I, da ne nabrajam dalje. Sarajevo je imalo duh, koji nijedan drugi grad nije. Samo Sarajevo je imalo pojam Sarajevska raja. Sam taj pojam je ukazivao na način (su)života u njemu.

A, onda ste došli vi. To je izgledalo kao najezda orka. Doneli ste sa sobom svoje smrdljive, otrovne ideje. Povraćalo vam se od sloge koju ste tamo zatekli, i trudili ste se svim silama da je razbijete. A, nama se povraćalo od vas.
Taj grad se našao zatečen, nenaviknut na takve pridošlice, nijeimao odbrambeni mehanizam. Onda ste vi počeli da trujete duše njegovih građana. Plašili ste ih njihovim komšijama.
I kada ste osetili da je strah dostigao tačku ključanja, stavili ste dvojici narkomana i kriminalaca pištolje u ruke da ubiju poštene ljude. Znali ste da će strah učiniti dalje svoje. Nikle su prve barikade isprepadanog dela Sarajlija. Sve je ličilo na to da je slom grada blizu. Ali, Sarajevo ne bi bilo Sarajevo kada bi se tek tako prepustilo siledžijama. sarajevo je još jednom pokušalo da pokaže da ima to što se zove sarajevska raja. To vas je izbezumilo, pa ste stavili drugom kriminalcu i njegovim banditima snajpere u ruke da zapucaju po toj raji, a onda ste za to pucanje optužili deo te sarajevske raje. Strah je bio toliki da su vam uplašeni ljudi poverovali, i toga dana ste ubili taj grad.

A, posle ste ubijali i one koji se nisu klanjali vašem Bogu, da biste na kraju, uz pomoć srpskih kriminalaca i izdajnika, kao što je Milošević i njegove sluge, očistili taj grad od Srba. Sveli ste ih na statističku grešku.
Da im ne bi palo na pamet da se kasnije vrate, vi ste u neverovatno kratkom roku na ruševine Sarajeva grada premestili Teheran, sa tendencijom da ga "unapredite" u Kabul.
U Teheranu, a još manje u Kabulu, Srbin ne može da živi, a bog'me ni Hrvat, pa čak ni musliman koji u sebi još nosi ostatke onoga mrtvog grada.
Zato svi oni iseljavaju, koji su otišli ne vraćaju se, i sva se ta smrdljiva Azija raširila po trupini mrtvog grada, i hrani se njegovim raspadnutim telom, kao i svaki parazit.
Bejah u tom evropskom Teheranu (na prelasku u Kabul) pre manje od mesec dana. I, videh nema parka pored moje zgrade, i drveća u njemu, na koje sam se kao dete verao. Sad je tamo "lansirna rampa". Nema ni dečijeg igrališta preko puta. Nema onih ljuljaški i klackalica, ni tobogana, uklizanog toliko da si imao osećaj da ćeš sa njega pravo u Miljacku da odletiš. I tamo je "lansirna rampa". I, tako svugde po truplu moga mrtvog grada. Lansirne rampe, sve jedna do druge.

Pa, sedite gospodo u te vaše rakete, odletite daleko, daleko, što dalje od Evrope, i pustite nas da dođemo, sa počastima pokopamo, i poslednji put pozdravimo NAŠ grad, koji ste VI ubili!

svaka cast za post :ok:

Back