vjerujete li u prosle zivote ?

Ne, ne veruvam. Imao sam jedno razmisljanje slicno reinkarnaciji koje sam izneo na pdf Prirodne nauke, ali je takvo razmisljanje propalo.

Nije mi nikad padalo na pamet da neke stvari iz sadasnjosti objasnim proslim zivotima, karmom i sta ti sad znam. Primecivao sam taj ''bumerang efekat'' da kad nesto uradim, istom merom mi se vrati, ali ga nisam primenjivao na prosle zivote i krivio sudbinu sto je tako zla.

Ne ne verujem u prosle zivote jer to ne postoji vec je to samo pogresno shvatanje ljudi

Probelm je sto ljudi imaju pogresna shvatanja nekih iskustava koja jos ne razumeju jer nauka nema obajsnajenja za njih i covek je jos uvek neistrazeno bice.

Medjutim, neka secanja iz proslosti ili dozivljaji,koja vam se ponekada ucine kao da ste ih vec doziveli slicnu ili istu situaciju vec nekada imali iako znate da niste licno bili u njoj, mogu da se prirpisu nasoj genetici.

I to je ono sto je nama ljudima jos nepoznatao.

A to je da smo nasu genetiku dobili od nasih predaka preko nasih roditelja.

Danas je poznato da se mnoge bolesti i slabosti genetski prenose.

Naravno ne samo i bolesti vec i jake strane nasih predaka.

Pa tako smatram da mogu genetski da se prenesu neka iskustva proslih generacija preko nase genetike, i da nam nesto u zivotu dodje jako poznato kao da smo to vec ili slicno doziveli.

Onda to pogresno prirpisujemo proslim zivotima i od toga se stvara lazna religija...cesto mozemo da cujemo kako ljudi kazu, to mu je od dedu, ne ne od pradede, jer on je bas bio isti takav, pa tako verujem d da genetika moze mnogo vise od svega toga da prenese

Poslednja izmena:
Ne ne verujem u prosle zivote jer to ne postoji vec je to samo pogresno shvatanje ljudi

Probelm je sto ljudi imaju pogresna shvatanja nekih iskustava koja jos ne razumeju jer nauka nema obajsnajenja za njih i covek je jos uvek neistrazeno bice.

Medjutim, neka secanja iz proslosti ili dozivljaji,koja vam se ponekada ucine kao da ste ih vec doziveli slicnu ili istu situaciju vec nekada imali iako znate da niste licno bili u njoj, mogu da se prirpisu nasoj genetici.

Pa tako smatram da mogu genetski da se prenesu neka iskustva proslih generacija preko nase genetike, i da nam nesto u zivotu dodje jako poznato kao da smo to vec ili slicno doziveli.

Onda to p
rirpisujemo proslim zivotima i od toga se stvara lazna religija...

Hmm, zanimljivo razmisljanje, mozda je to objasnjenje za ''prosle zivote''.

Evo vam priemer odma gore iznad cocija.

Covek je zagovrnik tih prravaca religija hinduizam budizam cakre, joge tid, koji se ustvari zansivaju na shvatanju da covek zivi vise zivota.

Svako mislenje koje opovrgava tu ideju to jest koje opovrgava to pogresno verovanje, bode ga u oci i on dobija paniku, razum biva isklucen i nastupa odma odbranbeni mehanizam koji nije naucio da stavi pod kontrolu, jer pravci razmisljanja koje sledi ne sadrze tako nesto.

Posto je svestan da protiv datog argumenta ne moze nista da kaze pametno i nasuprot.

Onda nastupa primitivna metoda izrugavanja i pljuvanja po onome koji je rekao neku misao protiv, ne bi li tako obezvredio receno i opet umirio svoju savest, koja mu ponovo kaze d aje na pogresnom putu...

Mi kao ljudi imamo i svoju buducnost i volju na koju mozemo da uticemo.
Tako da genetika nije ta koja nas sputava da se razvijamo, ali verujem da neka secanja putem genetike ili celija u kojima se sve skladira, mogu da se naslede od predaka....

Poslednja izmena:
zasto onda svi islandani nisu visoki i plavi posto u blizini nema tamnih ?

Znas li ti da u genetici jednog psa imas sve pse i velike i male a ispadne samo vucjak ili pudlica itd.

Postoje genetksi pokretaci ili kodovi koji drze odredjeni program pod zastitom a odredjeni moze da se odkluca i aktivira na poznate ili nepoznate nacine.

Tako u genetici coveka ima mnogo toga, ali iz odredjenih razloga odredjeni kljuc utice da se nesto odrzi dok nesto moze da se aktivira.

Ovih dana se rodila potpuno bela beba iako je mama crnkinja.

Recimo zivotinje imaju mnogo siru geneticku mogucnost od one koju vidimo ocima.

Odredjena situacija, uslovi itd mogu da pokrenu mnoge druge vec postojece geneticke zapise koje mi trenutnoi ne vidimo, i onda dolazi da se zivotinja prilagodi.

Onda se jave evolucionisti pa kazu: eto dokaza za evoluciju?

I na tome ubijaju grdne pare.

Narvno oni se obezbede, stvore svoje religozne sledbenike od malih nogu, mi im saljemo svoju decu da ih uce sta ce verovati kada porastu da bi ovi mogli da zive dobro.
Oni od njih stvaraju janjicare koji ce poginuti braneci njihovu stvar.

To je metoda prekrstavanja...

Kao kada su islamizirali janjicare a onda ih dovedu u Srbiju...

Poslednja izmena:

Onda to pogresno prirpisujemo proslim zivotima i od toga se stvara lazna religija...cesto mozemo da cujemo kako ljudi kazu, to mu je od dedu, ne ne od pradede, jer on je bas bio isti takav, pa tako verujem d da genetika moze mnogo vise od svega toga da prenese

Zanimljiv stav,ali on nista ne objasnjava,jer kako moze genetski da se prenese secanje,ako preci nikad nisu bili na odredjenoj lokaciji,a tebi se cini poznatom?Ili,neka zivotna situacija ili kad prvi put upoznajemo neku osobu a cini nam se da je poznajemo odranije,a ni tvoji roditelji je ne poznaju?Msm,objasni malo taj genetski prenos.
Licno vise puta mi se desilo tako nesto,ali jednostavno nemam pravi odgovor odakle mi ta"secanja".

Zanimljiv stav,ali on nista ne objasnjava,jer kako moze genetski da se prenese secanje,ako preci nikad nisu bili na odredjenoj lokaciji,a tebi se cini poznatom?Ili,neka zivotna situacija ili kad prvi put upoznajemo neku osobu a cini nam se da je poznajemo odranije,a ni tvoji roditelji je ne poznaju?Msm,objasni malo taj genetski prenos.
Licno vise puta mi se desilo tako nesto,ali jednostavno nemam pravi odgovor odakle mi ta"secanja".

SLICNOST. NE MORA DA BUDE ISTA SITUACIJA...

I da si imao,la prosli zivot, nije moguce da dozivis iste situacije.

Tebi se to ne desava uvek nego retko, ponekad, jer se ne radi o istim situacijama ali slicnim.

Pa i u ovom zivotu se desi da mislimo da nam je neka osoba poznata, a posle nekog vremena ustanovimo da smo pogresili jer je toliko bila slicna sa nekom koju mi znamo...

Pokusao sam da sve to i obajsnim sebi takodje sanjanjem.

Cesto sanjamo a da vise neznamo da smo nesto sanjali i sta.

Ali da se ponekada desi slicna situacija, mesto, i ona nam je na neki nacin poznata a da neznamo kako...

Poslednja izmena:
PALI ANĐELI MOGU DA ČOVEKU DAJU VIZIJE - NAVODNA "SEĆANJA" NAVODNOG "PROŠLOG ŽIVOTA"!

Ovo je druga varijanta o kojoj nisam hteo odma da pisem.

Smatram da se i ovo dogadja pored gore pomenutog.

Pokusao sam da napravim razliku, kada to moze da bude preneseno secanje a kada demoni.

Jer to se desava svima, da se nadju u neku situaciju koja im je nekako poznata.

Mislim da je delovanje demona tada kada imamo slucajeve gde se neki navodno secaju svih detalja...

Poslednja izmena:
PALI ANĐELI MOGU DA ČOVEKU DAJU VIZIJE - NAVODNA "SEĆANJA" NAVODNOG "PROŠLOG ŽIVOTA"!
mislim da je ovo tačno...
da neko može zloupotrebiti potrebu ljudi da budu nešto posebno...
većina onih koji se sećaju prošlih života se zanimljivo vezuju za poznate ličnosti....

sa druge strane... reinkarnacija je jedini mogući sistem ako je sistem namenjen da bude pravedan za ljudske duše tj. da bude neka vrsta škole za duše....
ako smo pak zamišljeni samo kao prolazna duhovna hrana i inspiracija za neka druga bića onda je to već druga stvar i takav sistem me ne interesuje i takav Bog mi kao individui ne bi bio prijatelj...

zašto nije pravedno ni korisno imati jedan život...
zato što se ne svi u rađamo u istoj početnoj tački...niti se suočavamo sa uporedivim iskušenjima i životnim lekcijama...

neki se rode u jednom okruženju i jednoj vrsti problema, neki u drugom... i to je skroz neravnopravno raspodeljeno...
nije jednako težak život (ne pričam o materjalnom aspektu) nekom ko se rodio u porodici gde je svakog dana kupan ljubavlju i pažnjom i nekog ko se rodio u sirotištu ili kao invalid ili u porodici gde vlada sujeta i gde ga možda maltretiraju ili ignorišu.... znamo da ljudima ne treba suditi baš zbog toga što nismo živeli njihov život i ne znamo kakve su ih muke i iskušenja i početni uslovi doveli do nečega što su uradili...drugi život je šansa da se iskusi drugačiji pogled na svet i da se kroz življenje u drugoj perspektivi čovek oslobodi nekih predrasuda da duša nauči neke životne lekcije...

mišljenja sam da ako reinkarnacija postoji onda se upravo stečene životne mudrosti prenose sa dušom iz jednog u drugi život naravno u onoj meri u kojoj nisu u suprotnoti sa kontekstom novog života...

sećanje na prošle živote bi bilo štetno jer nismo u stanju najčešće da razumemo ni ovaj koji sad živimo...možda bi za ljude koji steknu izvesni visoki nivo razvoja bilo korisno da zavire u prošle živote, ali za 99,999% ljudi ne bi...znamo ono što trebamo da znamo da bi mogli da se fokusiramo na lekcije koje nam ovaj život donosi......

hrišćanstvo propoveda da nema reinkarnacije ali da posle smrti dolazi ili raj ili pakao...
problem je da su raj i pakao stanja a ne proces...
zamrzunta slika a ne život..

sa druge strane raj bi imao smisla kao viši duhvni svet za one koji se oslobode sujete....a pakao kao čistilište za one u kojima je sujeta prevagnula....
međutim ako bi se i u jednom i udrugom odvijala neka aktivnost, onda bi oni po definiciji bili reinkarnacija...ne u ovom istom svetu, ali reinkarnacija...

mislim da je ovo tačno...
da neko može zloupotrebiti potrebu ljudi da budu nešto posebno...
većina onih koji se sećaju prošlih života se zanimljivo vezuju za poznate ličnosti....

sa druge strane... reinkarnacija je jedini mogući sistem ako je sistem namenjen da bude pravedan za ljudske duše tj. da bude neka vrsta škole za duše....
ako smo pak zamišljeni samo kao prolazna duhovna hrana i inspiracija za neka druga bića onda je to već druga stvar i takav sistem me ne interesuje i takav Bog mi kao individui ne bi bio prijatelj...

zašto nije pravedno ni korisno imati jedan život...
zato što se ne svi u rađamo u istoj početnoj tački...niti se suočavamo sa uporedivim iskušenjima i životnim lekcijama...

neki se rode u jednom okruženju i jednoj vrsti problema, neki u drugom... i to je skroz neravnopravno raspodeljeno...
nije jednako težak život (ne pričam o materjalnom aspektu) nekom ko se rodio u porodici gde je svakog dana kupan ljubavlju i pažnjom i nekog ko se rodio u sirotištu ili kao invalid ili u porodici gde vlada sujeta i gde ga možda maltretiraju ili ignorišu.... znamo da ljudima ne treba suditi baš zbog toga što nismo živeli njihov život i ne znamo kakve su ih muke i iskušenja i početni uslovi doveli do nečega što su uradili...drugi život je šansa da se iskusi drugačiji pogled na svet i da se kroz življenje u drugoj perspektivi čovek oslobodi nekih predrasuda da duša nauči neke životne lekcije...

mišljenja sam da ako reinkarnacija postoji onda se upravo stečene životne mudrosti prenose sa dušom iz jednog u drugi život naravno u onoj meri u kojoj nisu u suprotnoti sa kontekstom novog života...

sećanje na prošle živote bi bilo štetno jer nismo u stanju najčešće da razumemo ni ovaj koji sad živimo...možda bi za ljude koji steknu izvesni visoki nivo razvoja bilo korisno da zavire u prošle živote, ali za 99,999% ljudi ne bi...znamo ono što trebamo da znamo da bi mogli da se fokusiramo na lekcije koje nam ovaj život donosi......

hrišćanstvo propoveda da nema reinkarnacije ali da posle smrti dolazi ili raj ili pakao...
problem je da su raj i pakao stanja a ne proces...
zamrzunta slika a ne život..

sa druge strane raj bi imao smisla kao viši duhvni svet za one koji se oslobode sujete....a pakao kao čistilište za one u kojima je sujeta prevagnula....
međutim ako bi se i u jednom i udrugom odvijala neka aktivnost, onda bi oni po definiciji bili reinkarnacija...ne u ovom istom svetu, ali reinkarnacija...

Pa ne zivimo u izolaciji.

Imamo mnostvo primera bogatih i slavnih licnosti da vidimo kako im je.

A pogotovo mnogi od njih su bili dole medju prosecne pa su dosli na te vise grane.

Sta ima je slava,. imetak, lagodan zivot omogucio?

Sve alkohloicari, drogerasi, ubijaju se, zene, rastavljaju i nigde ne mogu da nadju sebe i saberu se...

Resenje nije u tome da lazemo sebe da cemo se nekada roditi ponovo pa ce nam mozda biti bolje.

VEC JE RESENJE U TOME DA SADA OD SVOG ZIVOTA UCINIMO NESTO ZA VECNOST...

Poslednja izmena:
Pa ne zivimo u izolaciji.

Imamo mnostvo primera bogatih i slavnih licnosti da vidimo kako im je.

A pogotovo mnogi od njih su bili dole medju prosecne pa su dosli na te vise grane.

Sta ima je slava,. imetak, lagodan zivot omogucio?

Sve alkohloicari, drogerasi, ubijaju se, zene, rastavljaju i nigde ne mogu da nadju sebe i saberu se...

u slavu i bogatstvo ih vuče sujeta...
želja za većom vrednošću, frustracija zbog manje vrednosti u koju ih je neko nekad ugurao...

mislim da vođen sujetom još niko nije našao sreću...
jer se sujeta širi kao virus iz jedne oblasti života u drugu...

uostalom kao što sam kazao na drugoj temi, mislim da je sujeta trojanac preko koga ljudima mogu da manipulišu neka bića nazovimo ih demoni i da ih sve više potčinjavaju sebi...
zato je put sujete stranputica, a svaki greh vodi u sledeći teži od prethodnog...

e sad treba biti mudar i prepoznati sujetu, gordost, taštinu jer se nekad krije i u naizgled dobronamernim stavvovima...
mislim da je Hrist najviše doprineo razumevanju ovog problema jer je shvatio da se sujeta najbolje isteruje iz čoveka ljubavlju...
međutim ljubav ne nastaje ni iz čega... ljubav i pozitivnu energiju kultivišu od rođenja roditelji koji svoje dete iskreno vole i to pokazuju...ta ljubav se transformiše u ljubav prema sebi u smislu brige za svoju dugoročnu dobrobit a ova opet u brigu za bližnje...ovo je opšte poznato u psihologiji..
problem je što nisu svi ljudi u detinjstvu dobili iskrenu ljubav koju su mogli da prepoznaju kao ljubav...i što su je manje dobili to je njihova startna pozicija u ovom životu teža...

Resenje nije u tome da lazemo sebe da cemo se nekada roditi ponovo pa ce nam mozda biti bolje.
]
da baš zbog tog obmanjivanja sebe da ima vremena u nekom sledećem životu, za ljude je bolje da ne znaju da sledeći život postoji...

VEC JE RESENJE U TOME DA SADA OD SVOG ZIVOTA UCINIMO NESTO ZA VECNOST...

pa da... u meri u kojoj smo u mogućnosti da duhovno napredujemo...
mislim da se duhovni napredak meri u dve dimenzije
jedna je sloboda od sujete, a druga sposobnost za ljubav...

da li se na kraju života pogleda da li je čovek krećuči se u ovakvom koordinatnom sistemu prešao granicu za raj ili pakao, to ne znam...
ja sam mišljenja da mu je možda krajna tačka u ovom životu, početna tačka u narednom...

Poslednja izmena:
Hajda da postavimo pitanje...

ZAŠTO JE ČOVEKU TEŠKO DA PRIZNA DA POSTOJI TVORAC I DA JE ZAPISAO SVOJOM RUKOM 10 BOŽJIH ZAPOVESTI?

Zašto NE PRIZNATI sebi da smo svi prekršili Božji zakon (10 Božjih zapovesti) i ZAŠTO ODBACITI Božji dar Spasenja - Isusa Hrista?

Zašto grešnici odlučuju da NE VERUJU Bogu na reč??? Zašto prekršitelji zakona Božjeg (bezakonici) neće da veruju da postoji Sotona i pali anđeli koji imaju mogućnost da čine natprirodne manifestacije?

Zašto gurati svoj ego i svoje želje na prvo mesto...

umesto da se pokajemo pred Tvorcem koji sve vidi i da prihvatimo Njegov ponuđeni dar spasenja - Isusa Hrista?

Joh 3:16 Jer, Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina da niko ko u njega veruje ne propadne, nego da ima večni život.
Joh 3:17 Nije Bog svog Sina poslao u svet da svet osudi, nego da se svet kroz njega spase.
Joh 3:18 Ko u njega veruje, ne osuđuje se; a ko ne veruje, već je osuđen jer nije poverovao u ime jedinorođenog Božijeg Sina.
Joh 3:19 A ovo je ta osuda: svetlost je došla na svet, ali su ljudi više voleli tamu nego svetlost jer su im dela bila zla.
Joh 3:20 Ko god čini zlo, mrzi svetlost i ne izlazi na svetlost da njegova dela ne izađu na videlo.
Joh 3:21 A ko živi u skladu sa istinom, izlazi na svetlost da se pokaže da su njegova dela učinjena u Bogu.

Poslednja izmena:
SLICNOST. NE MORA DA BUDE ISTA SITUACIJA...

I da si imao,la prosli zivot, nije moguce da dozivis iste situacije.

Tebi se to ne desava uvek nego retko, ponekad, jer se ne radi o istim situacijama ali slicnim.

Pa i u ovom zivotu se desi da mislimo da nam je neka osoba poznata, a posle nekog vremena ustanovimo da smo pogresili jer je toliko bila slicna sa nekom koju mi znamo...

Pokusao sam da sve to i obajsnim sebi takodje sanjanjem.

Cesto sanjamo a da vise neznamo da smo nesto sanjali i sta.

Ali da se ponekada desi slicna situacija, mesto, i ona nam je na neki nacin poznata a da neznamo kako...

Ja nemam tvrdnju ni da postoji ni da ne postoji prosli zivot.Jednostavno na neka pitanja nemamo odgovor,a u nedostatku istog,ja ne pravim stavove.

Ali možete da ustvrdite da postoji ŽIVOT i da život ima smisao svog postojanja (ako ne postoji zlo).

A takođe možete da ustvrdite da postoji SMRT! Za kojeg nemate objašnjenje, osim ako ne prihvatite Božje objašnjenje ili neki surogat Sotone (kao na primer verovanje u reinkarnaciju).

Jeste li se zapitali da ako Bog postoji kako ćete proći na SUDU Božjem?

Ako Vam Bog bude dao po pravdi to će morati biti kazna - jer su svi ljudi zgrešili protiv Božjeg zakona.

A ako hoćete da Bog pruži Vama milost, onda morate prihvatiti Božji DAR koji Vam je ponuđen...

Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.
Joh 3:17 Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.
Joh 3:18 Koji Njega veruje ne sudi mu se, a koji ne veruje već je osuđen, jer ne verova u ime Jedinorodnog Sina Božijeg.

Poslednja izmena:
Hajda da postavimo pitanje...

ZAŠTO JE ČOVEKU TEŠKO DA PRIZNA DA POSTOJI TVORAC I DA JE ZAPISAO SVOJOM RUKOM 10 BOŽJIH ZAPOVESTI?

Zašto NE PRIZNATI sebi da smo svi prekršili Božji zakon (10 Božjih zapovesti) i ZAŠTO ODBACITI Božji dar Spasenja - Isusa Hrista?

Zašto grešnici odlučuju da NE VERUJU Bogu na reč??? Zašto prekršitelji zakona Božjeg (bezakonici) neće da veruju da postoji Sotona i pali anđeli koji imaju mogućnost da čine natprirodne manifestacije?

Zašto gurati svoj ego i svoje želje na prvo mesto...

umesto da se pokajemo pred Tvorcem koji sve vidi i da prihvatimo Njegov ponuđeni dar spasenja - Isusa Hrista?

Joh 3:16 Jer, Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina da niko ko u njega veruje ne propadne, nego da ima večni život.
Joh 3:17 Nije Bog svog Sina poslao u svet da svet osudi, nego da se svet kroz njega spase.
Joh 3:18 Ko u njega veruje, ne osuđuje se; a ko ne veruje, već je osuđen jer nije poverovao u ime jedinorođenog Božijeg Sina.
Joh 3:19 A ovo je ta osuda: svetlost je došla na svet, ali su ljudi više voleli tamu nego svetlost jer su im dela bila zla.
Joh 3:20 Ko god čini zlo, mrzi svetlost i ne izlazi na svetlost da njegova dela ne izađu na videlo.
Joh 3:21 A ko živi u skladu sa istinom, izlazi na svetlost da se pokaže da su njegova dela učinjena u Bogu.

Voli pogotovo decu u Africi, umre ih 30 000 na dan

Nije me sramota da branim svoga Gospoda Isusa Hrista i Oca našega i Svetog Duha...

Mat 28:18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
Mat 28:19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Mat 28:20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

sa kojim sam učinio zavet pred nebom i zemljom kao svedocima!

A zašto i svi vi dragi prijatelji ne biste odlučili da se vratite Bogu i da učinite zavet sa Njim (da obećate dobru savest)?

1Pe 3:21 Za spomen toga i nas sad spasava krštenje, ali ne pranje telesne nečistote, nego obećanje dobre savesti Bogu vaskrsenjem Isusa Hrista.
1Pe 3:22 Koji je s desne strane Bogu, otišavši na nebo, i slušaju Ga anđeli i vlasti i sile.

Zašto ne biste poslušali Hristove reči...

Mar 16:15 I reče im: Idite po svemu svetu i propovedite jevanđelje svakom stvorenju.
Mar 16:16 Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.

Nemojte i dalje odbacivati Isusa Hrista - Božji neprocenjivi dar spasenja!

Poslednja izmena:

Back