Vjerski poglavar ISLAMA u OSMANSKOME CARSTVU....

gost 4554

Buduća legenda
Poruka
39.135
......davao blagoslov ubijanju nedužnih muških potomaka preminuloga sultana neposredno nakon što novi sultan stupi na presto....U bezumnom davljenju stradali su i po stotine bračnih,vanbračnih braća,polubraća,sinova...... :shock:
NO COMMENT...Oni su to kako kažu radili po Allahovoj volji,da bi Muhamedov Naslednik imao neograničenu vlast u Carstvu.... :shock:

FARMACEUT:
......davao blagoslov ubijanju nedužnih muških potomaka preminuloga sultana neposredno nakon što novi sultan stupi na presto....U bezumnom davljenju stradali su i po stotine bračnih,vanbračnih braća,polubraća,sinova...... :shock:
NO COMMENT...Oni su to kako kažu radili po Allahovoj volji,da bi Muhamedov Naslednik imao neograničenu vlast u Carstvu.... :shock:

Gde li si sikopao ovu glupost. Kakvi muhamedovi naslednici jesil ti dobro MUHAMEDA A.V.S nije nasledio ni njegov naslednik vec neko od njegovih ashaba i to po izboru naroda. A sto se tice sultana niko nije davio svoju decu niti ubijao to si ti pobrkao svoje KRALJEVE jer su se rodjena braca ubijala medzusobno zbog vlasti da ne govorim da su rodjena deca ubijala svoga oca da bi dosla na vlast. Nasao si los primer da klevetas islam pogledaj prvo HRİSCANSKE KRALJEVE eNGLESKE, FRANCUSKE PA İ SRBİJE kako su i sta su radili da dodju do vlasti. BAs si g nepametan! ovaj izraz nije zabranjen jel da???

sagapo:
E,zar nisi znao,TURČINE da je sultan imao titulu Kalife,znači-Muhamedovog naslednika na zemlji....A da je islamski vjerski vrh davao blagoslov davljenja nedužnih svilenim gajtanima zarad viših ciljeva pisali su mnogi...
Evo ti najbolji primjer...ISTORIJA OSMANSKOGA CARSTVA,Rober Mantran,izdavač KLIO,Beograd,2002. 8)
NİSAM znao da je imao titulu Kalife mozda Halife samo nesto mi ta tvoja istorija nema neko istinito znacenje jer kao sto kaze u nadrealistima kad pokazuju NAstavnika istorije kako objasnjava srpskoj deci istoriju (ucenik pita nastavnika Urose Urose kako su nam ubili kralja a Nastavnik na to daje odgovor PODLO i na MUCKİ nacin. Sta ces kad imate posebnu istoriju pisete je u sklopu bajki za laku noc. A sto si se Uhvatio sultana kad veze nemas pricaj malo o svojim kraljevim pricaj kako je narod bacio Kralja i DRagu masi sa balkona ja se toga secam iz serija pricaj kako su vasi kraljevi dolazili na vlast prvo sakrij svoju sramotu pa napadaj druge.[/quote]

Kalifa,tj Turski Sultan je u Osmanskome carstvu imao ulogu vjerskog vođe,što još više ukazuje na miroljubivost islama.....A nakon stupanja na presto svaki novi sultan je podizao velelepna turbeta braći koje je koliko juče predao evnusima za pod gajtan.... :shock: :shock:
Naravno,sve uz Blagoslov Islamske uleme.... :shock:
A što se Aleksandra i Drage Mašin oni su sa Srpskoga prijestola uklonjeni u puču u kojem Pravoslavna Crkva nije imala utjecaja,tako da je svaka paralela izlišna..... :roll: 8)

Abdurrahman:
Tako ti je to, kad je neko uprljan do usiju od predaka njegovi a i on sam, pa sad prebacuje prljavstinu i smrad svoj na druge , zeleci da niko ne spomene njegove, da bi prije ugrabio napasti i prebaciti s sebe na druge svoju necist.

Neka ih nemoj se raspravljati sa njima nismo mi kao oni!!! A 500 godina vladati nad nekim bez vecih problema pokazuje samo jedno ili da su vladari bili previse pametni i dobri ili da su podtlaceni bili glupi pa nisu umeli 500 godina da se oslobode.

sagapo:
Abdurrahman:
Tako ti je to, kad je neko uprljan do usiju od predaka njegovi a i on sam, pa sad prebacuje prljavstinu i smrad svoj na druge , zeleci da niko ne spomene njegove, da bi prije ugrabio napasti i prebaciti s sebe na druge svoju necist.

Neka ih nemoj se raspravljati sa njima nismo mi kao oni!!! A 500 godina vladati nad nekim bez vecih problema pokazuje samo jedno ili da su vladari bili previse pametni i dobri ili da su podtlaceni bili glupi pa nisu umeli 500 godina da se oslobode.

Ja sam govorio o Turskome sultanu....a vi valjda sebe ne smatrate Turcima.... :shock:

Ja sam govorio o Turskome sultanu....a vi valjda sebe ne smatrate Turcima.... :shock:[/quote]

Ti si napao İslam time sto si poceo da nabrajas sta su Turski sultani radili itd. Ja sebe mogu da nazovem Turcinom jer to jesam ako mi neverujes proveri iz koje drzave pisem. A nisu svi muslimani Turci kako ih ti svrstavas.

sagapo:
Ja sam govorio o Turskome sultanu....a vi valjda sebe ne smatrate Turcima.... :shock:

Ti si napao İslam time sto si poceo da nabrajas sta su Turski sultani radili itd. Ja sebe mogu da nazovem Turcinom jer to jesam ako mi neverujes proveri iz koje drzave pisem. A nisu svi muslimani Turci kako ih ti svrstavas.[/quote]

Ma ti si poturica,izmet srpskog naroda koji se potom iselio u Tursku....Eh,da ste svi krenuli tamo....gdje bi nam bio kraj.....Oslobodili bi se Agarjanskog okota.... :roll:

FARMACEUT:
sagapo:

Ti si napao İslam time sto si poceo da nabrajas sta su Turski sultani radili itd. Ja sebe mogu da nazovem Turcinom jer to jesam ako mi neverujes proveri iz koje drzave pisem. A nisu svi muslimani Turci kako ih ti svrstavas.

Ma ti si poturica,izmet srpskog naroda koji se potom iselio u Tursku....Eh,da ste svi krenuli tamo....gdje bi nam bio kraj.....Oslobodili bi se Agarjanskog okota.... :roll:[/quote]

Down boy....

Kelis:
FARMACEUT:
sagapo:

Ma ti si poturica,izmet srpskog naroda koji se potom iselio u Tursku....Eh,da ste svi krenuli tamo....gdje bi nam bio kraj.....Oslobodili bi se Agarjanskog okota.... :roll:

Down boy....
[/quote]

Pa neću valjda,Istinu uvijati u ukrasni papir.... :shock: :shock:

Pa neću valjda,Istinu uvijati u ukrasni papir.... :shock: :shock:[/quote]

Sto je za tebe istina za drugog je notorna glupost. Jedno je izneti misljenje a drugo vredjati. Problem je sto ovde mnogi ne znaju da iznesu misljenje a ne da ljude ubedjuju u svoje.
Istina je ako si nesto negde procitao? A gde je tu moc racionalnog rasudjivanja?
Znas li ti da sam nesto skontas a ne samo da citiras knjige?
Da sam na mestu moderatora ovog foruma ili jos bolje administratora religija bi ostala zakljucana jer VI ljudi ovde ne znate da iznosite misljenja i da postujete tudja opredeljenja vi se vredjate a to je ovde zabranjeno.
Sve postove bih obrisala i potpuno zatvorila forum sto iskreno savetujem administratorima!!!

Kelis:
Sve postove bih obrisala i potpuno zatvorila forum sto iskreno savetujem administratorima!!!
Hvala na savetu, ali ipak ćemo mi još razgovarati. 8) Drago nam je da naše rasprave izazivaju količinu emocija koja se mora obeležiti crvenim boldovanim italik fontom veličine osamnaest - to je ipak znak da priče imaju nekog odjeka. Pozdrav.

Sizif:
Kelis:
Hvala na savetu, ali ipak ćemo mi još razgovarati. 8) Drago nam je da naše rasprave izazivaju količinu emocija koja se mora obeležiti crvenim boldovanim italik fontom veličine osamnaest - to je ipak znak da priče imaju nekog odjeka. Pozdrav.

Pa da li ti mislis da je nekom reci da je izmet ....lepo?
Civilizovano?
Losa reklama nije reklama...
Nije cilj izazvati reakciju vec izazvati pozitivnu reakciju....

Ako neko ima svoje licne frustracije neka ih leci...ne treba da vredja bilo koga...Slozices se?
Uzgred svi moji postovi su dark-red, bold italic....a velicina slova 18 je iskoriscena kako bi se naglasila osnovna misao...

To izmet... nama nije nista neobicno sto tako se muslimani vrijedjaju, jer mi nismo ni naucili nista bolje od svojih je komsija pravoslavaca a nisu na boljem polozaju ni katolici, osim da nas vrijedjaju.

Ali neka, to je dokaz inteligencije, znanja, kulture, i odgoja a najprije pridrzavanja vjere...

Neka je mir na sljedbenike Istine.

Kelis:
Sizif:
Kelis:

Pa da li ti mislis da je nekom reci da je izmet ....lepo?
Civilizovano?
Losa reklama nije reklama...
Nije cilj izazvati reakciju vec izazvati pozitivnu reakciju....

Ako neko ima svoje licne frustracije neka ih leci...ne treba da vredja bilo koga...Slozices se?
Uzgred svi moji postovi su dark-red, bold italic....a velicina slova 18 je iskoriscena kako bi se naglasila osnovna misao...

Ja ne vide da ti pokaza bilo kakvo mišljenje na ovome forumu,izuzev što pljuješ po mojim izjavama.... :roll: :roll: Možda ne možeš na drugi način privući pažnju pa je pljuvanje,i dark red-bold način za takovo što.... :shock: :shock: :roll:

Abdurrahman:
To izmet... nama nije nista neobicno sto tako se muslimani vrijedjaju, jer mi nismo ni naucili nista bolje od svojih je komsija pravoslavaca a nisu na boljem polozaju ni katolici, osim da nas vrijedjaju.

Ali neka, to je dokaz inteligencije, znanja, kulture, i odgoja a najprije pridrzavanja vjere...

Neka je mir na sljedbenike Istine.

Taj koji napusti Vjeru u Gospoda Našega Isusa Hrista, Boga Oca i Duha Svetoga i prihvati učenje tzv.lažnog proroka Muhameda otpadak je od hrišćanstva....A otpadak, raspadni produkt varenja je... :roll:

Ja ne vide da ti pokaza bilo kakvo mišljenje na ovome forumu,izuzev što pljuješ po mojim izjavama.... :roll: :roll: Možda ne možeš na drugi način privući pažnju pa je pljuvanje,i dark red-bold način za takovo što.... :shock: :shock: :roll:[/quote]

Ako mislis da su tvoji postovi "tvoje misljenje" onda se grdno varas.
Ti ne znas nista drugo sem da vredjas druge vere i kulture i da prakticno teras ljude da veruju u Boga.
Mislim da su tvoji postovi odraz tvojih problema i frustracija koje vuces ne znam odakle i ne zanima me, ali da je ocigledno da ti imas nesto protiv bilo koga ko ne misli kao ti...ocigledno je.
Klasican "radikal" pristup. Ne kazem da to jesi ali ako nisi, verujem da bi te primili u svoje redove posto izmedju tebe i njih nema razlike.
Sem mozda one da vredjas ljude preko mreze na forumu a prosto sam negde sigurna da ne bi imao petlje da im isto to kazes u lice.Sta dobijas time sto stalno nekoga vredjas?
Nije ni cudo sto su zatvorili religiju pre nekoliko, zatvorili su je zbog ljudi kao ti.
Postujem svaciji izbor ...a razmisli da li ti to cinis...
Da li si ikada cuo za pojam tolerancije?

Sve najbolje

Kelis:
Ja ne vide da ti pokaza bilo kakvo mišljenje na ovome forumu,izuzev što pljuješ po mojim izjavama.... :roll: :roll: Možda ne možeš na drugi način privući pažnju pa je pljuvanje,i dark red-bold način za takovo što.... :shock: :shock: :roll:

Ako mislis da su tvoji postovi "tvoje misljenje" onda se grdno varas.
Ti ne znas nista drugo sem da vredjas druge vere i kulture i da prakticno teras ljude da veruju u Boga.
Mislim da su tvoji postovi odraz tvojih problema i frustracija koje vuces ne znam odakle i ne zanima me, ali da je ocigledno da ti imas nesto protiv bilo koga ko ne misli kao ti...ocigledno je.
Klasican "radikal" pristup. Ne kazem da to jesi ali ako nisi, verujem da bi te primili u svoje redove posto izmedju tebe i njih nema razlike.
Sem mozda one da vredjas ljude preko mreze na forumu a prosto sam negde sigurna da ne bi imao petlje da im isto to kazes u lice.Sta dobijas time sto stalno nekoga vredjas?
Nije ni cudo sto su zatvorili religiju pre nekoliko, zatvorili su je zbog ljudi kao ti.
Postujem svaciji izbor ...a razmisli da li ti to cinis...
Da li si ikada cuo za pojam tolerancije?

Sve najbolje
[/quote]

Prvo sa radikalima nemam nikakve vjeze,niti sa bilo kojom strankom...Jedino u što vjerujem je Bog jedini koji je na nebu....Svakome koliko je u mojoj moći pomažem....takovo mi je zanimanje....A i Vi ste mi se obraćali za pomoć za tacrolimus...I ovo je hvala..... :shock:
To govori o tome kakva ste osoba.... :cry:

Prvo sa radikalima nemam nikakve vjeze,niti sa bilo kojom strankom...Jedino u što vjerujem je Bog jedini koji je na nebu....Svakome koliko je u mojoj moći pomažem....takovo mi je zanimanje....A i Vi ste mi se obraćali za pomoć za tacrolimus...I ovo je hvala..... :shock:
To govori o tome kakva ste osoba.... :cry:[/quote]

Vazi, prvo smo malo ti pa mi sada najednom persiras ...kakvo glumatanje.
Prvo u tvoje sposobnosti kao farmaceuta ne sumnjam, posto sam od doticnih persona cula da si strucan, i obratila sam ti se za savet preko pp-a sto znaci da je trebalo da budes diskretan, kao sto si ovde dokazao da nisi.
Druga stvar kada si se pojavio na forumu zdravlje bio si nov i do tada tvoje postove nisma citala tj nisma se razocarala kao sada.
Trece mozda ne bi bilo lose da moje misljenje ne shvatis licno pa da pravis insinuacije na razne stvari.
Prosto ne slazem se sa tobom, mislim da propagiras izuzetnu versku netoleranciju i da na neki nacin pozivas na pobunu. Zbog ljudi kao ti su nas i bombardovali 99.-te
A ako cemo da iznosimo neke licne stvari, pazi mogu i ja tebe zestoko da prozovem...apropo tacrolimusa...

I poslednje ali ne i najmanje vazno jeste da ako verujes u Boga cime se ovde zestoko prsis i ako postis, trebalo bi da znas da u vreme posta ne treba da vredjas ljude i mislis im lose...kao sto cinis u skoro svakom postu u bilo kojoj temi.
Toliko o tvojoj veri, kada ti misle nisu ciste...dzaba ti...uzmio slobodno jedi kobasice...gresan si vise od njih...

Kelis:
To govori o tome kakva ste osoba.... :cry:

Vazi, prvo smo malo ti pa mi sada najednom persiras ...kakvo glumatanje.
Prvo u tvoje sposobnosti kao farmaceuta ne sumnjam, posto sam od doticnih persona cula da si strucan, i obratila sam ti se za savet preko pp-a sto znaci da je trebalo da budes diskretan, kao sto si ovde dokazao da nisi.
Druga stvar kada si se pojavio na forumu zdravlje bio si nov i do tada tvoje postove nisma citala tj nisma se razocarala kao sada.
Trece mozda ne bi bilo lose da moje misljenje ne shvatis licno pa da pravis insinuacije na razne stvari.
Prosto ne slazem se sa tobom, mislim da propagiras izuzetnu versku netoleranciju i da na neki nacin pozivas na pobunu. Zbog ljudi kao ti su nas i bombardovali 99.-te
A ako cemo da iznosimo neke licne stvari, pazi mogu i ja tebe zestoko da prozovem...apropo tacrolimusa...

I poslednje ali ne i najmanje vazno jeste da ako verujes u Boga cime se ovde zestoko prsis i ako postis, trebalo bi da znas da u vreme posta ne treba da vredjas ljude i mislis im lose...kao sto cinis u skoro svakom postu u bilo kojoj temi.
Toliko o tvojoj veri, kada ti misle nisu ciste...dzaba ti...uzmio slobodno jedi kobasice...gresan si vise od njih...
[/quote]

Grešan jesam,priznaje,jer svi smo mi grešni neko manje,neko više....Vjerujem u Gospoda i molitvama kako u vrijeme posta,tako i van njega pokušavam iskupiti svoje grijehe,znane i neznane.... :D
A kobasice,ostavljam Vama,ne koristim ih ni za vreme mrsa....
Iskreni pozdrav, :D

Back