Vjernost!

"....ćud je ženska smiješna rabota...", i opasna i nepredvidiva... uložite sve svoje mogućnosti da sačuvate našu vernost, dragi muškarci. :D

Ako ja treba da chuvam njenu vernost, a pogotovu da se trudim oko toga, teshko meni. Bolje je da budem sam ko' panj nego da gubim nerve zbog nekog ko nema ni trunke obraza.
Ja vise volim onu, "smeskaj se svakom, ne veruj nikom". Pa ni rodjenom bratu.

Vjernost je stvar izbora, a ne ljudske prirode...
I nije nista cudno ako se covjeku, cak i kad istinski voli, desi da mu se dopadne i neka druga osoba...
Pitanje je samo sta ce da uradi povodom toga...

Jesam, vjerna sam dok sam u ljubavi... I samo tada...

ne slazem se u potpunosti...mislim da je vernost i stvar izbora ali i stvar karaktera....polazim od sebe, kad sam s nekim onda sam samo s njim...kad zapocinjem novi odnos, stari (ako postoji) prekidam ma koliko povrsan bio...ne volim da se dajem kolicinski puno i to ti je....

Da li i koliko ste vjerni?
Da li varate svoju voljenu osobu, suzdrzavate se seksa sa drugim osobama, dokle seze vasa vjernost?

Iskreno vjeran sam svojoj djevojci, ali u posljednje vrijeme sve teze odoljevam iskusenjima, ali ipak se borim? Zasto moramo zeliti nesto drugo, ako imamo najbolje? :confused:
Vernost DA! Ali, ... uvek se pojavi ... trenutak slabosti ... ... usput, zar postoji muskarac koji bi odoleo Monici Belluchi ili Catherine Zeta-Jones ili ... "divljoj" (Slike forumashica i forumasha)...

Nikad ne reci nikad.
Vrlo jednostavno, u svakom slucaju licemerno, ali neke stvari se dese bas kad ih ne ocekujes. Eto, ja sam neko ko je `ucinio to gnusno delo preljube`. IZ LJUBAVI naravno (hahahahaha... ali je stvarno tako), ne prestajuci da volim (opet hahahahaha....ali je stvarno tako) osobu sa kojom zivim. Ta veza ne funkcionise vise ali ne mogu reci da mi je bas 100% zao sto se to dogodilo. Verovatno iz razloga sto se za to nikada nije saznalo. A mozda i zato sto ta veza nikako nije bila odrziva bez obzira na strast i emocije.

Eto, rekoh ja i preziveh

ma ko da me i briga...nikad nikog nisam proveravala i nemam nameru ni ubuduce...nek se on bori sa tim slabostima....mada, genetski njima je teze da se izbore....zene svijaju gnezda a muskarci su lovci (mada su toljage negde zagubili :D).....

ma ko da me i briga...nikad nikog nisam proveravala i nemam nameru ni ubuduce...nek se on bori sa tim slabostima....mada, genetski njima je teze da se izbore....zene svijaju gnezda a muskarci su lovci (mada su toljage negde zagubili :D).....

ako nastaviš sa sličnim izjavama
boga mi udaćeš se za mene

Da li se pod prevarom smatra samo fizicka nevjernost ili je i zudnja za nekim drugim, iako bez dodira, isto toliko losa i neoprostiva stvar?

I vjerna i nevjerna, kao i svi, samo nam treba dati sansu!

Не постоје лоше и неопростиве ствари.
Морал који је постављен на место онтолошке вредности је извор сваког зла...

Не постоје лоше и неопростиве ствари.
Морал који је постављен на место онтолошке вредности је извор сваког зла...

samo, ako si kao osoba privrzen i vodis racuna da ispadnes korektan a druga te strana izneveri (kako god nazvao moral iliti nesto drugo) moze se desiti da prevaru ipak nemozes da oprostis...ne zbog toga sto ti je strano da se neko zanese i pozeli drugoga nego zato sto je taj u tom momentu doneo odluku da ga bas briga da li ugrozava nas odnos i sto su mu potrebe tela prece od nas...nemam pojma, lako je meni da pricam kad ja imam takvu prirodu....:cool:

samo, ako si kao osoba privrzen i vodis racuna da ispadnes korektan a druga te strana izneveri (kako god nazvao moral iliti nesto drugo) moze se desiti da prevaru ipak nemozes da oprostis...ne zbog toga sto ti je strano da se neko zanese i pozeli drugoga nego zato sto je taj u tom momentu doneo odluku da ga bas briga da li ugrozava nas odnos i sto su mu potrebe tela prece od nas...nemam pojma, lako je meni da pricam kad ja imam takvu prirodu....:cool:

Наравно.
Још је Хераклит рекао да овај свет није ништа друго до вечити огањ који се с мером пали и с мером гаси...
У свему треба имати меру.
Аристотел каже да је врлина средина између две крајности.
У овом нашем случају то би значило да ни апсолутна верност (која и иначе постоји само као идеал) није добра исто као ни упуштање у односе који немају сврху познања другог већ су ту само ради броја.
Мера је све.

Hm. Nikad nisam prevarila osobu s kojom sam. Zbog samoposhtovanja.
Ali ponekad mislim da bi bash trebalo!
I ne osudjujem osobe koje su prevarile. Shta znam, mozzda se i meni desi...svakom mozze da se desi...

Hm. Nikad nisam prevarila osobu s kojom sam. Zbog samoposhtovanja.
Ali ponekad mislim da bi bash trebalo!
I ne osudjujem osobe koje su prevarile. Shta znam, mozzda se i meni desi...svakom mozze da se desi...

Какве везе има превара са самопоштованјем?
Није ми јасно, да није нешто као "како сам то могла себи да дозволим"?
То је ствар сујете, а не самопоштовања.
Ако је то у питању...

Ne. Samoposhtovanje zato shto poshtujem svoj izbor...zato shto sebe smatram jachom...zato shto ne bezzim od reshavanja problema...
Ja vernost ne posmatram kao neshto u odnosu na drugog,vech u odnosu prema meni samoj.
Onda nije teshko biti veran. Ako si veran nekoj osobi zato shto to chinish ZBOG NJE, onda chesh prevariti chim zakljuchish da ti ta osoba nije vredna cimanja...a nechesh je ostaviti zbog bezzanja od suochavanja i donoshenja odluka...

Ne. Samoposhtovanje zato shto poshtujem svoj izbor...zato shto sebe smatram jachom...zato shto ne bezzim od reshavanja problema...
Ja vernost ne posmatram kao neshto u odnosu na drugog,vech u odnosu prema meni samoj.
Onda nije teshko biti veran. Ako si veran nekoj osobi zato shto to chinish ZBOG NJE, onda chesh prevariti chim zakljuchish da ti ta osoba nije vredna cimanja...a nechesh je ostaviti zbog bezzanja od suochavanja i donoshenja odluka...

Добро.
Стоји све што си ти рекла.
Само што остоје и различите врсте избора...
Неког бираш за цео живот, а неког за повремено дружење...
Мени никад није било јасно како људи доводе у везу те две ствари.

Ako je dogovor zajednichki da je povremeno druzzenje, onda to nije veza,onda van toga nije prevara ako je takav dogovor. Ali ako nekog izaberemo za povremeno druzzenje a to toj osobi ne saopshtimo i ne proverimo da li se ta osoba slazze s tim, e onda je to najvechi smrad na svetu!

Da li bi imao razumijevanja da zena, koja je tebe izabrala za cijeli zivot, pored tebe ima jos muskaraca, za povremena druzenja?

Ја стварно имам разумевања за те стври али не верујем да ћеш ми ти веровати.
Тај однос нема никакве везе са нашим односом.
У суштини.

Ako je dogovor zajednichki da je povremeno druzzenje, onda to nije veza,onda van toga nije prevara ako je takav dogovor. Ali ako nekog izaberemo za povremeno druzzenje a to toj osobi ne saopshtimo i ne proverimo da li se ta osoba slazze s tim, e onda je to najvechi smrad na svetu!

Исто мислимо.
Уметничке душе...:D:D

Svaka prevara je traženje nečeg što nam u vezi nedostaje. Ljubav, pažnja, nježnost, fizički kontakt...tada takva veza sama po sebi nije dobra, a razlozi ostajanja u istoj su različiti od slučaja do slučaja. Medjutim, po meni, idealna veza ne postoji, niti je moguće naći nekog ko može zauvijek da vas potpuno ispuni, jer ljudi se mijenjaju, sazrijevaju, prerastaju...
"Nit ko srećan nit ko zadovoljan"

Back