vizuelno? zene nekada i sada... "stari" seks simboli...

• Začetnik teme Začetnik teme alal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Tandoori Masala mrzi me sve da citiram, jednostavno se ne slazemo. nije nista crno belo, ali prosto stavljamo akcente na razlicite stvari kad je ova tema u pitanju.

nemam nameru da ti prezvacem temu i ilustrujem fotkama sa pocetka. moje tvrdnje su krajnje jednostavne i ne vidim sta tacno ne razumes kod paralele sa it.fotografijama.

........................................

razmisljam da napisem tekst "vizuelni identitet sex simbola u veku ekstremne tehnicke reprodukcije" i pokradem cika valtera benjamina ali sa akcentom na umanjivanje aure (cije bi znacenje naravno redefinisala:andjeo:) nesretnih savremenih selebritija koji su ni krivi ni duzni optuzeni za manjak kojecega samo zato sto svako ima myspace,fb, digitalnu kameru, pristup youtubu, dvd, sansu da turi dupence "na tv" i sl, a odlazak u bioskop je mnogo manje magican nego pre 50 god.

...neke od mojih omiljenih glumica...kao mala sam gledala njihove filmove i nadala se da cu biti poput njih kada porastem...

1115.jpg

greta-garbo_27702784.jpg

vivien-leigh-and-clark-gable1.jpg

od ovih fotki sam se stresla..stvarno su prelepe...

...bez obzira na sve receno old school je imala mnogo veci uticaj na drustvo od danasnjih zvezda...zbog cega je to tako bilo je diskutabilno ali je cinjenica da je danas skoro sve vec pronadjeno tako da je mnogo teze sadasnjoj generaciji zvezda...

...na primer Brigitte Bardot je otkrila Saint Tropez...tamo je snimljen film "I Bog stvori zenu"...tamo je ona pozirala ispred kuce sa plavim vratima, tamo je podvrnula farmerice...kultne stvari su se desile na simanju tog filma...

brigitte_bardot_god_created_woman_dvd_cover.jpg

...La dolce vita...Via Veneto polovinom veka, Paparazzi, covek koji je bio inspiracija za lik koji je u istoimenom filmu tumacio Marcello Mastroiani...covek od krvi i mesa cije je prezime danas sinonim za celu jednu vrstu novinarstva...zlatno vreme italijanske kinematografije...ulica simbol slatkog zivota koja i danas odise posebnim smekom za one koji umeju da gledaju...

la_dolce_vita.jpg

...ne poznajem zenu koja je posetila New York a da nije pozirala ispred Tiffany radnje sa kafom u ruci...to je simbol, to vise nije film vec nacin zivota, to je sumiranje decijih snova sa obecanjem u malenim glavicama da cemo se jednog dana kada budemo velike i lepe kao Audrey Hepburn (nema sumnje da cemo biti) slikati ama bas isto kao velika glumica u tom velikom i dalekom gradu koji je san i neki drugi, u tom momentu, tako daleki svet....

lg6850139+audrey-hepburn-breakfast-at-tiffanys-poster.jpg

...u tome je sva draz old school filmova i glumaca...nije osnovna draz njihova harizma vec nacin na koji smo mi njih posmatrali...oni su sva nasa nadanja iz decijih soba...nisu oni posebni sami po sebi, mi smo ih napravili posebnim i hvala im na svim snovima koje su nam pruzili...

Poslednja izmena:
Meni su od nasih najzenstvenije Olivera Katarina Pogledajte prilog 285881, Zlata Petkovic Pogledajte prilog 285882 i Gala Videnovic Pogledajte prilog 285883, a sada Mrija Petronijevic Pogledajte prilog 285884

A nikada nisam razumela zasto je Neda Arneric vazila za lepu. Uopste mi se ne dopada.Pogledajte prilog 285885
ni meni neda nikad nije bila lijepa.nije ni ruzna,nekako je obicna,ali valjda je medju prvima pocela da snima golisave scene pa joj to pomoglo.mada i eva ras ima svojih golisavih scena,pa je nikad nisu smatrali ljepoticom.:D

ni meni neda nikad nije bila lijepa.nije ni ruzna,nekako je obicna,ali valjda je medju prvima pocela da snima golisave scene pa joj to pomoglo.mada i eva ras ima svojih golisavih scena,pa je nikad nisu smatrali ljepoticom.:D

Bila je Neda slatka u "Višnji sa Tašmajdana"...A meni nikako nije jasno sto je svima Olivera Katarina lijepa...:) Meni je ona nekako sva mračna i namrgodjena...

...Monika Beluci je nesumnjivo izuzetno lepa zena, ali meni promice savrsenstvo na kojem se toliko insistira i ne uspevam da shvatim razloge za masovnu fascinaciju njenom pojavom...Ovakav vizuelni tip masovno je zastupljen u mnogim delovima sveta, kao sto su Balkan, Mediteran, Latino i Juzna Amerika, Bliski istok, Azija, gde je moguce sresti izvanredno lepe, zenstvene i harizmaticne zene koje nemaju ni priblizno iste mogucnosti nege...

Back