VIVAX HOME kalorifer EFH-2020 iskustva

red boy

Zainteresovan član
Poruka
353
Zanima me koliko je dobar ovaj uredjaj (kazu da moze i da hladi ) za zagrevanje manje prostorije oko 20 kvadrata... Ovde ne mislim da zameni pec u februar mesec, vec za dogrevanje jesen-prolece kad dodje neki hladniji talas od par dana... Za takve situacije ja obicno punim pec nocu pa zraci ce dan, ali ipak je to velika potrosnja..
Nebih ni one klasicne grejalice od 3 pruta koje skoro da nicemu ne sluze, kao ni uljani radijatori gde se prostorija ohladi za 2 min...
Koliko je dobar ovaj mali uredjaj , jel ga neko koristio i kakva su iskutva... U reklami ga naravno hvale
http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=4560
Narocito sad je na snizenju za 900 din

U slucaju da samo prodaje maglu ko uljani radijatori koji uredjan preporucujete za gornji problem

Овај калорифер је много "класичнији" од уљаних радијатора.
Вентилатор са две грејне спирале по 1000 вати и термостатом. Одакле ти информација да може да хлади? Оно што може, то је да искључиш грејна тела и да само вентилатор ради, као и сваки други вентилатор.
Даље, како је киловат струје у јефтинијој тарифи скоро 4 пута јефтинији, та пећ је добро решење, само смањиш вредност термостата па ће та пећ чак трошити мање и јефтиније струје. Јачина та пећи је у просеку око 3000 вати а ова грејалица на јачем режиму троши 2000 вати. Не акомулира топлотну енергију па њеним искључењем простор се хлади брзо као и код било којих других грејних тела. Чак и уљни радијатори дуже задржавају топлоту од ових грејалица.
Препорука: плинска грејалица. Добро загрева, брзо. Мана је што се не препоручује да дуже ради у затвореном простору пошто троши кисеоник и никако је не треба остављати укључену у време спавања. Али, поред та пећи, ово ти је непотребно.
Све у свему, ово на линку који си дао је играчка. Ако си баш решио, боље да пазариш оне некадашње магнохромове грејалице-калорифере.

Ja imam vivax klimu, uopste mi se ne svidja, treba joj pola dana da rashladi prostoriju tako da bude 15 stepeni razlike, ovlasceni servis (barem u NS) su neka dvojica likova iz Bosne, potpuno neprofesionalno i nestrucno obave posao, i imaju jos jedan servis ali ne znam kakvi su ti.

То је зато што клима није расхладна комора и не служи да се направи 15 степени разлике.
Као и код грејања, опет је проблем изолација. Или онај чувени случај када људи упале климу и отворе прозор да се "луфтира"...
Клима служи да направи разлику до 5 степени, све преко тога, изволиш у фрижидер и затвориш врата. Онда схватиш зашто су фрижидери изоловани и колико значи изолација и код грејања али и код хлађења.

Имам на послу Вивакс климу и ради одлично, баш немам примедбе. (а прилично сам закерало)

Калорифер који служи за повремено догревање или за темп. разлике у прелазним периодима, имамо Де Лонги калорифер, лак и мали, врло добро то ради. Личи на овај горе. Била је нека смешна цена, па сам чак купио 2, а кад одем у викендицу обавезно носим, да се нађе због деце.

Poslednja izmena:

Back