VITILIGO I PSORIJAZA

vitiligo moze da se kontrolise, a sad cu reci i kako, bar je to moj recept. idem na uvb-nb lampu, i to bi bilo to.redovno ici na lampu, a s obzirom da je to zracenje, treba i dobro negovati kozu, hidrirati je. kada se ide na lampu onda se ne izlaze suncu. jedno vreme sam koristila i novitil gel, kanadske firme dermabest. novitil se kombinuje sa uvb zracenjem ili suncanjem. meni je ostala jedna bocica koja nije taknuta, dve sam potrosila, pa ako nekog zanima mogu to da prodam. svi su vec nadaleko culi za novitil gel, mada opet, nekom pomaze nekom ne, sta znam zbog cega je to tako, ali uvb-nb lampa je moja topla preporuka. jos tako uz neki preparat, onda sve ide mnogo brze.

Vitiligo nije opasan, ali je ružan.
Moja najbolja prijateljica ga je dobila oko 10-te godine, i taman kad je bila devojka bila je šarena kao žirafa. Možete zamisliti kako je devojci od koje svi pomalo zaziru...
Sada joj je već čitava koža izbledela i nema nikakvih problema osim što je osetljivija na sunce.

vitiligo moze da se kontrolise, a sad cu reci i kako, bar je to moj recept. idem na uvb-nb lampu, i to bi bilo to.redovno ici na lampu, a s obzirom da je to zracenje, treba i dobro negovati kozu, hidrirati je. kada se ide na lampu onda se ne izlaze suncu. jedno vreme sam koristila i novitil gel, kanadske firme dermabest. novitil se kombinuje sa uvb zracenjem ili suncanjem. meni je ostala jedna bocica koja nije taknuta, dve sam potrosila, pa ako nekog zanima mogu to da prodam. svi su vec nadaleko culi za novitil gel, mada opet, nekom pomaze nekom ne, sta znam zbog cega je to tako, ali uvb-nb lampa je moja topla preporuka. jos tako uz neki preparat, onda sve ide mnogo brze.

Jel mi mozes reci da li je moguce da mi nekako posaljes tu bocicu, ja sam koristio Novitil skoro dve godine i vratio sam oko 50% koze zahvacene vitiligom, ali nemam vise nikog u Kanadi da mi posalje... Bio bih ti veoma zahvalan, naravno platio bih sve troskove...

mislim da nema pomoci...kolko sam procitala na netu moze samo da se ublazi...ne i da nestane...ima preko hiljadu saveta.....nekome pomaze ovo,.nekome ono....i opet klasicna prica da ga izaziva stres...
bilo je preporuke za antivitiligo ulje firme cure herbals.....nama nije pomogao ni malo a narucili smo ga iz amerike.....najvise je bilo zadovoljnih sa tim vitaminskim inekcijama i uv lampom u komb inaciji....mi to nismo probali ....sreca sto nije na vidljivom mestu...barem za sada

Ja sam imao vitiligo na vise mesta, koleno, nekoliko tacaka na ruci, obraz, vrh cela i jos par... Mazao sam tu neku kremu iz Kanade, pio sam neki caj, pa sad ne mogu 100% reci da mi je to pomoglo, posto sam bio i neredovan sto se toga tice, ali na dosta mesta mi je nestalo... Na laktu mi se pre dve godine pojavio fin krug, ali sam primetio da se znatno povukao, sad izgleda mnogo manje i nema pravilan oblik... Ja verujem da vitiligo moze da se izleci i mora se samo biti uporan sto se toga tice...A isto tako ne treba obracati paznju na njega niti razmisljati o njemu (ma koliko god to bilo tesko) zato sto onda u glavi se stvara taj stres zbog njega, a kazu da je stres uzrok vitiliga... Zato samo manje rezmisljanja, verujte da ce nestati i ne odustajte....:))

Back