Витас

Vitali Vladasovic Gracev,poznatiji kao VITAS rodjen je 19. februara 1981. godine u Litvaniji. Prvi put se pojavio u Rusiji, decembra 2000. godine sa svojim hitom Opera 2 koji je komponovao sa samo sedam godina. Poštovanje teksta i reci koji zapravo diktiraju ovu jednostavnu, ali veoma ekspresivnu kompoziciju, satkanu od ekstrema dinamike i registara. Vitas piše pravo iz duše, a njegova muzika je jasnog izraza, potpuno rasterecena i iskrena. Od tada pocinje Vitasova dugogodišnja i mnogostrana delatnost. On je pevac, glumac, kompozitor i modni dizajner. U njegovoj muzici oseca se uticaj klasicne opere a do dan danas i tehno muzike. Svakoga dana Vitas provodi po 6 sati dnevno radeci na svom glasu. “Svoje pesme komponujem kada noc odlazi, a novi dan se budi. Kada ih izvodim potpuno sam izolovan, visoko skoncetrisan…imam osecaj da svakog slušaoca dodirujem svojom energijom,” izjavio je mladi Vitas. Vitas je poznat širom Evrope i Azije. Ovakva harizma i izodjenje nije vidjeno decenijama. Reci su cesto nemocne da objasne emocije koje je u svima nama budi njegovo virtuozno pevanje, improvizacije, glasovno poigravanje sa vrlo visokim tonovima. Složene melodijske deonice na kojima Vitas briljira nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Prepoznatljiv je po izuzetno visokom rasponu glasa (cak pet oktava) i time dobio svoje mesto u Ginisovoj knjizi svetskih rekorada. Vitasov zvanicni sajt: WWW.VITAS.COM.RU Za VITASA ne postoje granice u muzici, za njega postoji samo muzika
 
Vitas je simpatican i sharmantan, meni je on ok:heart:...mada, to nije ono sto ja stalno slusam...ako bih bas morala da izaberem jednu pesmu to bi bila Opera 2...on ima dobar nastup i dobru energiju, evo recimo, ovaj nastup::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::klap:
 
Ma ne slusam ga ni ja stalno ali eto nekako mi je zao da se tako malo zna za njega na nasim prostorima a iskreno bi volila da u skorije vrijeme odrzi neki nastup, ali po svemu sudeci male su sanse da ce se to uskoro i ostvariti.
Talentovan je i sarmantan, cak je pjevao na otvaranju OI u Pekingu.
Evo jos jedne cinjenice o njegovom glasu:

29. marta, 2002 godine, kao najmladji izvodjač Vitas je održao solo koncert u Kremljinskoj palati. Snaga i visina Vitasovog glasa zatresla je kristalni luster u sali. Od tada, Vitas peva bez mikrofona kako bi zaštitio istorijske eksponate pomenute palate.

2003. godine, održao je 264 solo koncerata u Rusiji, Australiji, Americi, Kanadi, Izraelu, Nemačkoj, Kazahstanu, Litvaniji, Latviji, Estoniji, Ukrajini, Belarusiji.

Album Poljubac dug kao večnost , realizovan je oktobra 2004. godine. Ovaj talentovani Litvanac postavio je rekord, prodavši više od 2 miliona primeraka svog albuma za manje od pola godine.

Vitas je genije improvizacije.

Za njega ne postoje granice u muzici, za njega postoji samo muzika.

Poželećemo sebi da ga uskoro vidimo i čujemo, a Vama da ne propustite neki od njegovih budućih nastupa jer tako nešto se ne da baš često doživeti. Vitasov glas i muziku reči ne mogu nikada dovoljno deskriptivno objasniti.

“Tamo gde prestaje moć reči…počinje muzika!”

Hofman



:super::super: :klap::klap:
 
interesantno je da je prvo njegovo pojavljivanje bilo upravo sa pjesmom opera 2, koja je, po mom misljenju, najbolja pjesma... i sve sto je kasnije radio je super, ali je opera neprevazidjena =)
 
lik je sjajan, odusevljava me... postoji jedna pesma, vooleo bih da je skinem, ako neko moze da pomogne, bio bih vrlo zahvalan, imam deo sa koncerta, pesmu peva u crvenom kostimu... sa nekom skalameriom na glavi! Hvala :)

 

Back
Top