vitamini

Don_Kihot

Početnik
Poruka
19
Pitanje glasi : Da li se zamrzavanjem hrane gube vitamini i ostale hranjljive materije i koliko je uopste zdravo za nas organizam jesti smrznuto pa odmrznuto, pogotovo ako je prvo skuvano pa smrznuto - npr. pasulj :D ? Ali naravno interesuje me i za sveze smrznute namirnice, npr povrce.
Sta mislite, odnosno da li neko pouzdano zna?

Jela kao spomenuti pasulj, pa ondak paprikaš, gulaš i mnoga slična druga su mi lepša kada stoje pa i kada se odmrznu pa jedu. Ja mnogo cenim ukus pa stoga ti ovo pišem. A dal se nešto gubi od vitamina.. hm....nisam proučavao. Najvažnije mi je da je jelo ukusno a vitamine unesi sa svežim voćem, svežim pivom i tako timm :roll: Pozzzzzzzz heheeh

Posto se uglavnom radi o zamrznutoj hrani pitanje koje treba postaviti je :Ima li uopste vitamina u termicki obradjenim namirnicama(izuzetak cini mali broj termostabilnih vitamina kao na primer vitamin A(koga ima u obliku provitamina beta karotena)).Naravno naj zdravije je jesti sveze povrce ili malo termicki obredjeno JER NE TREBA ZABORAVITI DA SE STRUKTURA VITAMINA MENJA PRI OBRADI NAMIRNICA.Pozdrav.

Back