Visoka zdravstvena škola (laboratorijski tehnolog)

Poruka
2
Pozdrav svima. Prvenstveno sam se registrovao ovde kako bih sakupio sto više informacija u vezi ovog smera jer sam ga ove godine upisao a ne znam puno o njemu. U ovoj temi isključivo pišite za ovaj smer. Dakle svi oni koji su upisali ili su završili ili znaju nekog ko je upisao/završio molio bih da napišete sve što znate jer me jako zanima kako funkcioniše zapošljenje posle tog smera, kakve su mogućnosti za neki nastavak, da li je moguće prebaciti se na medicinski fakultet sa tog smera itd.

Evo da ja malo napišem sta znam o tom smeru...
Ove godine sam polagao prijemni na visokoj zdravstvenoj skoli u Zemunu, smer laboratorijski tehnolog, primaju 20 na budžet i 28 samofinansiranje. Prijemni je bio jako lagan u odnosu na prijemne za druge fakultete. Dakle samo se biologija polaže na svim smerovima, ako konkurišete na više smerova a u različitim danima su prijemni, mnoga pitanja se i ponove sledeći dan. Pitanja su jako osnovna uopšte nisu teška.

Takođe sam saznao da otvaraju specijalističke studije za ovaj smer za par godina jer čekaju akreditaciju za tu studiju.
Kada sam pričao sa profesorima škole, rekli su mi da se većina bori da upiše ovaj smer i da je najveća konkurencija ovde zato što malo primaju. Takođe su mi rekli da se jako brzo nalazi posao u Beogradu posle ovog smera.
Pronašao sam na medicinskom fakultetu da mogu da se upišu master studije ako je skupljen odredjeni broj ESPB bodova (240), tako da posle ovog smera završiti specijalističke studije ako uvedu, to je onda 240 tih bodova.

Ja bih voleo da čujem mišljenja ljudi koji su završili ovaj smer, da kažu iz prve ruke kako to sve funkcioniše.

Unapred veliko hvala
 

Back
Top