Pa nijedan od ovih zadataka koje stavim nije bas skolski...tj sa svakim ces zaebati AI garantovano...Ima jedan zadatak kad ga postavis bilo kom ai, on izracuna pogresno , ti mu kazes pogresno je jer ocigledno da npr amonijak kondenzuje na -33, on krene ponovo i dobije ponovo pogresno ....i tako 4 puta i onda napise, moj sistem ne moze trenutno ovo da resi , moracemo da probamo to kasnije....
Posle ga ponovo pitas on kaze tragao sam gde je greska i ne znam gde je, vidim da dobijam pogresne rezultate ali ne znam gde je greska...
Moras da ga navedes gde da ohladi pa onda se nekako moze...
Sluze da odmerite sta vise kad utice na rezultat...
Postoje jos dva tipa problema, statisticki nezavisni dogadjaji, tj sta je nezavisni dogadjaj od nekog drugog, to je domen verovatnoce...
I problemi odluke kod netacnog i nedovoljno vremena za resenje....
To je programiranje....tu se uvodi novi nacin razmisljanja kad i kako da prevazidjes to sto ocigledno pravis program koji ne radi kako treba, netacan je i ima bag , a nemas vremena da ispravis ili ne znas da ispravis gresku...
To je suprotno od egzaktnosti nauke, ali je potrebna vestina....realna je..
Doduse to nije isto sto i politicki jajarizam, a to je sta god uradis, ti ga prikazi spinom ili prekidanjem sagovornika kao uspeh i tacno....to su vec igre demagogije...lazi...
Tu vam ja ne trebam, svi u Srbiji lazu toliko da vise ne znaju sta je istina....
Mene ne bi iznenadilo da sutra 300 ljudi kaze on je ubica video sam ga juce u 02h , iako svi znaju da ja odem na spavanje jos u 21h...
Sa druge strane, su metafizika i druge nauke, koje ti mogu reci tacno da li neko laze i sta su mu navike iako ga nisi video do pre 5 min...
Nesto kao Sherlok Holmes...
Pozicija tela...struktura misica...Nazalost, Srbi ne da su tu glupani nego ne znam da li ima vecih , Bosanci su pet puta bolji detektivi od Srba, dobro Srbi iz bosne.