Више се не дружим са најбољим другом...

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Оно кад имаш најбољег пријатеља и мислиш да сте као нокат и месо и онда се само разиђете. Са разлогом, без разлога...

Имао сам много пријатеља. Блиских. Са многима сам се са неким разлогом, или без њега, разишао. И тешко ми је.

А ви? Јесте ли имали пријатеља који вам је био врло близак а данас се скоро па ни не јавите када се видите на улици?

Da bilo mi je malo krivo osecaj kao da sam nesto izgubio, ali vremenom kad se sabere sam se otarasio bede koja me vise kostala nego njih
Јако је тежак тај осећај када останеш без неког с ким си се саживео колко год да се огрешио, бар кад се љутња слегне

А ви? Јесте ли имали пријатеља који вам је био врло близак а данас се скоро па ни не јавите када се видите на улици?
Da.
Kraj osnovne, srednju školu i nakon srednje imala sam jako dobrog prijatelja.
Imali smo fantastične uspomene, šetnje, komunikaciju.

Sa 20ak god je otišao na Krit sa još nekim školskim drugarima/icama,( jedno leto sam i provela kod njih na Kritu, zadržavali me, nisam htela da ostanem.)
Nakon još par godina vratio se u Srbiju i ladno me posle nekog vremena pitao da se zabavljamo. Meni je to bilo ko da mi je tresnuo pesnicu u stomak. Tu on odlepi "šta ?! dobar sam ti za drugara a nisam dobar za momka , itd ".Pitam ga odakle mu uopšte ideja za tako nešto, poznajemo se milion godina, po meni smo ko rod rođeni, on , daje objašnjenje da su mu drugovi , (koji nisu naši zajednički), objasnili da sam ja sigurno zaljubljena u njega čim se družim sa njim, jer ne postoje muško ženska prijateljstva. :(
I on vođen tom mudrošću prijatelja izađe sa tim predlogom. Tu nam je bio kraj druženju. Za zauvek. A bili smo " ko meso i nokat." I svi su nas znali ko savršene ortake.

Posle godinu dana od tog događaja poslao mi je jedan užasan sms, a nakon mesec dana još jedan sa izvinjenjem, ali ne reagujem više ni obrvom na njega.

Šteta stvarno. Da nije tako završilo nego bilo kako drugačije, imala bih divnu uspomenu na divno prijateljstvo.

To mi je stvarno bio jedan od najvećih gubitaka prijateljstva.

Da.
Kraj osnovne, srednju školu i nakon srednje imala sam jako dobrog prijatelja.
Imali smo fantastične uspomene, šetnje, komunikaciju.

Sa 20ak god je otišao na Krit sa još nekim školskim drugarima/icama,( jedno leto sam i provela kod njih na Kritu, zadržavali me, nisam htela da ostanem.)
Nakon još par godina vratio se u Srbiju i ladno me posle nekog vremena pitao da se zabavljamo. Meni je to bilo ko da mi je tresnuo pesnicu u stomak. Tu on odlepi "šta ?! dobar sam ti za drugara a nisam dobar za momka , itd ".Pitam ga odakle mu uopšte ideja za tako nešto, poznajemo se milion godina, po meni smo ko rod rođeni, on , daje objašnjenje da su mu drugovi , (koji nisu naši zajednički), objasnili da sam ja sigurno zaljubljena u njega čim se družim sa njim, jer ne postoje muško ženska prijateljstva. :(
I on vođen tom mudrošću prijatelja izađe sa tim predlogom. Tu nam je bio kraj druženju. Za zauvek. A bili smo " ko meso i nokat." I svi su nas znali ko savršene ortake.

Posle godinu dana od tog događaja poslao mi je jedan užasan sms, a nakon mesec dana još jedan sa izvinjenjem, ali ne reagujem više ni obrvom na njega.

Šteta stvarno. Da nije tako završilo nego bilo kako drugačije, imala bih divnu uspomenu na divno prijateljstvo.

To mi je stvarno bio jedan od najvećih gubitaka prijateljstva.
Јао а не знам , пи... Баш ми је жао. Али види, ти сигурно ниси хтела да поквариш то ваше пријатељство евентуално ал веруј ми да је права веза она права најправија = најбоље могуће пријатељство. Можда бисте успели, били срећни јер сте имали свакако јако добар однос?

Ne. Bili smo fantastičan tim kao prijatelji.
Nikad ne bih mogla biti sa njim u partnerskoj vezi.
Znao je sve moje veze, ja njegove, i video je da svi oni dođu prođu, mi ostajemo, i onda jednog dana izlazi sa rečenicom " štaaa ? dobar sam za druga , a nisam dobar za momka ? " debilno. Momci su svi nestali a on je bio milion godina tu za mene i ja za njega. Znači drug je postojanija titula. Jbg, bilo mi je baš loše kad smo prestali da se družimo. I moji ukućani su bili zatečeni. I njegovi. Al šta da se radi....

Znao je sve moje veze, ja njegove, i video je da svi oni dođu prođu, mi ostajemo, i onda jednog dana izlazi sa rečenicom " štaaa ? dobar sam za druga , a nisam dobar za momka ? " debilno. Momci su svi nestali a on je bio milion godina tu za mene i ja za njega. Znači drug je postojanija titula. Jbg, bilo mi je baš loše kad smo prestali da se družimo. I moji ukućani su bili zatečeni. I njegovi. Al šta da se radi....
Теби је друг > дечко

Ја сам имао једну звездану није баш било тако ко са вама, ал она је мене одхебала због момка... А били смо толко блиски да ми је са бабом пила каву на тераси и пушила

Теби је друг > дечко
Ne baš. Svako dobija svoju poziciju po zaslugama. 😎
Partner bi trebao biti sve , i najbolji prijatelj , ali najbolji prijatelj ne bi mogao niti partner. Ali retkost je da partner bude toliko dobar i bude doživotan, a prijatelji su doživotna kategorija.
Mislim, Bernardo, ne može da se generalizuje ništa. Sve to ide korak po korak, pa šta bude, bude

Partner bi trebao biti sve , i najbolji prijatelj , ali najbolji prijatelj ne bi mogao niti partner. Ali retkost je da partner bude toliko dobar i bude doživotan, a prijatelji su doživotna kategorija.
Mislim, Bernardo, ne može da se generalizuje ništa. Sve to ide korak po korak, pa šta bude, bude
Нравно али ја сам јако склон генерализацији и уочавању првила, матрица, симетрија... Али исто тако знам да су најслађе и најдуговечније везе кад се најбољи другар и другарица смувају❣️ из личног искуства

Zato ja ne verujem u musko zenska prijateljstva, ne mogu ja da budem sa nekom zenom "prijatelj" a ona da ima nekoga sa strane ili sam sve ili nista.

Zato ja ne verujem u musko zenska prijateljstva, ne mogu ja da budem sa nekom zenom "prijatelj" a ona da ima nekoga sa strane ili sam sve ili nista.
Да слажем се. Можда сам затуцан али се слажем. Момци и девојке то гледају другачије, или девојке убеђују себе.

Могу бити пријатељ само ако ме физички не привлачи

Ја сам бгм у сваку најбољу другарицу са којом сам баш био близак био потајно и заљубљен
Ja sam davno imao te skolske drugarice sto se kaze i kako sam odrastao shvatam ja da od toga nema nista......cao, cao ....dovidjenja...generalno nisam nikada bio zaljubljen u njih.

Ne znam šta da kažem.
Sve moje simpatije/momci su ( kao i vas dvojica reagovali), bili su ljubomorni na njega, kao mog najboljeg druga. Mogu čak posle svega sa punim pravom tvrditi mi :" Aha ! Jesmo li rekli, ipak te je muvao!" Međutim, sigurna sam 100 posto da mu nisu ubacili crva u glavu "ortaci" da sam ja zaljubljena u njega, on ne bi krenuo tim pravcem i dan danas bismo ortaci.
Eh, ko će ga znati ...

Poslednja izmena:
Ne znam šta da kažem.
Sve moje simpatije/momci su kao i vas dvojica reagovali, bili su ljubomorni na njega, kao mog najboljeg druga. Mogu čak posle svega sa punim pravom tvrditi mi :" Aha ! Jesmo li rekli, ipak te je muvao!" Međutim, sigurna sam 100 posto da mu nisu ubacili crva u glavu "ortaci" da sam ja zaljubljena u njega, on ne bi krenuo tim pravcem i dan danas bismo ortaci.
Eh, ko će ga znati ...
Nema zasto da budem ljubomoran na drugarice, uvek sam drzao distncu, ljubomora moze da se javi ako se neko muva gde ne treba, to je vec nesto drugo.

Ја сам бгм у сваку најбољу другарицу са којом сам баш био близак био потајно и заљубљен
To je zato što su ti si podsvesno već sviđale, pa si ih birao za drugarice. Da si birao drugarice gledajući ih kao ljude, osobe sa kojima bi ti bilo zanimljivo da se družiš imao bi stvarno drugaricu na koju se ne bi ložio. Kao ni na druga. Ali problem kod muškaraca je to što mnogi od njih u ženi ne vide drugu vrednost osim kao potencijalne partnerke, pa ako nema toga, ne zanima ih ni kao čovek, drug, prijatelj.

Back