Više od milion građana radi dva posla

Evo našao sam. Iznosi su od prošle godine, ali to je valjda spisak.

Pogledajte prilog 1354435
Restoran,kafane, hoteli 920 din mesečno, odnosno 230 din po članu familije
Dakle jednom mesečno duži bez mleka i sa običnom vodom česmušom, kisela nikako, prekorači se budžet.
Ako se ne bahate sa kafom svakog meseca i prištede mogli bi porodično da izađu jednom godišnje u neki skromniji restoran.

Ko i ti, ćoposlavenskom samoupravljačkom socijalizmu.

Samo to ne biva bez američkih kredita.
Ne znam za njega, ali u mom slučaju nije tako. Ja na to gledam kao na lepo vreme moje mladosti koje iz mnogo razloga ne može da se vrati. Zato sam se prilagodio drugačijem vremenu i sad sam vlasnik firme, to jest što bi u ono doba rekli - kapitalista. Nisam nešto imućan, ali ne mogu reći ni da u bilo čemu od normalnih stvari oskudevam.

Ne znam za njega, ali u mom slučaju nije tako. Ja na to gledam kao na lepo vreme moje mladosti koje iz mnogo razloga ne može da se vrati. Zato sam se prilagodio drugačijem vremenu i sad sam vlasnik firme, to jest što bi u ono doba rekli - kapitalista. Nisam nešto imućan, ali ne mogu reći ni da u bilo čemu od normalnih stvari oskudevam.
On se siroma nije prilagodio.

Evo našao sam. Iznosi su od prošle godine, ali to je valjda spisak.

Pogledajte prilog 1354435
Hrana 31.572 din
odnodno tačno 1.000 din dnevno
ili 250 din po članu familje dnevno

dovoljno za četvrt bureka i jogurt a za ostala dva obroka i užine ništa.

Ako krenu da kuvaju domaćica mora da izmisli doručak i večeru za recimo 250 din ili 60 din po članu a ručak za 500 din ili 120 din po članu. Kakav je to ručak za 1 evro i doručak i večera za pola evra ostavljam vama na procenu

Hrana 31.572 din

Ako krenu da kuvaju domaćica mora da izmisli doručak i večeru za recimo 250 din ili 60 din po članu a ručak za 500 din ili 120 din po članu. Kakav je to ručak za 1 evro i doručak i večera za pola evra ostavljam vama na procenu
Negde u Pirotu...

Zove domaćica muža i dva sina na doručak.
Sednu oni kad ćaća: "ko hoće doručak nek izvoli ko neće 500 dinara"
Sinovi uzeše po 500 a majka se zabrinu...

Dodje vreme ručka opet ćaća: "ko hoće ručak nek izvoli ko neće 500 dinara"
Sinovi opet uzeše 500 a majka se zabrinu još viśe...

Dodje vreme večere sinovi gladni ko vukovi a ćaća: "ko hoće večeru plaća 1000 dinara"

Hrana 31.572 din

Moja žena sprema za 6 osoba za oko 1000.
Doručak pofezne i kiselo mleko.
Ručak pasulj suši.
Večera gibančice od kilograma brašna.
S pekmezom

Hrana 31.572 din

Срамота је колико је храна поскупела

Moja žena sprema za 6 osoba za oko 1000.
Doručak pofezne i kiselo mleko.
Ručak pasulj suši.
Večera gibančice od kilograma brašna.
S pekmezom

Vrlo verovatno imaš svoje proizvode pa njih ne računaš u potrošnju.
Ali oni jesu potrošnja, jer imaju svoju vrednost, bez obzira što ih ti sam praviš ili proizvodiš

Šest osoba, 1000 dinara dnevno je 50 dinara po osobi, po obroku.
To je nedovoljno čak i za najprostije obroke i u te pofezne idu jaja a ona su ti 25 din po kom.

Vrlo verovatno imaš svoje proizvode pa njih ne računaš u potrošnju.
Ali oni jesu potrošnja, jer imaju svoju vrednost, bez obzira što ih ti sam praviš ili proizvodiš

Šest osoba, 1000 dinara dnevno je 50 dinara po osobi, po obroku.
To je nedovoljno čak i za najprostije obroke i u te pofezne idu jaja a ona su ti 25 din po kom.
Mene jaja izađu džabe.

Koke nose pa nose.

Jedu pužiće i crviće.
Brašno plaćam 47 dinara kilo direktno iz mline.

Poslednja izmena:

Back