Više od 130 hiljada Kanađana potpisalo peticiju da trans osobe zatraže azil u njihovoj zemlji

Sensei

Master
Moderator
Poruka
51.405
Na društvenim mrežama sve je veći poziv Kanađanima da potpišu e-peticiju kojom se od savezne vlade traži da dozvoli transrodnim i nebinarnim osobama da zatraže azil u Kanadi.

Na platformama kao što su Instagram i Tviter, desetine postova koji ukazuju na digitalnu peticiju, koja je osnovana u januaru, podeljeni su ovog meseca, zajedno sa ohrabrujućim rečima za druge Kanađane da se pridruže akciji. (Pogotovo pošto se u Sjedinjenim Državama uvode višestruki zakoni protiv trans i LGBTK2.)

Virusna peticija je već potpisana više od 132.000 puta. Ima više potpisa od bilo koje druge peticije na veb stranici Donjeg doma.

Peticija koju je kreirala Kejtlin Glasson iz Vaterloa, Ont., poziva vladu da dozvoli trans i nebinarnim ljudima iz „takozvanih 'zapadnih demokratija'” poput SAD i Ujedinjenog Kraljevstva da mogu da podnesu zahtev za azil.

Međutim, bez obzira na nečiju zemlju porekla, LGBTK2 osobe već mogu da se kvalifikuju za status izbeglice u Kanadi navodeći rizik od progona, uključujući rizike koji se odnose na diskriminatorno zakonodavstvo.

Peticiju podržava poslanik Zelene stranke Majk Moris iz Kitčener centra, Ont. On je za CTV rekao da nije svestan da je azil već moguć za trans i nebinarne ljude bez obzira na zemlju.

GettyImages-1150342344.jpg
 

Top