"Više nisam šnicla"... Katarina Žutić

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.674
Evo šta kaže Vikipedija o Kaji:

Катарина Жутић (Београд, 24. октобар 1972) српска је филмска, позоришна и гласовна глумица.
Њени родитељи су Милош Жутић и Светлана Бојковић, такође глумци.

U vreme dok je studirala, Kaja je bila čest gost u mojoj kući...
Bila je preslatka... 1,65m visine, lepa, mlada, prava džepna Venera...
Iskrena, radoznala, vesela, puna poverenja, harizmatična...
Govorila je malo kroz nos, otežućim, beogradskim slengom...
Smejala se grleno, glasno, često, ustima punim zuba...
Ne čudim se da se kasnije slikala za srpsko izdanje Plejboja...

Screenshot_89.png

"Moja karijera bi bila manje trnovita da mi ona nije majka"​

Kaja Žutić O TERETU koji nosi zbog majke, glumice Svetlane Bojković...​

***Šta je to što ti danas majka najviše zamera i oko čega sa njom najčešće polemišeš?

- Ona je moja majka i uticala je na moj razvoj i na to kakva sam danas osoba. Mislim​

da sve majke utiču na svoju decu.​

Moja majka je uspešna u ovom poslu i trebalo je puno da dokazujem da nisam samo​

lepa i glupa, nego i dostojna toga da se bavim istim poslom.​

Sada mi izgleda da bi moja karijera bila manje trnovita da mi majka nije bila iz ovog​

posla, ali opet, ja imam najdobronamernijeg kritičara na generalnim probama, a to​

je neprocenjiva vrednost.​

Screenshot_87.png

Ceca i Kaja​

Pre nekoliko godina, Kaja je završila master studije iz pozoriše i radio režije na​

Fakultetu dramskih umetnosti... evo šta kaže o tome:​

- Upisala sam i završila režiju jer mi je bio potreban malo veći izazov od ovog kojeg​

sam imala. Prosto sam osetila da imam sad priliku, vreme i želju da se tome posvetim​

i da se time bavim. Nije čudno da ljudi u mojim godinama budu znatiželjni i da žele da​

se nadograđuju. To ne treba da bude ništa čudno, treba da bude nešto najnormalnije...​

Od kada je davne 1993. snimila "Crni bombarder" i "Vizantijsko plavo", Kaja ne prestaje​

da radi u pozorištu, filmu i televiziji...​

Posle ovogodišnje, prolećne uspešne premijere komada “Obraćanje naciji” u svom Ateljeu​

212, imala još jednu svečanost. Naime, u Kovinu je 13. juna otvorena njena treća samostalna​

izložba akvarela pod zajedničkim naslovom “Moja klimatska meno-promena”...​

Kaja se poslednjih godina sa velikom ljubavlju posvetila slikarstvu i kaže da izložba u Kovinu​

pripada ciklusu koji je nazvala "Proleće"​

Screenshot_88.png

- Fokusirala sam se na to da prikažem moć prirode u trenutku njenog buđenja iz zimskog sna. Toj tematici sam prišla iz više uglova,
baveći se, ne samo realističkim pejzažima posmatranim kroz impresionističko oko, već sam pokušala da prikažem i samu snagu
prirode i veliki uticaj koji ona ima na nas, ljude u trenutku svog buđenja.
Dakle pristup mi je bio pomeren još više u impresionističkom, poluapstraktnom i apstraktnom smeru.
Takođe sam izložila nekoliko radova koji pripadaju novoj fazi, koja je usledila nakon razmišljanja i rada na prenesenom značenju
uticaja prirode na čoveka i tu sam fazu nazvala Pra–ćelija

Kustos Vesna Dujmović Rosić o ovoj izložbi kaže:

“Umetnica nas upoznaje sa različitim prirodnim ambijentima, od brdskog i ravničarskog, preko apstraktnih momenata gde se akcenat
stavlja na različite oblike drveća i vodopada, poigravanjem sa oblicima, bojama i formom, ali i sa večitim pitanjem gde smo mi i kako
se mi odnosimo prema prirodi.
Kao sublimacija svih njenih akvarela, Katarina nas uvodi u sledeću fazu svog stvaralaštva, čeliju života, ili kako je umetnica nazvala
Pra-ćeliju.”

Naša Kaja se poigrava sa različitim oblicima i načinima izražavanja onog najlepšeg što nosi u sebi ova umetnička duša...

"Sada sam manje primetna... Nekada su me ljudi gledali kao da sam šnicla... Ali, više nisam šnicla...
Ljudi koji me sada primete, primete me kroz ono što radim"... kaže Kaja u Tik-Toku...

Poslednja izmena:
Evo šta kaže Vikipedija o Kaji:

Катарина Жутић (Београд, 24. октобар 1972) српска је филмска, позоришна и гласовна глумица.
Њени родитељи су Милош Жутић и Светлана Бојковић, такође глумци.

U vreme dok je studirala, Kaja je bila čest gost u mojoj kući...
Bila je preslatka... 1,65m visine, lepa, mlada, prava džepna Venera...
Iskrena, radoznala, vesela, puna poverenja, harizmatična...
Govorila je malo kroz nos, otežućim, beogradskim slengom...
Smejala se grleno, glasno, često, ustima punim zuba...
Ne čudim se da se kasnije slikala za srpsko izdanje Plejboja...

Pogledajte prilog 1396693

"Moja karijera bi bila manje trnovita da mi ona nije majka"​

Kaja Žutić O TERETU koji nosi zbog majke, glumice Svetlane Bojković...​

***Šta je to što ti danas majka najviše zamera i oko čega sa njom najčešće polemišeš?

- Ona je moja majka i uticala je na moj razvoj i na to kakva sam danas osoba. Mislim​

da sve majke utiču na svoju decu.​

Moja majka je uspešna u ovom poslu i trebalo je puno da dokazujem da nisam samo​

lepa i glupa, nego i dostojna toga da se bavim istim poslom.​

Sada mi izgleda da bi moja karijera bila manje trnovita da mi majka nije bila iz ovog​

posla, ali opet, ja imam najdobronamernijeg kritičara na generalnim probama, a to​

je neprocenjiva vrednost.​

Pogledajte prilog 1396672

Ceca i Kaja​

Pre nekoliko godina, Kaja je završila master studije iz pozoriše i radio režije na​

Fakultetu dramskih umetnosti... evo šta kaže o tome:​

- Upisala sam i završila režiju jer mi je bio potreban malo veći izazov od ovog kojeg​

sam imala. Prosto sam osetila da imam sad priliku, vreme i želju da se tome posvetim​

i da se time bavim. Nije čudno da ljudi u mojim godinama budu znatiželjni i da žele da​

se nadograđuju. To ne treba da bude ništa čudno, treba da bude nešto najnormalnije...​

Od kada je davne 1993. snimila "Crni bombarder" i "Vizantijsko plavo", Kaja ne prestaje​

da radi u pozorištu, filmu i televiziji...​

Posle ovogodišnje, prolećne uspešne premijere komada “Obraćanje naciji” u svom Ateljeu​

212, imala još jednu svečanost. Naime, u Kovinu je 13. juna otvorena njena treća samostalna​

izložba akvarela pod zajedničkim naslovom “Moja klimatska meno-promena”...​

Kaja se poslednjih godina sa velikom ljubavlju posvetila slikarstvu i kaže da izložba u Kovinu​

pripada ciklusu koji je nazvala "Proleće"​

Pogledajte prilog 1396692

- Fokusirala sam se na to da prikažem moć prirode u trenutku njenog buđenja iz zimskog sna. Toj tematici sam prišla iz više uglova,
baveći se, ne samo realističkim pejzažima posmatranim kroz impresionističko oko, već sam pokušala da prikažem i samu snagu
prirode i veliki uticaj koji ona ima na nas, ljude u trenutku svog buđenja.
Dakle pristup mi je bio pomeren još više u impresionističkom, poluapstraktnom i apstraktnom smeru.
Takođe sam izložila nekoliko radova koji pripadaju novoj fazi, koja je usledila nakon razmišljanja i rada na prenesenom značenju
uticaja prirode na čoveka i tu sam fazu nazvala Pra–ćelija

Kustos Vesna Dujmović Rosić o ovoj izložbi kaže:

“Umetnica nas upoznaje sa različitim prirodnim ambijentima, od brdskog i ravničarskog, preko apstraktnih momenata gde se akcenat
stavlja na različite oblike drveća i vodopada, poigravanjem sa oblicima, bojama i formom, ali i sa večitim pitanjem gde smo mi i kako
se mi odnosimo prema prirodi.
Kao sublimacija svih njenih akvarela, Katarina nas uvodi u sledeću fazu svog stvaralaštva, čeliju života, ili kako je umetnica nazvala
Pra-ćeliju.”

Naša Kaja se poigrava sa različitim oblicima i načinima izražavanja onog najlepšeg što nosi u sebi ova umetnička duša...

"Sada sam manje primetna... Nekada su me ljudi gledali kao da sam šnicla... Ali, više nisam šnicla...
Ljudi koji me sada primete, primete me kroz ono što radim"... kaže Kaja u Tik-Toku...

Креативац у души, нема шта. Слике су фантастичне.

Ona je imala nesreću, kao i niz drugih glumaca te generacije, kad je došlo do sloma društva koje je dotad postojala i stvaranja novog. Da su ostale iste okolnosti, bolji uslovi finansiranja filmova, čvršća glumačka disciplina, manje politike a više profesionalizma, mislim da bi ostvarila par jakih uloga. Ima taj emotivno dramski naboj u svojoj pojavi, nije samo "šnicla". Šteta.

Nisi shvatio...
To da je izgledala kao džepna Venera se odnosilo na vreme dok je studirala i
kada je bila dragi gost u mojoj kući... To je bilo devedesetih prošlog veka...

Pogledajte prilog 1396699
Ma znam da je bila slatka... naročito onaj period Vizantijsko plavo
nego iznenadio sam se da već ima 50+ leti vreme.

Back