Виша школа / факултет

Acko98

Početnik
Poruka
2
Здраво свима, нов сам на форуму и надам се да пишем на правом месту.

Зовем се Александар, 1998 сам годиште. Завршио сам техничку школу у трајању од четири године са просеком 4.00. Жеља ми је била да након завршеног средњег образовања упишем пословне студије, међутим моја финансиска ситуација није била на завидном нивоу па сам морао да се запослим и радим.

Сада сам у нешто бољој ситуацији и сматрам да никад није касно, поред тога сам наилазио на информације да је могуће пратити наставу и кроз платформе за учење.

Занимају ме искуства за Факултет за менаџмент Зајечар, Висока пословна школа Лесковац? Или уколико имате искуства са сличним образовним установама? ( Ниш и околина ) Оно што ми је јако битно је да могу да уклопим образовање и посао.

Fakultet je gubljenje vremena. Uče te o biznisu ljudi koji sami nisu bogati. Sve je to teorija. Gledaj ti da nađeš neki posao i da uštekaš nešto sa strane dok istražuješ kako biti svoj na svome. Pogledaj malo više na netu kako se to radi online. Neki rade sa kriptovalutama, neki sa berzom. Moj prijatelj je nakon srednje škole odmah ušao u priču sa berzom i odlično mu ide sada. Proširio se dalje na rad preko amazona. Ovo je era interneta, mogućnosti su beskonačne.
Nemoj imati taj robovski mindset. Završiti faks, naći posao, raditi ceo dan, doći kući i tako u krug. Da li je lak put o kojem govorim? Apsolutno ne.

To zaposlenje samo na osnovu obrazovanja je bingo dobiti pre sarena laza,mozda negde preko ali nase nije priznato sigurno,tako da bih i svom detetu savetovao da batali toliko dugo obrazovanje,neki zanat za samostalni posao moze 4-5 god nema problema,ali sto pre rad je najbitniji,prvi posao posle faxa sa 25-30 godina je nesto najgore sto se moze priustiti

Све је то мени одавно јасно, али опет са друге стране неуспеха ћу имати диплому са којом ћу моћи да радим нешто лакше од самог физичког посла. Нисам неко ко се плаши посла али сигурно је да нико од нас неће бити млад и луд целог живота.... Видећи можда се неко јави са сличним искуством

Све је то мени одавно јасно, али опет са друге стране неуспеха ћу имати диплому са којом ћу моћи да радим нешто лакше од самог физичког посла. Нисам неко ко се плаши посла али сигурно је да нико од нас неће бити млад и луд целог живота.... Видећи можда се неко јави са сличним искуством
Све те високе школе и менаџменти су или настали јуче,или су бивше више школе. Значи то ти не треба. Има добрих приватних школа али не ове. Научи неки занат, заврши курс за сомелијера. Ти факултети за менаџмент служе да ко већ има радно место само дода факултет.
Пробај неки други факултет.

Back