visa elektrotehnicka skola u BG

Mirko BGD:
ima li ko iz vise elektrotehnice skole u BG???
interesuje me, kakva je, kakvi su profesori, kako se prolazi, i gde moze da se nadje zbirka za prijemni???

ja sam na visoj,3. godina,zavrsavam,smer audio i tv tehnologije,fina skolica,mozes da zavrsis i da nista ne naucisa mozes i puno toga da naucis.Sve ti daju po malo,pa ako hoces ti se se usavrsavaj.Koji te smer zanima?Profesori su uglavnom(mislim na moj smer samo) odlicni,dosta njih sa ETF-a i FDU-a...mada ima i onih napaljenih koji misle da su uhvatili Boga za muda ako su ga zavrsili.Zbirku za prijemni,koji je stvarno laganica,mozes da nadjes u skirptarnici skole.Nemoj slucajno da ides na pripreme,jedino ako BAS BAS pojma nemas sa matematikom.
Pozdrav
p.s.pitaj jos nesto ako te zanima
p.p.s. www.vets.edu.yu
 
Kakva je škola najbolje ćeš saznati kad je upišeš. Mogu ti dati samo neke svoje utiske, iako sam tamo samo brucoš.

Prvo, postoji velika razlika između smerova. Ne samo u predmetima, ima tu svega. U svakom slučaju, postoji osam smerova, ali sa tim si verovatno već upoznat. Te možeš izabrati onaj koji odgovara tvojim interesovanjima. Kasnije možeš birati i predmete, kako bi se što više prilagodio svojim težnjama i potrebama profesije kojoj imaš nameru da se posvetiš. Mada to ostavlja i priliku da, izborom lakšeg puta, završiš školu ne naučivši skoro ništa primenjivo, ali to je ipak tvoj izbor. Ukoliko se malo pomučiš, možeš očekivati da ćeš imati dobar nivo praktičnih znanja iz odgovarajućih oblasti.

Glavna podela je na klasične i samofinansirajuće smerove. Pažnja: na budžet možeš ući samo na klasičnim, za koje važi da su i nešto 'teži', dok na samofinasirajućim možeš eventualno dobiti školsku stipendiju, ali otom-potom.

Za prijemni ti je dovoljno da pređeš tu školsku zbirku, zadaci nisu teški i možeš ih sam spremiti. Prednost je što školu upisuju i sa završenim trogodišnjim, tako da nema gradiva iz četvrtog srednje. Koji će ti doduše itekako trebati, pogotovu ukoliko misliš da uopšte položiš Matematiku 1, npr.

Profesori na prvoj su uglavnom OK, trude se da objasne, ne mrzi ih da se vraćaju i na neke stvari koje su trebali biti naučene u srednjoj, ali, eto, neki to nisu tada. Gradivo nije preobimno, i uz malo redovnog rada se može proći. Što nije u proporciji sa prolaznošću, ali to je već na pojedincima.

Škola je malo dezorganizovana. Dok se sa jedne strane gradivo stalno obnavlja i prate se novi trendovi, opremaju laboratorije i studiji, dotle su neke druge, poput prijave ispita i studentske službe, još uvek u vremenu samoupravljačke birokratije. Tako da ćeš imati priliku da se itekako naučiš strpljenju. Inače, škola funkconiše na principu uzimanja para od studenata, tako da i za to treba biti spreman.

Nedavno je na nezavisnom serveru ponovo podignut Forum škole, čiji ti link ostavljam. Takože možeš pogledati i raspravu o VETŠ-u na ES forumu, mada je on nešto van funkcije ovih dana.
 
Danas mi stigao mail, navodno je gonadorian to privremeno odradio, dok u školi ne podignu nove servere. Ne mogu da verujem koliko im je teško da nađu nekoliko studenata da održavaju forum i baze podataka, da znaš samo koliko je bilo problema na lab. testiranjima ove godine.
 
I ja idem na VETS - AVT smer (Audio i Video Tehnologije), 2. godina i u potpunosti se slazem sa gore pomenutim opisima :D

VETS ti je opushtena shkola, i lako se prolazi.
Za razliku od fakulteta gde imash samo teoriju, ovde ima dosta praktichnog rada.
I stvarno je na tebi koliko cesh da nauchish. Moze da se prodje i bez veceg truda, ali ako se vishe angazujesh mozesh lepo znanje i umece da izvuchesh.
Jedino shto kad ljudima kazesh da idesh na vishu a oni - "Aaaaaa, visha. Pa dobro". :razz:
 
Zavrsila sam VETS pre 2 godine i radim u jednoj slovenackoj firmi kao programer. Odgovorno tvrdim da smo kolega i najbolji u firmi (on je sa RT, ja sa NRT).
Vrednuju nas vise od ljudi sa privatnih fakulteta. Imam kolega sa slicnim iskustvom i mogu vas povezati sa njima (ako zelite) da vam i oni prenesu svoje utiske.
Zato ako ste skloni programiranju ili racunarima a niste za duge fakultetske studije sa puno teoretisanja, ja vam preporucujem VETS.
Ne razumem ljude koji rade u firmi ili instituciji koju ne cene!!!!
 
Ćao narode!

Da li neko može da mi odgovori na par pitanja, bila bih mu baaaš zahvalna (hitno je):
1. da li mi znači nešto postupak kako sam uradila zadatak, da li ću na to barem neki bod dobiti jer sam sve tačno uradila samo nisam na kraju sabrala 2 cifre i samim tim nisam tačan odgovor zaokružila?

2. da li se puno menja lista tj. da li se pomera?

3. HVALA PUNO ukoliko mi neko odgovori!

:)))
 

Back
Top