Virus sa kompjutera u telefon preko USB kabla

AleX

Ističe se
Poruka
2.501
DA LI MOZE SA ZARAZENOG KOMPIJUTERA VIRUS DA PREDJE NA TELEFON PREKO USB I DA SE TELEFON ZARAZI (POKVARI)??? HVALA

Telefon se može zaraziti, potvrđeno i u praksi.
Danas se prave i virusi za telefone koji su mnogobrojni (od slanja poruka bezobraznog sadržaja nasumično odabranima iz imenika (i ostaje latentno) do slanja tvojih informacija sa telefona na net).
 

nidzesi

Primećen član
Poruka
925
Nisu u pitanju gramatičke greške, već nedolično ponašanje. Ne mogu ja da ih učim srpskom jeziku, ali mogu da mu ispravim takvo ponašanje. Pisanje velikim slovima po internet bontonu je vikanje, a čemu vika i dreka?

Što se tiče virusa, postoje oni koji su samo za symbian, mada verujem da oni sa kompjutera ne mogu da naprave štetu na mobilnom, osim ako nisu sredjeni za mobilni pa da se prevuku preko kompjutera...
 

cvetko_a

Primećen član
Poruka
711
Pa recimo možda virusi i ostala gamad računara i mobilnog nisu kopaktibilni međusobno ali nemojte zaboraviti u zadnje vreme viruse koji se prenose,znači mobilni telefon je prenosnik zaraze kao i usb memorije.
Najveća opasnost je USB memorija koja neverovatno brzo širi viruse.
Pre ćese zaraziti preko usb memorije negoli telefona ali i telefon može biti nosilac virusa.
 

miodrag.popovic

Početnik
Poruka
4
Nažalost, virus može da napravi priličnu štetu u mobilnom. Desilo se mom sestriću i nisam mogao da mu pomognem...

Ima neki Sony Erickson i povezao ga je na comp preko USB kabla. Računar mu je bio zaražen virusom koji od foldera pravi .exe fajlove koji imaju istu ikonicu (žuta fascikla). Kad klikneš da otvoriš folder u stvari pokrećeš još jednu instancu virusa (mislim da se zove VB.BV ili tako nekako).

E taj virus mu je na telefonu (ne na kartici već u memoriji) uništio strukturu foldera u koji se smeštaju slike i video klipovi snimljeni kamerom. Sada telefon "klikne" kad fotografiše, ali fotografije nigde nema. Nije pomogao ni master reset, ni moje ručno pogađanje kako se folder zvao...

Zato, bluetooth je mama :)
 

Top