100le:
Palo mi je na pamet da izbrisem sve Temporary direktorijuma, ali WinXP ih ima na vise razlicitih mesta, tako da ih nisam sve "pohvatao".
Kod XP (i 2000) svaki korisnik ima svoje Temporary Internet Files koji se nalazi u
c:\Documents and Settings\
ime_korisnika \Local Settings\Temporary Internet Files\
ime_korisnika je ime koje koristiš kad se loguješ u Windows,
Za brisanje iz Temporary Internet Files preporučljivo je da se koristi neki drugi fajl browser (npr Total Commander) a ne Windows Explorer jer se dešava da se fajlovi u Temporary Internet Files povrate kada i brišeš koristeći Windows Explorer.
100le:
Inace sam brisao sam Registry svakog puta kada mi se pojave te ikone, ali nakon resetovanja racunara opet ista prica

.
Pre brisanja nečega iz Registry Baze isključi System Restore (Windows je 'pametan' OS pa se sam oporavlja

- i vrati registre na prethodno stanje :shock: ) restartuj kompjuter pa (ako ti je uopšte potrebno ) ponovo uključi System Restore.
Pre brisanja nekog kljuca iz registra obavezno odradi Export u .reg fajl kako bi mogao da vratiš vrednosti ako čačneš gde ne treba i proveri u ovim ključevima
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce]
koji se programi pokreću kad pokreneš Windows, a proveri i StarUP folder u Start->Programs (zastarela tehnika ali se još uvek koristi)
100le:
Program Spybot - Search&Destroy je donekle pomogao, a i nasao sam neke zanimljive informacije o programima za koje sam mislio da su "cisti", To je trajalo dan-dva, pa opet ista prica. Medjutim, "analizom" Task Managera primetio sam da je jedna operacija startovana uvek kada mi se dodaju te ikonice - svchost.exe ?! To mi je bilo veoma cudno jer je svchost.exe veoma vazna operacija za rad win-a, jer se koristi za mrezne protokole, tj. bez nje zaboravite na Internet (ali bukvalno)!.
E sada, ona je uglavnom startovana 4 puta u Task Manageru, ali kada mi se dodaju ikone, eto nje i peti put. Nakon par brisanja i danasnje intervencije AVP-a, pogledao sam putanju i video da ona uopste ne vodi u Windows-ov direktorijum !
To što je aktivan svchost.exe znači da ti se to instaliralo tj registrovalo kao proces a ne kao aplikacija pa nemaš ni ikonicu u TaskBaru iako je program aktivan.
To što putanja ne vodi u Windows direktorijum je olakšavajuća okolnost, ponekad se uljez useli tamo