VIRTUELNI BEZDAN

• Začetnik teme Začetnik teme Imago
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Imago

Obećava
Poruka
66
"Koliko strpljivih, ali i spokojnih zapazanja treba prikupiti o naizgled nepravilnom kretanju tih nepoznatih svetova, pa da covek bude siguran da se nije dao zavesti slucajnim podudarnostima, da nasa predvidjanja nece biti izneverena, da smo ustanovili pouzdane zakone te LJUBAVNE ASTRONOMIJE otkrivene po cenu svirepo bolnih iskustava?

...Razgovarao sam sa njom, ne znajuci kud padaju moje reci, sta biva sa njima, kao da bacam kamicke u bezdan..."

Marsel Prust

Ko uspe da se oslobodi navike da predviđa, a time i straha da njegova predviđanja budu izneverena,... ko uspe da uguši potrebu da u sve bude potpuno siguran... taj će znati da ljubav ne poznaje pouzdane zakone i umeće da uživa u njenom haosu.
Ne postoje jasna pravila, ali... niko se na našem putu ne desi baš slučajno i ništa se u životu ne događa bez nekog naročitog razloga. Suludo je iščikavati te blagoslove naporom da ih predvidimo, ali je neoprostivo ako dozvolimo da ih ne prepoznamo ili... jednostavno previdimo.

Imago:
"Koliko strpljivih, ali i spokojnih zapazanja treba prikupiti o naizgled nepravilnom kretanju tih nepoznatih svetova, pa da covek bude siguran da se nije dao zavesti slucajnim podudarnostima, da nasa predvidjanja nece biti izneverena, da smo ustanovili pouzdane zakone te LJUBAVNE ASTRONOMIJE otkrivene po cenu svirepo bolnih iskustava?
Nikada dovoljno... I nikada, ne mozes biti siguran/na.
Sumnja je zdrava, tera te napred, mada ti se cini da se vrtis u krug.
Zao mi je sto slabo stojim sa lirikom... :cry:

Imago:
[b
...Razgovarao sam sa njom, ne znajuci kud padaju moje reci, sta biva sa njima, kao da bacam kamicke u bezdan..."

Marsel Prust

S godina covek nauci da cuje i neizgovoreno, ali dilema o tome kako je sagovornik cuo i razumeo nase reci, nikad ne nestaje..
A ljubav, kojoj su reci neprijatelji, vice nemim neznim ili divljim dodirom, opojnim mirisom, ili dahom...Kao u iskrivljenom ogledalu lik onog kog zelimo da volimo prelamamo u nasim ocima, sa vecitom sumnjom...

Back