Quantcast

Ving Tsun kung fu club Valjevo

michael76

Zainteresovan član
Poruka
247
VING TSUN I NAUKA

Poznato je da snaga čoveka zavisi od njegove sposobnosti da stvori što veću mišićnu silu.Procenat mišićnog tkiva kod čoveka koji nije fizički aktivan je do 40% a kod žene do 30%,međutim kod utreniranih sportista taj procenat iznosi i preko 50% njegove težine.Mišić ispoljava najveću snagu kada je u kontrakciji a sila je još veća ako je uključen što veći broj mišića.Smatra se da u čovečijem organizmu ima možda preko 600 mišića.Interesantno je reći da čovek tokom života koristi tek 40%mišićne snage,međutim u nekim slučajevima može doći do aktiviranja još mnoštva mišića,otuda potiču priče pojavi neke nadljudske snage kod čoveka.Mišići kada su napeti troše 10 do 15 puta više kiseonika nego uobičajno,zato je u takvim uslovima neophodno stalno dovoditi veće količine kiseonika kao i glikogena.
Energija udarca je veća što je više mišića uključeno u udarac,ali postoje i aktivnosti pojedinih mišića koji samo slabe i smetaju udarce.Zato se majstori Kung fua uče da kontrolišu mišiće i bespotrebne mišiće isključe.
Silu udarca bi mogli definisati preko fizičke formule:

F=mXa
m-masa
a-ubrzanje

Znači vidimo da sila odnosno snaga udarca zavisi od fizičke mase mišića,ali isto tako i od ubrzanja dela tela kojim se udarac zadaje.
“Udarac bez fokusa je kao hlađenje lepezom koja ima samo kostur”
Fokus je ustvari tačka,žiža,centar u koji se sliva sila udarca.Lakše rečeno deo u koji se udara,kao i onim čime se udara treba da imaju što manju površinu,nalik na tačku.Kontakt između tela kojim se udara i udarne površine treba što kraće da traje,odnosno sila akcije uvek je jednaka sili reakcije.Interesantno je reći da ima još dosta Fizike u Kung fu.Kod poluga se koristi princip poluge,kod davljenja makaze,kod zadavanja udarca slaganje sila itd.Uporedo sa razvojem fizičkih osobina čoveka moraju se razvijati i njegive psihičke osobine,da bi čovek mogao bez problema da fukcioniše kao celina.Znači osim poboljšanja snage,ravnoteže,brzine,izdržljivosti,okretnosti,gipkosti,mora se jačati volja,mentalna koncentracija,psihička izdržljivost i opuštenost.
 
Poslednja izmena:

michael76

Zainteresovan član
Poruka
247
POZNATI UČENICI YIP MANA


-KWOK FU
-CHOW KWONG-YUE
-LUN KAI
-CHAN CHI-SUN
-LUI YING
-LEUNG SHEUNG
-LOK YIU
-CHU SHONG-TIN
-JIM FUNG
-CHIU WUN
-LO MAN-KAM
-MOY YAT
-IP CHUN
-IP CHING
-YIP BO-CHING
-CHEUNG CHEUK HING-WILLIAM CHEUNG
-HO KUM-MING
-SIU YUK-MAN
-HO LUEN
-LEUNG TING
-BRUCE LEE(VING TSUN=>JEET KUNE DO)


-GRANDMASTER YIP MAN(1893-1972g) JE OBUČAVAO JOŠ MNOGE LJUDE I SA NJIMA SARAĐIVAO OVO SU NEKI MALO POZNATIJI KOJI SU NASTAVILI SA USPEHOM ŠIRITI VING TSUN>
 
Poslednja izmena:

mala7474

Obećava
Poruka
95
SEMINAR -TELOHRANITELJSKA BIBLIJA VIP PROTECTION PRINCIPLES

U skladu sa najvišim standardima iz oblasti telohraniteljske zaštite, počinjem sa organizacijom stručnog seminara sa temom - Principi Telohraniteljske Zaštite


Polaznici seminara imace jedinstvenu priliku da na predavanjima eminentnog stručnjaka iz oblastiVIP zaštite, medjenarodne reputacije, nauče osnovne principe VIP zaštite koji se danas koriste širom sveta.

Kula – 20,21,22 . IV . 2012
Organizator i voditelj - Jakić Milorad - Tim Lider za VIP Zaštitu


Na kraju seminara dobija se sertifikat – VIP Protection Principles

Sve informacije možete dobiti na telefon: 00381 - 062 85 44 684


email – mjakic@open.telekom.rs
Ovaj seminar je zamišljen kao interpretacija mojih iskustava i kombinovanja tehnika različitih veština zastite sa kojima sam se do sada sretao. Da vam pomogne kako da na najefikasniji način odbranite svoga klijenta , savladate napadača i problem.
Jakić Milorad
Program rada

Prvi dan

MODUS OPERANDI terorista
Tipovi nepriljatelja
Motivi
Ciljevi
Etape u pripremanju napada
Metode za prikupljanje informacija od strane neprijatelja
Mere preventivnog ponašanja
Upoznavanje sa razlicitim tipovima oružja i sredstava koji koriste napadači
Osnove tajnog praćenja i posmatranja
Nasilje i agresija
Prepoznavanje abnormalnog ponasanja

VIP zaštita - OPERATIVAC ZA VIP ZAŠTITU

Kvalifikacije
Oprema
Obuća
Oružje
Profesionalno ponašanje

Tipovi VIPa
Informiranje VIPa o bezbednosnim merama
Komunikacija sa klijentom, njegovom zenom, decom, sekretarem itd.
Pretnje i VIP
Protokolarno ponasanje
PRINCIPI VIP ZASTITE
Bezbednosni krugovi (prsteni)
Odabiranje operativnog položaja Telohranitelja
Bezbednosne situacije u gradu, restoranima, hotelima
Posmatranje okoline
Mere preventivnog ponasanja
Opasne situacije - otkrivanje i reakcija
Vrste napada

VIP trening- prakticni dio


Drugi dan

VIP trening- prakticni deo
Rad sa autom

Treći dan

VIP trening- prakticni deo
Pregled prostorija
Pregled vozila
KOME SE SEMINAR PREPORUČUJE:

Širokom krugu zainteresovanih za upoznavanje sa sadržajima seminara ,žele da se bave ili koji obavljaju poslove telohraniteljske zaštite .


KORISTI OD SEMINARA - PITANJA NA KOJA ĆETE DOBITI ODGOVOR TOKOM SEMINARA


Na seminaru se nude savremena znanja (teorijskom i praktičnom upoznavanju
sa metodama i tehnikama) telohraniteljske zaštite.
Znanje koje ćete steći na seminaru objašnjava i uvodi u tajne telohraniteljske zaštite.
Osnovne svetske standarde stečene kroz dugotrajnu praksu. Seminar nudi odgovore na pitanja koje su osnovne aktivnosti u procesu telohraniteljske zaštite . Metoda i tehnike zaštite i bezbednosti kao i praktičnu razradu u funkciji unapređenja postojećih znanja .

. OBLIK, METODI I TEHNIKE REALIZACIJE SEMINARA


Seminar se realizuje u nastavnoj grupi minimum pet (5) I maksimalno deset(10) polaznika;

Metode realizacije - Ilustrativno demostrativne; Verbalno tekstualne; Metoda praktičnog rada .

VODITELJ SEMINARA - Jakić Milorad - Tim Lider za VIP Zaštitu


Trajanjeseminara – tri radna dana


http://vipprotection-miloradjakic.blogspot.com/2012/02/seminar-telohraniteljska-biblija-vip.html
 

mala7474

Obećava
Poruka
95
Санда, исто сан да (散打) или сан шу (散手) (кинески слободна песница, слободна борба) је модерна кинеска борилачка вештина. Често се назива и кинеским боксом. У почетку се у санда борило без правила. Кинеска војска користи такође разне санда-технике. Да би се санда етабилирао као спорт створена су одређена правила.
Тежиште санда-борби су у "реалном" борењу човека против човека и садржава ударачке технике, бокс, рвање, бацање и полуге. Санда се позива на традиционалне кинеске вушу вештине, други га сматрају кинеском копијом тајландског бокса уз додатак рвачких и других техника.
 

saha_bumerang

Obećava
Poruka
60
Milan Pavlović
BIOGRAFIJA MAJSTORA-Trenera
Sifu/master/Milan Pavlović je rođen 11.03.1976g u Tuzli u porodici roditelja koji su radili kao prosvetni radnici i starije sestre Dragane.Još od malih nogu pokazuje veliko interesovanje za sport,najpre je trenirao karate još u Osnovnoj školi u sekciji karate kluba“Mladost“iz Tuzle kod trenera Cvjetozara-Cvjetana Sekulića.Dok starija sestra Dragana počinje da trenira košarku u mlađim sekcijama tadašnjeg prvaka Evrope u ženskoj košarci „Jedinstvo Aida“iz Tuzle,zatim ona prelazi u Srbiju profesionalno baveći se košarkom gde je nastupala za više klubova kao i za reprezentaciju Jugoslavije,Srbije,svoju košarkašku karijeru završava kao kapiten beogradskog Partizana.Sekcija kluba koju je vodio renomirani trener C.Sekulić se gasi iz tada još nepoznatih razloga a Milan se okreće drugim sportovima kao što su fudbal i košarka.Pod vihorom rata koji tada zahvatio gotovo celu SFRJ porodica Pavlović se seli u Valjevo odakle je Milanov otac i bio poreklom.Jedan kraći period provodi trenirajući košarku u valjevskom Metalcu pod dirigentskom palicom trenera Ikice.Posle završene srednje tehničke škole u Valjevu odlazi da studira najpre u Suboticu a zatim i u Novi Sad.Tu se upoznaje sa kung fu wing chun-om i Sanda-kik boks-om borilačkim veštinama.Za Prvo majstorsko kung fu zvanje polaže u wu shu školi“ Vojvodina“,čiji je glavni trener bio otac kung fua i kik boksa još u SFRJ veliki učitelj i trener prof. Siniša Ivanji.Ovaj iskusni i renomirani učitelj ubrzo je uvideo veliku zaljubljenost i požrtvovanje za borilačke veštine ovoga mladoga čoveka pa ga počinje i privatno podučavati.Negde 2004g u Svom rodnom gradu,Tuzli posle višegodišnjih seminara i obuke polaže za instruktora samoodbrane u „kung fu wushu centru za obuku trenera“ gde je kao glavni instruktor i trener zadužen za obuku bio Grandmaster Sadik Karahasanović.Učesnik je mnogih domaćih i inostranih seminara sa renomiranim predavačima kao što su:Emin Boztepe,William Cheung,Steve Barnett,Bernd Hoehle,Frenky Pawlak...
Od 2005g počinje samostalno da vodi treninge u Ving Tsun kung fu klubu „Valjevo“ kroz čiju je osnovnu obuku prošlo više stotina ljudi različitog uzrasta.Jedno vreme je držao treninge i u SRC“Vitalis“u Subotici kao i u Partizanu na Petrovaradinu.Dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih priznanja.Među kojima ćemo izdvojiti priznanje,sertifikat za držanje treninga ispred „Evropske kuće slavnih“ ,Dobija priznanje od međunarodne asosijacije za borilačke veštine „Zlatni član“koja je rasprostranjena u više od 120 zemalja sveta i biva uvršten u World Black Belt Council,Od internacionalne asocijacije samoodbrane dobija zvanje grandmastera...

Učesnik je mnogih takmičenja i seminara koji su bili humanitarnog karaktera čiji je prihod išao u humanitarne svrhe za decu obolelu od raka,decu bez roditelja,obolele od šećerne bolesti i slično.Organizuje i kurseve samoodbrane sa naglaskom na osobe koje su bile ili mogu biti izloženi različitim vrstama oblika psiho-fizičkog nasilja(porodica,škola,ulica,posao i drugo). Trenutno živi u Valjevu i piše knjigu iz Samoodbrane,koja bi bila i praktični priručnik za sve uzraste,čiji bi glavni moto bio izbegavanje i predviđenje a ne samo poznavanje borilačkih veština ili samoodbrane.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.