- Poruka
- 44.666
Ne,nisu me tamo odvele scene i sada već legendarni citati iz "Apokalypse now", "Full Metal Jacket" ili "Good morning Vietnam". Nije me odvela ni (sačuvaj me Bože ) nostalgija za komunističkom birokratijom,želja da ispitujem granice svoje klaustrofobije u tunelima Vijetkonga,ni nama (posle svega) razumljivo draga priča o Amerima koji beže sa krovova , ni želje za plažom i ne previše skupim noćnim životom(na Tajlandu ionako sam kao kod kuće odavno) ....želja za posetom pojavila se zbog sada već legendarne epizode pokojnog Anthony Bourdain-a iz njegovog serijala No Reservations , gde ovaj za čovek sa toliko ljubavi priča o tim ljudima, toj zemlji i naravno toj hrani da je bilo neizbežno da se lično uverim šta je to oduševilo ovog gurmana i putnika toliko da se stalno vraćao.
I uverio sam se da je Vijetnam zemlja bogate istorije,posebne kulture,prirodnih lepota,fenomenalne kuhinje ali nadasve predivnih i jako gostoljubivih ljudi
Naravno želeo sam i da na svoj način malo istražim gradove koje obilazim i prenesem ovde na način kako godinama to činim sa Tajlandskih ostrva i gradova. Tek sam zagrebao po površini pa je naravno tema otvorena da drugi dopune svojim iskustvima od ranije i budućim. Obišao sam Sajgon(HoŠiMin), Hue i Hoi An dakle južni i središnji deo zemlje dok će sever sačekati neko drugo putovanje.
I uverio sam se da je Vijetnam zemlja bogate istorije,posebne kulture,prirodnih lepota,fenomenalne kuhinje ali nadasve predivnih i jako gostoljubivih ljudi
Naravno želeo sam i da na svoj način malo istražim gradove koje obilazim i prenesem ovde na način kako godinama to činim sa Tajlandskih ostrva i gradova. Tek sam zagrebao po površini pa je naravno tema otvorena da drugi dopune svojim iskustvima od ranije i budućim. Obišao sam Sajgon(HoŠiMin), Hue i Hoi An dakle južni i središnji deo zemlje dok će sever sačekati neko drugo putovanje.